OTOČNI PROIZVODI NA TRGU BANA JELAČIĆA

OTOČNI PROIZVODI NA TRGU BANA JELAČIĆA

25. travnja, 2016.

otocniproizvodi-mrrfeu

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 25. do 28. travnja 2016. predstavlja se projekt  Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Hrvatski otočni proizvod“. Povodom otvaranja i obilježavanja 10. godišnjice provođenja, proizvođače nositelje oznake „Hrvatski otočni proizvod“ posjetili su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar turizma Anton Kliman i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U projekt je uključeno 219 otočnih proizvođača, a prepoznatljivu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ nosi 628 proizvoda i proizvodnih linija s 23 hrvatska otoka i poluotoka Pelješca. Radi se o proizvodima koji su nastali iz otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u tjednu od 25. do 28. travnja predstavit će se oko 20 otočnih proizvođača s Visa, Lastova, Korčule, Brača, Pelješca, Dugog otoka Pašmana, Hvara, Paga i Raba. Raznovrsna ponuda njihovih proizvoda uključuje vina, rakije, likere, sireve, slastice, med, džemove, maslinova ulja, kozmetičke proizvode, razne suvenire i ostale otočne delicije.

Do 25. svibnja 2016. otvoren je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2016. godinu, a detaljne informacije o pozivu dostupne su na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (https://razvoj.gov.hr/).T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code