OTVOREN FILMSKI FESTIVAL U BETINI

OTVOREN FILMSKI FESTIVAL U BETINI

5. rujna, 2019.

 

 

U srijedu 4. rujna na Kino Trgu u Betini, na otoku Murteru, službeno je otvaren drugi po redu Betina Film Festival.

Kroz pet festivalskih dana, od četvrtka danas do nedjelje 8. rujna posjetitelji će moći pogledati više od 70 nagrađivanih hrvatskih i međunarodnih filmova kratkog, srednjeg i dugog metra, raznih žanrova i rodova. Program je raznolik te će se naći ponešto za svakoga, odrasle i djecu, ljubitelje igranog, dokumentarnog i animiranog filma. Posebno smo ponosni što se u programu Betina Film Festivala nalaze za nagradu Oskar nominirani filmovi Crna ovca (Black Sheep, r. Ed Perkins, 2018) te animirani film Jedan mali korak (One Small Step, r. Andres Chesworth, Bobby Pontillas, 2018), zatim posljednji film velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića Sahrana, Malo se sjećam toga dana u režiji Leona Lučeva, Tak kak je pod režijskom palicom velikog Arsena Oremovića kao i Moljci (r. Tomislav Đurinec) kratkometražni film u kojem igra renomirana hrvatska glumica Tihana Lazović.

Osim bogatog projekcijskog programa koji uključuje i dugometražne hrvatske filmove – Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Teret, Srbenka, Moj dida je pao s Marsa te Zagrebački ekvinocij -, posjetitelji će moći poslušati i predavanja djelatnika iz filmske industrije poput redatelja Predraga Ličine, spisatelja Renata Baretića te mlade glumice Lane Hranjec, ali ih i tijekom Q&A programa koji se odvija u kasnim jutarnjim satima pitati sve što ih zanima.

Betina Film Festival posebno je orijentiran na djecu i mlade te na edukaciju o filmskoj umjetnosti koju provodi kroz programe BAFF Kids i BAFF Kampus. Polaznici programa sudjelovat će u Filmskoj školici, debatnom filmskom klubu, slušati predavanja hrvatskih filmaša te se umrežavati s drugim zaljubljenicima u sedmu umjetnost.

Uz projekcijski i edukacijski program, Betina Film Festival pobrinuo se da se na festivalu svi dobro i zabavljaju – tu su tako nagradne igre i pop-up kvizovi u sklopu BAFF Zone, a svaku večer održava se i after party na koji su svi dobrodošli.  T

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Bozana Topalovic
  #1 Bozana Topalovic 5 rujna, 2019, 14:11

  DA LI JE POTREBNO HITNO KREDITI?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. poslujemo s ciljem zatvaranja transakcije na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta nakon podnošenja zahtjeva “BEZ PRIJAVE ZA REGISTRACIJU”. Kontaktirajte nas
    putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code