NAJNOVIJE NA PORTALU

OSLOBODITE VELJKA MARIĆA JER SRBIJA POSTOJI OD 1992.

OSLOBODITE VELJKA MARIĆA JER SRBIJA POSTOJI OD 1992.

4. veljače, 2015.

veljko marić

Kako je sud u Hagu odbacio hrvatsku tužbu za genocid, između ostaloga i iz razloga što se nije mogla dokazati odgovornost Srbije za zločine prije 27. travnja 1992. od kada je Srbija, prema vlastitoj pisanoj izjavi u protutužbi počela postojati, tu se krije neoprostiva pogrješka hrvatskoga pravnoga tima. Taj pravni tim je očito birao Ivo Josipović i Orsat Miljenić s namjerom da se ta tužba izgubi.

Taj „pravni“ tim nije uspio dokazati nešto što im se pred očima događa. Srbija je samu sebe demantirala, i zapetljala se u vlastitim poznatim srpskim lažima, jer je u rujnu 2011. godine itekako potvrdila svoju nadležnost za razdoblje i prije 27. travnja 1992.

Srbija je Veljka Marića osudila na 12 godina robije, za nešto što se događalo u operaciji Otkos u listopadu 1991. Kako je Srbija mogla osuditi Veljka Marića i po kojemu zakonu, ako tada nije ni postojala? Po čemu je onda nadležna za te događaje, a da ne spominjemo da je to hrvatski državni prostor.

Dakle, za Srbiju je cijeli hrvatski teritorij u listopadu 1991., teritorij Jugoslavije, i ona se tu sama deklarirala kao direktna slijednica te države. Sada kada joj to ne odgovara, Srbija tvrdi da postoji tek od 27. travnja 1992. Iz svega proizlazi da je Srbija jedna neozbiljna država, a naš tzv. pravni tim se pokazao karikaturalnim i nedoraslim.

Kako je Srbija konačno priznala da nije nadležna za događaje prije 27. travnja 1992., zahtijevamo da se iz zatvora odmah pusti naš heroj Veljko Marić. Apeliram ovdje na predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović, neka žurno poduzme sve potrebne korake u svrhu puštanja Marića iz srpskog kazamata.

U Zagrebu, 3. veljače 2015.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code