MILANOVIĆ VODI

MILANOVIĆ VODI

23. prosinca, 2019.

 

U 20 sati Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora. Svakih pet minuta objavljuju nove rezultate, kako raste broj obrađenih biračkih mjesta.

DIP je objavio nove nepotpune rezultate predsjedničkih izbora: Zoran Milanović ima 29,9 posto glasova, Kolinda Grabar-Kitarović 27,24, Miroslav Škoro 23,93.

Radi se o rezultatima nakon 80,09 posto obrađenih biračkih mjesta.

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a, četvrti je Mislav Kolakušić s 5,88 posto, slijede Dario Juričan s 4,18, Dalija Orešković s 2,88, Ivan Pernar s 2,43 posto, Katarina Peović s 1,11, Dejan Kovač s 0,94, Anto Đapić s 0,21 i Nedjeljko Babić s 0,16.

Riječ je o rezultatima s 84,68 posto obrađenih biračkih mjesta.

U inozemstvu je obrađeno više od 87 posto biračkih mjesta. Ondje je situacija znatno drugačija. U velikom vodstvu je Kolinda Grabar Kitarović s 52,83 posto, slijedi Škoro s 35,50, a treći je Milanović s tek 5,91 posto.

Prema najnovijim izlaznim anketama objavljenim u 19.45 sati, koje je objavila Nova TV, Zoran Milanović osvaja 28,69 posto, Grabar Kitarović 25,63 posto, dok prema izlaznim anketama Miroslav Škoro osvaja 24,26 posto.

U odnosu na prve ankete objavljene u 19 sati, razlika između Grabar Kitarović i Miroslava Škore lagano se smanjila, kao i razlika između Grabar Kitarović i Zorana Milanovića. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ratsakanje Tudjmanove stranke
  #1 Ratsakanje Tudjmanove stranke 23 prosinca, 2019, 12:08

  HENRIK VIII.GALDOVAČKI
  11 listopad, 2016, 07:31
  Sisačka HDZ-ova manipulacijska štorija ima i nastavak: Nikad potvrđeni vlasnik gradske organizacije Krapljan sam je odabrao, bez konzultacije s ograncima, budućega kandidata za prvoga građanina Siska. Poštenoga i nadasve stručnoga, ali svakako naivnoga psihologa, koji u psihološku patologiju lažljiva “magistra” nije proniknuo. Premda se verbalno zalagao samo za kandidate s fakultetskom diplomom, valjda onakvu poput svoje i one kuruzarskoga Šapine, dvoje doktora znanosti i iskusnoga dipl.ekonomista ipak je izigrao i eleminirao. Tko im je kriv, nisu se domislili da imaju posla s lašcem poput Bizantinaca i martologa Šešelja i Pupavca. Neka Bog sada pomogne zalutalom Kvisku Pedru mutikaše Krapljana.

  Odgovorite na ovaj komentar
  Marjan Gašljević
  #2
  MARJAN GAŠLJEVIĆ
  30 rujan, 2016, 10:43
  Mnogima bih na sve ovo kazao: “Dobro jutro”. Prije šest godina pokušali smo mijenjati sisački HDZ u stranku tolerancije i prosperiteta, u stranku pozitivne političke utakmice s željama usmjerenim jedino na prosperitet Grada. Tada sam s govornice upitao izaslanike da li se povremeno pogledaju u ogledalo. Teško i bez stida išli su u “koloni po jedan” pred pozornicu KKV na podu koje su zaokruživali listiće a nad njima na stolici je sjedio i nadzirao ih “car sisačkog HDZ-a” okružen s nekoliko “intelekualnih batinaša.” Gubitkom Grada na izborima koji su uslijedili nastavljeno je rasturanje sisačkog HDZ-a. Ovdje želim samo skrenuti na pozornost da su i ovi koji su sada istupili držali štangu Krapljanu. Raspušteni su svi Temeljni ogranci čak i oni koji su se pokazali izuzetno uspješnima, da bi Krapljan sa svojom ekipom postavio poslušnike. Minči, poznati sisački Munchausen, ne tako davno primljen u Stranku sa zadaćom da je pripomogne rasturiti postaje Krapljanov “duhovni vođ” a sada kada je Akademiku nasapunao dasku “savjetuje”, hm, “tolerantnog” Ivu Žinića. Hajdmo kazati javnosti da niti Žinić niti Akademik nisu prvotno izabrani nego postavljeni i to nekoliko puta sve dok nisu ustrojili svoju glasačku mašineriju o kojoj je Središnjica više puta izvještavana ali su oni preko svojih vezica uspjevali potapšati eventualne promjene. Kako li su samo izigrali dr. Josić na izborima dok se je većina članstva nadala novom vjetru i napretku Stranke. Spomenuti sisački Munchausen sa svojim je vjernim sljedbenicima Pušijurom, Vjernim Tomom, Juricom Pekinezerom, Avijatičarem i Stenlijem i Olijom iz TO Sisak Novi usprkos dogovoru na razini TO da će glas dati Željki u zadnji čas okrenuo kaput. Da li mu je to plaćeno mjestom u nadzornom odboru koje je dobio od Žinića možemo samo nagađati jer je, u konačnici, Žiniću miliji na čalu GO Sisak Krapljan od dr. Josić ma što tko mislio i pisao. Mislim da nije rješenje istupanje iz HDZ-a već je rješenje nastaviti se boriti da Stranka stane na noge i postane ono što je oduvijek i bila, posebno u Sisku, vodeća snaga svih građana ovog napaćenog i devastiranog Grada. Nismo bježali kada su na Sisak navalile mnogostruko jače spodobe, naoružani do zuba, suprostavili smo im se i pobijedili. Stoga, nemojmo sada pred nekoliko batinaša i štetoćina plaćenih sitnim privilegijama ( lažni ratni put, nadzorni odbor, zakup poljoprivrednog zemljišta, i dr. ) pokleknuti već se nastavimo boriti za Stranku koju smo, bar većina nas, istinski stvarali od začetka. I, naravno, pogledajmo se povremeno u ogledalo.

  Odgovorite na ovaj komentar
  Ignac
  #3
  IGNAC
  25 rujan, 2016, 14:39
  Bitno je, međutim, da, kad je već dr. Josić stavljena na listu HDZ-a, o njenoj budućoj sudbini ne odlučuju primitivci prometnoga i kriminalnoga usmjerenja, poput Sekulić-Lovrić-Merzel, mr. Krapljana, dr. Jacquesa i drugih, diplomanti mentora Alojzija Brkića ili pak Rašida ef. Zuke, Kandića i Petobrzinca.Otkud među “ubačenim” članovima sisačkoga odbora, liberal Maramica, otkud janafovac Tkalčić, Fiilnović, Vajs i tko još sve nije. Odreda aferaši dugorepaši i spodobe dugih prstiju. Jadni naš nekad ponositi HDZ…

  Odgovorite na ovaj komentar
  Saša Leopold
  #4
  SAŠA LEOPOLD
  23 rujan, 2016, 20:00
  Sve ovo je žalosno i komentirati. Pogotovo nama, nezadovoljnim članovima koji u gradskim organizacijama činimo već godinama sve da “srušimo” s trona predsjednika kojega ne treba ni imenovati. Svi pokušaji do sada su nažalost ostajali jalovi zbog raznih čimbenika – ali kako naš narod kaže nada umire zadnja. Okružen svojim ljudima koje je instalirao po većini temeljnih ogranaka, a zatim i u gradskom odboru, drži vlast i mi kao stranka gubimo izbore od IKEBANE i njezinih sjevernokoreaca. Sva ta tiranija ide u fino upakiranom celofanu prividne demokracije, a u stvari kupovinama, prijetnjama i ucjenama. Pa zaboga samo smo ljudi i to je žalosno. Kada smo u temeljnom ogranku u dva navrata, a kojemu pripada i dr. Željka Josić – pobjednica ovih izbora u Sisku po preferencijalnim glasovima što se tiče HDZ-a unatoć sveprisutnoj opstrukciji gradskog vodstva pod predsjednikom – željeli istoj dati moralnu i ljudsku i kolegijalnu potporu bili smo onemogućeni kao da se radi o nekome s Marsa. To je naravno dirigirano od predsjednika GO Sisak a provedeno preko predsjednika TO Sisak Stari g. Darka Bijelog uz podršku njemu odanih članova. Cijeli film se odvrtio u strahovitom vrijeđanju i omalovažavanju kandidatkinje za Sabor RH. Jadno, da jadnije i niže ne može. Međutim, usprkos svemu dobar dio nas je izbornu noć proveo u društvu naše doktorice slaveći i radujući se njezinom rezultatu. .Uskoro, jako brzo ista će biti gradonačelnica Siska.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 23 prosinca, 2019, 09:10

  Tifusari su u gradovima.
  Huda jama slijedi nama.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code