PAVICA GVOZDIĆ U CRKVI SV. MARKA

PAVICA GVOZDIĆ U CRKVI SV. MARKA

28. travnja, 2019.

 

Na blagdan sv. Marka, svečanom je misom u gornjogradskoj crkvi sv. Marka počeo 21. Festival sv. Marka. Oratorijski zbor crkve sv. Marka Cantores sancti Marci tom je prigodom nastupio pod vodstvom dirigenta Jurice Petra Petrača uz orguljašku pratnju Pavla Mašića, izvevši Hrvatsku misu u h-molu Josipa Vrhovskog (1902. – 1983.), djelo nadahnuto hrvatskom tradicijskom glazbom.

Poslije svečane mise uslijedio je prvi koncert ovogodišnjeg festivala, a na njemu je nastupio Zagrebački kvartet. Tom je prigodom ansambl proslavio stogodišnjicu svojega prvog nastupa u Hrvatskome glazbenom zavodu te je u istom prostoru održao slavljenički koncert s programom koji je prvi sastav kvarteta izveo 25. travnja 1919. U uvodnom govoru dr. sc. Tamara Jurkić-Sviben ukazala je na bogatu umjetničku djelatnost i značaj ovog uglednog hrvatskog komornog ansambla, a među mnogobrojnim uzvanicima koncertu je prisustvovala i ministrica kulture Republike Hrvatske, dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Festival sv. Marka nastavlja se ove nedjelje, 28. travnja, kada će u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20 sati nastupiti proslavljena hrvatska pijanistica Pavica Gvozdić s djelima Schumanna, Chopina i Schuberta.

Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marie Alice
    #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:04

    SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
    Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code