“VLAK JE UVIJEK BRŽI” U TRNAVI

“VLAK JE UVIJEK BRŽI” U TRNAVI

3. lipnja, 2017.

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima koji se obilježava u više od 40 zemalja svijeta, u petak 2. lipnja, HŽ Infrastruktura održala je akciju „Vlak je uvijek brži” na željezničko-cestovnom prijelazu „Trnava“ u Zagrebu. Pod sloganom „Sigurnost započinje s tobom“ ove se godine akcijom nastojalo upozoriti sudionike u prometu kako korištenjem mobitela i slušalica u prometu ozbiljno ugrožavaju svoju sigurnost jer dolazi do smanjenja percepcije prostora, kretanja u prostoru i koncentracije na promet.

Timu zaposlenika HŽ Infrastrukture pridružili su se i dečki iz „Pravila Igre“, a razgovorom s vozačima automobila, pješacima, te učenicima obližnje osnovne škole apeliralo se na svjesnost prilikom prelaženja pruge, posebno pri korištenju mobitela i slušalica. Osim toga upozoravalo ih se na neophodan oprez i poštovanje postavljene prometne signalizacije.

Voditeljica Odjela za korporativne komunikacije HŽ Infrastrukture Antonija Jergović istaknula je važnost sudjelovanja u edukativnim akcijama na promoviranju sigurnosti u prometu:

“U cilju smanjenja rizika od opasnosti na željezničko-cestovnim prijelazima upravo najranjivijih sudionika u prometu, HŽ Infrastruktura od 2000. u kontinuitetu provodi akciju „Vlak je uvijek brži“ u osnovnim školama, te na željezničko-cestovnim prijelazima diljem Hrvatske. Osim ulaganja u podizanje razine sigurnosti na prijelazima nužno je i ovakvim akcijama educirati sudionike u prometu jer materijalna je šteta, iako znatna, nadoknadiva, a ljudski život neprocjenjiv.”

Na hrvatskoj željezničkoj mreži trenutačno postoji 1513 željezničko-cestovnih i pješačkih prijelaza, od toga Grad Zagreb ima 35 željezničko-cestovnih i željezničko-pješačkih prijelaza, te ih je većina dodatno osigurana automatskim uređajima, svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima kao što je to slučaj i s prijelazom „Trnava“. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code