OVA HRVATSKA JE NASTALA U BORBI, ALI NE PARTIZANSKOJ NEGO OD 1990.-96., A PARTIZANI SU S ČETNICIMA UGLAVNOM BILI NA DRUGOJ STRANI

OVA HRVATSKA JE NASTALA U BORBI, ALI NE PARTIZANSKOJ NEGO OD 1990.-96., A PARTIZANI SU S ČETNICIMA UGLAVNOM BILI NA DRUGOJ STRANI

23. ožujka, 2019.

 

 

Habulin (gdje su ga samo našli?) dalje naglašava da je „na djelu fašizacija hrvatskog društva na koju ne postoji nikakva adekvatna reakcija aktualne vlasti“. Također kaže da bi trebali „njegovati antifašizam kao civilizacijsku tekovinu koja ujedinjuje najviše demokratske vrijednosti kao što su jednakost, ravnopravnost i ljudska prava“. Pa, ako je tome tako, a nije, kakva su ljudska prava imali zarobljeni civili i vojnici u Bleiburgu, komunisti koji se nakon rata nisu željeli odreći Staljina, pisci, poput Zlatka Tomičića i niz drugih, koji su pisali i objavljivali hrvatske pjesme,  članovi Matice Hrvatske 1971. ili oni koji su se isticali u tzv. „Hrvatskom proljeću“?

Napisao: Mladen Pavković

Ovo je već (pre)strašno. Kako se približava službena komemoracija za žrtve ustaškog logora Jasenovac, tako se javlja sve više udruga i pojedinaca koji hoće, odnosno neće ići u ovo mjesto, ili pak sredinom svibnja u Bleiburg. To nije ništa drugo nego njihova osobna promidžba, i to nema baš ništa sa nevinim žrtvama. Tako primjerice notorni Franjo Habulin, koji stvarno nema nikakve veze s II svjetskim ratom, tim prije jer je rođen 12 godina nakon Bleiburga, a danas je predsjednik nekakvog Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (sic!), u srpskom tjedniku (Novosti, 22. 3.2019.) osvrnuo se i na najveću klaonicu Hrvata tj. Bleiburg, pa kaže da je „poražena vojska trebala položiti oružje 9. svibnja 1945., kad je potpisana bezuvjetna kapitulacija i u tom slučaju Bleiburg se ne bi dogodio!“

Da pukneš od smijeha!

Klanje Hrvata

Tada se istina ne bi dogodio Bleiburg, ali bi se u „tišini“ dogodilo takvo Titovo i partizansko „klanje“ Hrvata kakvo svijet nije vidio, jer partizani su na čelu s Josipom Brozom Titom „imali pravo“ sa svojim protivnicima raditi sve što su htjeli.

I radili su!

Srbi i njihovi sateliti su  izgubili sveti hrvatski obrambeni Domovinski rat 15. lipnja 1996., (kad je „na papiru“ završen), a tek dvije godine kasnije oslobođen je Vukovar! Uz to, Srbi koji su živjeli i radili na tom području nikada nisu bili „razoružani“, ili bolje rečeno kod njih su još i danas ostale velike količine oružja i municije, osobito u Borovu selu.

Možete li zamisliti da su se u tih dvije godine Hrvati, kao pobjednici, ponašali kao „pijani partizani“?

Kad je riječ o odlasku u Jasenovac, Habulin je rekao da su imali želju biti u zajedničkoj jasenovačkoj komemoraciji, ali pod uvjetom da se s njima potpiše nekakav protokol u kojem bi stajalo što sve Vlada i drugi moraju učiniti da bivši partizani budu s predstavnicima aktualne vlasti.

Da pukneš od smijeha.

Možete li zamisliti da je u doba maršala Tita, koji je nosio „kapu sa tri roga“, netko njemu i njegovima postavljao bilo kakve uvjete?

A Habulinovi „ratnici“, kojih je svakim danom sve više i više, uz ostalo traže da „vlast  nedvosmisleno  osudi ustaški režim NDH i zločine koje su počinili u Drugom svjetskom ratu, ustanovi kako  Hrvatska nije sljedbenica  NDH  nego je nastala iz antifašističke borbe“ i tome slično.

Što se Vlada ili bilo tko drugi treba ispričavati Habulinu? Hrvatska je nastala u borbi, ali ne u onoj partizanskoj, već onoj od 1990.-1996., u kojoj bivši partizani (svaka čast iznimkama) nisu željeli sudjelovati, ili su pak bili na drugoj strani.

Istina je da je Hrvatska u vrijeme Tita, a u okviru Jugoslavije(!), nastala u antifašističkoj borbi, ali i o tome bi se moglo raspravljati.

Prvak NOB-a g. Habulin (gdje su ga samo našli?) dalje naglašava da je „na djelu fašizacija hrvatskog društva na koju ne postoji nikakva adekvatna reakcija aktualne vlasti“. Također kaže da bi trebali „njegovati antifašizam kao civilizacijsku tekovinu koja ujedinjuje najviše demokratske vrijednosti kao što su jednakost, ravnopravnost i ljudska prava“.

Pa, ako je tome tako, a nije, kakva su ljudska prava imali zarobljeni civili i vojnici u Bleiburgu, komunisti koji se nakon rata nisu željeli odreći Staljina, pisci, poput Zlatka Tomičića i niz drugih, koji su pisali i objavljivali hrvatske pjesme,  članovi Matice Hrvatske 1971. ili oni koji su se isticali u tzv. „Hrvatskom proljeću“?

Gdje razni habulini vide „fašizaciju hrvatskog društva“? Prije bi bilo da je u Hrvatskoj „četnička i ina fašizacija“, koja poglavito dolazi do izražaja  kad govore razni pupovci, u srpskim Novostima, ili pak kad su skupovi sa „srpom i čekićem“ i krvavom zvijezdom u Kumrovcu.

U Domovinskome ratu nismo se borili za fašizam, kao ni za povratak Jugoslavije i maršala Tita, već da to zlo jednom bude sasječeno u korijenima.

Habulini se još i danas ponašaju kao da u Drugom svjetskom ratu ili nakon njega „pobjednici“ nisu činili nikakve zločine. Malo sutra, kako se kaže. A bilo je tako da tko nije bio za njih, tko je bio na suprotnoj strani, već po Titovim „moralnim zakonima“ trebao je i bio je kažnjen, čak i strijeljanjem, bez suda i suđenja. O tome bi mogao pričati i Ivan Fumić, Udbaš, bivši predsjednik ove kontraverzne „partizanske udruge“, koji je mnoge nevine Hrvate strpao u zatvor, a koji je u vrijeme Drugog svjetskog rata pohađao „vrtić“.

Velika sramota

To što bivši partizani i ove godine ne će ići zajedno s predstavnicima aktualne državne vlasti u Bleiburg velika je sramota te udruge, jer su i na taj način pokazali i dokazali da „ne priznaju“ Hrvatsku, već i dalje samo i jedino crvenu Jugoslaviju! T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 3 travnja, 2019, 15:12

  OVU SUBNOROVSKU GAMAD NA ČELU S ĐUBRETOM HABULINOM TREBA BACITI U SEPTIČKU JAMU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 3 travnja, 2019, 15:09

  ZLOČINAČKA ZVER BROZ ZVANI TITO I NJEGOVI BANDITI IZVRŠILI SU GENOCID, ALI GOTOVO JE S TIM ČETNIČKO-PARTIZANSKIM GADOVIMA. ZATO JE KARDINAL STEPINAC NAŠA VODILJA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 25 ožujka, 2019, 20:09

  ZLOČINAČKA CRKVA HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA U II SVJETSKOM RATU.
  HERCEGOVAČKI FRANJEVCI , IZ ŠIROKOG BRIJEGA, ZLOČINCI NON PLUS ULTRA ,SU 1941 GODINE ,PO STEPINČEVOM HOLOKAUSTSKOM PROGRAMU , ORGANIZIRALI SVOJE SLJEDBENIKE DA OČISTE HERCEGOVINU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,PA SU TAKO U PRVIM DANIMA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE NJIHOVI SLEJDBENICI ,ORGANIZIRANI U KRVOLOČNE HORDE UBOJICA IZVRŠILI GENOCID NAD SVIM LJUDSKIM BIĆIMA HERCEGOVINE KOJI SU BILI DRUGI I DRUGAČIJI. U TIM SVOJIH ZLOČINAČKIM,KRIŽARSKO-KRVOLOČNIM POHODIMA U JEDNOM TJEDNU, U PRVIM DANIMA POSTOJANJA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE , POKUPILI SU PO HERCEGOVAČKIM SELIMA PREBILOVCI I ZASEOCIMA ,18OO ŽIVIH LJUDSKIH BIĆA ,JUČERAŠNJIH SUSJEDA, I ŽIVE IH POBACALI U KRAŠKU JAMU =ŠURMANCE=. MEĐU NJIMA SU BILA NJIHOVA DJECA ,NJIH 317-TERO.TAJ POSTUPAK SE NE MOŽE DOGODITI NORMALNIM LJUDSKIM BIĆIMA KOJI SU NA STUPNJU SAMOSTALNE SAMOSVIJETI, KOJI SU SVJESNI SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVE,ŠTO SE NAMEĆE ZAKLJUČAK DA SU TI SLJEDBENICI ŠIROKOBRIJEŠKIH SPODOBA ,FRANJEVACA, SPODOBE SA DINSRSKIH OSOJA I PRISOJA ČIJI RAZUM ,REKO BI HEGEL,STOLUJE NA STUPNJU PRIRODNOG POIMANJA SVIJETA I SVOJE OKOLINE , PA SVE ŠTO JE NA TOM STUPNJU SVIJESTI ,DAKLE ,PRIRODNOM , KAŽE HEGEL,TREBA OSTAVITI PRIRODI KAO NELJUDSKO. I SLJEDSTVENO TOME, TREBA KONSTATIRATI ILI ZAKLJUČITI DA JE KATOLIČKA CRKVA ČOPOR PRIRODNIH BIĆA ČIJI RAZUM JE TEK NA PRIRODNOM STUPNJU POIMANJA SVIJETA I SVOJE OKOLINE ,KAKO REČE HEGEL, PA IH ,TE KATOLIČKE SPODOBE , TREBA TRETIRATI KAO HOMO-EREKTUSE IZ DILUVIJA I NA STUPNJU DILUVIJA.
  PA SE TREBA ZAPITATI jesu li franjevci ,.zločinačka stepinčeva vojska iz II svjhetskog rata u hercegovini ,otkrili koliko zločinačkih stratišat su napravili njihovi sljedbanici DILJEM I OSTALIH PODRUČJA TE STEPINČAVSKE BOŽLE ,ZLOČINAČKE DRŽAVE ,KAO PRAVI stepinčevi križari,koljači..jučer sam na ovaj isti napis dao svoju repkliku ali se to ne vIdi ,ne čita i kako bi čitatelji imali istinu, onu drugu i drugačiju od zločinačke katoličke crkve.PA TREBA KONSTATIRATI DA JE CRKVA I NJENA SLJEDBA ,ONA ZLOČINAČKA NA PUTU ZA BUNIŠTE (BUNJIŠTE)
  ona je prevladana i vjera i uvjerenje i organizacija ,ona je prošlost koju će moderna tehnologija i ,naravno visoka samosvijest ,ona hegelovska samosvijet ,poslati ju u ropotarnicu ljudske sramote.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Baluba
  #4 Baluba 25 ožujka, 2019, 14:25

  U tom ratu pobijedili su kontejneri za smece

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Black Jack
  #5 Black Jack 24 ožujka, 2019, 12:00

  Partizanska gamad me podsjeća na Karl Marxa.
  Napisao komunistički manifest i srao po kapitalizmu.
  Od prodaje knjiga se toliko obogatio da je u engleskoj osnovao Banku i do kraja života bio Bankar!

  Antifašisti su Hrvatima u šugosloviji isto tako prali mozak da bi u privatizaciji sve oteli što se društveno stvorilo!
  Antifašistička pravda kapitalizma!?
  Locirati, uhititi i transferirati na Goli Otok!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Black Jack
  #6 Black Jack 24 ožujka, 2019, 11:38

  Hrvatski Antifašisti su se u II. ratu borili za Srbe, tj. za Veliku Srbiju!
  Nikada četnici nebi imali Vojvodinu, Republiku srpsku i Boka Kotarsku da hrvatska antifašistička gamad nije ubijala Hrvate u ime srba!

  Partizančine su lopine, ubojice, silovatelji.

  Vučić će priznati Kosovo i zauzvrat će dobiti odobrenje da se Republika Srpska pripoji srbiji.
  To je proces na kojem srbi rade već duže od jednog stoljeća i uvijek nađu nepismene debile u hrvatskoj koji od Kraljevine do Federativne Šugoslovije rade na projektu Velike Srbije.

  Tko sve to sagleda tome mora biti jasno da su hrvatski antifašisti saveznici srbima i njihovom projektu memorandum sanu – velika srbija!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Black Jack
  #7 Black Jack 24 ožujka, 2019, 11:28

  Japan, Njemačka, Italija, Norveška – sve zemlje skloni nazifašizmu.
  Nakon II. rata postali u gospodarstvu najmočnije zemlje svijeta.

  Ne mogu si zamisliti kako bi Hrvatska izgledala da su nas Amerikanci u II. ratu “oslobodili” umjesto ovih crvenih kmera!?

  I ta Banda od šumskog maršala danas se vježba kapitalizmu sa otetim društvenim poduzećima.
  Vidi se kako to funkcionira od Todorića pa nadalje!

  Banda Lopovska samo znaju pljačkati!
  Ako nema više za pljačkati onda opet okrenu kapute i pale, kolju i silovaju!

  Hrvatska Antifašistička gamad je najveće smeće čovječanstva!

  Razumijem ja četnika i Žandarsko govno da želi okuopirati Hrvatsku i da Hrvate ubija ali kako razumjeti naše izdajice koji su se sa četnikpartizanima, tj. Žandarskim odrodima borili za Šugosloviju!?

  I neprekidno ti odrodi dalje kriminaliziraju neovisnu Hrvatsku i pljuju po svemu što je hrvatsko.

  Hoće li itko hrvatski narod povući na ulice da se za sva vremena otklone ti lopovi i izdajice!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Žrdina
  #8 Žrdina 24 ožujka, 2019, 10:17

  Kunom se plaćalo i plaća hrvatskom vojniku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Mujo Bašinac
  #9 Mujo Bašinac 23 ožujka, 2019, 11:54

  Štaš komentirat kad je sve istina.
  I svi već znamo da je istina,ne trebamo ni vjerovati,jer već znamo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code