KNJIGU “I SUPERMEN JE BIO NOVINAR” SVAKAKO PONESITE AKO IDETE NA LJETOVANJE

KNJIGU “I SUPERMEN JE BIO NOVINAR” SVAKAKO PONESITE AKO IDETE NA LJETOVANJE

9. kolovoza, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

Uz ostalo možete pročitati i ono što nikada niste znali o književniku i akademiku Dragutinu Tadijanoviću, koji je doživio stoti rođendan, pok. Stjepanu Đurekoviću (priču njegove supruge), zatim o glazbenom producentu Vladimiru Mihaljeku Mihi i o skupini Bijelo dugme, novinaru Zvonimiru Magdiću, i kolegici Jasni Babić, koja je sahranjena „bez publike“ i bez groba, o susretima s maestrom Tonkom Ninićem, a ponudio nam je i neke priče i iz svog privatnog, ljubavnog života. Iznimno je zanimljiva priča i o kazališnom redatelju Petru Večeku, a u što je bio „upleten“ i pisac Borivoje Radaković. Opisao je i svoje susrete s već legendarnim Stjepanom Spajićem, ali i kako je putem malih ekrana prenašao nogometne utakmice. Ima tu i priča o pjevaču Halidu Bešliću

Napisao: Mladen Pavković

Ovih dana i među tzv. popularnim i poznatim ličnostima može se čuti: jesi li pročitao knjigu Dražena Stjepandića – „I Supermen je bio novinar“. Riječ je o pravom bestseleru, jednoj od najboljih publicističkih knjiga u Hrvatskoj, a u kojoj se autor otvoreno, javno i bez skrivanja imena „obračunava“ s više ili manje poznatim ljudima, od svijeta književnosti, sporta do estrade.
Ovu knjigu (nakladnik Studio Moderna, Zagreb, 2019.) svakako ponosite sa sobom, ako idete recimo na ljetovanje.

Majstor priča

Objavljene su 22 priče. Književnik Ante Matić koji se prepoznao u jednoj od priča, u kojoj je apostrofiran kao čovjek koji navodno ne govori istinu, koji od buhe pravi slona i koji se hvali kao da je dobio „Nobelovu nagradu“ čak je najavio i sudsku tužbu. Nekada je autor itekako bio „poslovno“ povezan s ovim umjetnikom, ali kad mu je dozlogrdilo njegovo laganje, poput onoga da je dobio nagradu „Meša Selimović“ za najbolji roman ili kad je izmišljao priče o Bruni Bušiću-morali su se razići.
Stjepandić opisuje svoje doživljaje, ali i one o kojima je samo čuo.
Bilo kako bilo to radi poput pravog majstora kratkih priča.
Tako u ovoj knjizi uz ostalo možete pročitati i ono što nikada niste znali o književniku i akademiku Dragutinu Tadijanoviću, koji je doživio stoti rođendan, pok. Stjepanu Đurekoviću (priču njegove supruge), zatim o glazbenom producentu Vladimiru Mihaljeku Mihi i o skupini Bijelo dugme, novinaru Zvonimiru Magdiću, i kolegici Jasni Babić, koja je sahranjena „bez publike“ i bez groba, o susretima s maestrom Tonkom Ninićem, a ponudio nam je i neke priče i iz svog privatnog, ljubavnog života. Iznimno je zanimljiva priča i o kazališnom redatelju Petru Večeku, a u što je bio „upleten“ i pisac Borivoje Radaković. Opisao je i svoje susrete s već legendarnim Stjepanom Spajićem, ali i kako je putem malih ekrana prenašao nogometne utakmice. Ima tu i priča o pjevaču Halidu Bešliću, za kojeg autor tvrdi da tijekom koncerta broji publiku, itd. i tako redom.
Stjepandić kaže da nije od onih koji pišu, a da nitko nikada ne sazna o kojoj je osobi riječ, ili bolje- što je pisac želio reći ili poručiti.

Peta knjiga

Inače, iza sebe ima bogato novinarsko iskustvo. Pisao je za četrdesetak različitih novina i tjednika, od ST-a, Globusa, Nacionala, Arene, Večernjeg i Jutarnjeg lista, bio voditelj i urednik nekoliko zapaženih tv emisija, a dosad je objavio četiri knjige: kriminalističke romane „Fine mrtve manekenke“, „Skrivači hrvatskog urana“, zbirku pjesama „Legenda o noćnoj vodi“ i biografiju Ive Pukanića „Puki nacionale“.
Napisao je i glumi u monodrami „Žikina dinastija u Lijevoj našoj“ (po tekstovima Zvonimira Hodaka), a bavio se i glazbom.
Sudionik je hrvatskog obrambenog Domovinskog rata od 1991.
U planu mu je i knjiga o hrvatskim dragovoljcima.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 21 kolovoza, 2019, 00:04

  Sve čestitke autoru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. BOZANA TOPALOVIC
  #2 BOZANA TOPALOVIC 9 kolovoza, 2019, 09:12

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od samo 2%, uz povoljne uvjete kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete potpuno vratiti kredit uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i tada postavite rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 9 kolovoza, 2019, 07:23

  Pročitao sam knjigu. g. Stjepandiću, ti si jedan od rijetkih koji bobu kaže bob. Hrabar si, neponovljiv. Uz bok novinskih velikana.Što nema takvih knjiga u kioscima?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Nikita markovic
   Nikita markovic 9 kolovoza, 2019, 09:13

   zdravo
   Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

   Odgovorite na ovaj komentar

<