ORLIĆ: RESETIRANJE DRUŠTVA

ORLIĆ: RESETIRANJE DRUŠTVA

27. siječnja, 2020.

Piše: Šefik Orlić

Tužno je bilo vidjeti prazan zastupnički dom Hrvatskog sabora na dan obilježavanja jednog od najvažnijih datuma u novijoj povijesti samostalne demokratske države RH. Cijelu situaciju su spasili časni uzvanici i na tome im velika hvala. Ti časni ljudi svojim su odazivom i prisutnošću pokazali koliko su osviješteni da nije bilo hrvatskog branitelja i svih žrtava koje su pali za svoju domovinu ne bi mogli toga dana sjediti u zastupničkom domu i odati počast domovini koja je nastala krvlju svojih golorukih mladih života.

Također žalosno da se javnosti nijednom riječju u svojim obraćanjima nisu spomenule žrtve koje su položili svoje živote, njihove napaćene obitelji i obespravljeni branitelji- branitelji invalidi. Hvala prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu što nas je poveo u stvaranju i osamostaljivanju domovine i dao nadu da ćemo imati državu po svome kroju. Još uvijek smo uvjerenja da će se to ostvariti.

Kontrola i vladavina

Danas se mora govoriti o projektima i planovima razvoja države i stvaranju boljeg i sigurnijeg standarda, planiranja ali i resetiranja društva RH do 2050.god. ( premda se globalno planovi i projekti rade do 2100.god.) a ne isticanje svojeg egoizma, svoje samovolje kako i dalje mora sudjelovati i biti na vlasti jer društvo bez njega ili njih ne može i neće ići dalje. Gledano genetski! Gen je osnovna jedinica nasljeđa koji kontrolira određenu nasljednu osobinu. Kada su kod čovjeka promijene volimo reći da su to genetske anomalije s komentarom „jadni čovjek, što ga je snašlo i kakav je to Bog da ga je kaznio s izgledom i umom …“ Razlikuje li se prirodni gen od neprirodnog koji je nametnut kao samozvani uključivši sve oblike kontrole i vladavine!? Toliko različitosti u svim oblicima razvoja. Od istine se ne može odstupiti niti pobjeći. Ima granica na kojima se treba i mora stati. Kako je u medicini sve moguće tako je i na društveno političkom životu potrebno izolirati i uništiti neprirodni gen i započeti model prema Presvetom Trojstvu BOG, SIN i DUH SVETI. Potreban je prirodni način stavljanja čovjeka u funkciju odgovornosti, snošljivosti, staviti u upotrebu razvoj vlastitog znanja – funkcija kapitala. Upotrebom samo jedne od deset zapovijedi božjih a glasila bi: Ja sam gospodin BOG – OTAC ( predsjednik države ) i nema drugih bogova uz mene; Ja sam BOG – SIN ( premijer države, vlasnik poduzeća, glava obitelji) koji usmjerava razvoj i kontrolira ispravnost djelovanja razvoja i stjecanja profita ( primjena morala i etike). Ja sam BOG – DUH SVETI ( kontrolor svih kontrola) koji ne dozvoljava nikome da pogriješi, da ukrade, da otuđi.

Nedefinirano demokratsko društvo

Funkcioniranje ovakve tri pokretne snage koje su kotači, pokretači, koje su uvjet procesa rada, proizvodnje, osobito raspolaganjem materijalnim vrijednostima kao moralna vertikala-čimbenik u razvoju našega društva – čovjek dolazi u prvi plan te prestaje biti podređen, prekida se lanac mogućnosti produbljivanja stanja dužničkog ropstva. Svim akterima u društveno političkom životu RH otkloniti, prekinuti rad za osobnu korist putem kojeg stvaraju nedefinirano „demokratsko društvo“ i ostavljaju sliku svoje lažne odgovornosti prema čovjeku – osobi koja ga je izabrala da ga predstavlja i osigurava jednu bolju budućnost u najsvetijem državnom tijelu HRVATSKOM SABORU.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bozana Topalovic
  #1 Bozana Topalovic 28 siječnja, 2020, 11:01

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  #2 Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka 28 siječnja, 2020, 06:25

  Što vi mislite o ovoj temi?

  Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code