ČETNIČKA RETORIKA

ČETNIČKA RETORIKA

21. kolovoza, 2016.

 

Vjerujemo da ste primijetili da srpski državni vrh, čiji su predstavnici svi od reda, na ovaj ili onaj način, sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, uopće ne spominju Domovinski rat, srpske koncentracijske logore, ubijanje i protjerivanje nevinih Hrvata, otuđivanje svih vrijednosti, ali ni plaćanje ratne odštete, kao da rata, odnosno agresije uopće i nije bilo

Napisao: Mladen Pavković

Ne, na ovo se više ne može šutjeti. „Ovakva Hrvatska je danas najveća sramota Europske unije“, izjavio je uz ostalo prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić te javno upitao: „Dokle će EU tolerirati rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i prijetnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske?“.To je najgora politička uvreda, neprimjeren rječnik jednog nazovi „diplomata“, ali i krajnje drsko huškanje Srba protiv Hrvata, kao što je to bilo početkom 1990. godine. Srbi se nisu ni malo promijenili. Ni oni „tamo daleko“ ni ovi domaći.(Svaka čast iznimkama.). Nakon 25 godina od početka agresije na Republiku Hrvatsku ponovno su dobili krila, (navodno im je, da se malo našalimo, Rusija poslala dva borbena zrakoplova!), a naši se političari uglavnom prave da u svezi toga nisu ništa vidjeli ni čuli.

Preko četničkih retorika

Srbi, zamislite, optužuju današnju Hrvatsku, da su iz njezinih redova klali i ubijali Srbe u koncentracijskim logorima, da hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač provocira, prijeti i iznosi neskrivenu mržnju prema srpskom premijeru Aleksandru Vučiću itd. i tome slično.

Optužuju nas da smo rehabilitirali gotovo sve ustaške zločince, da nismo sudili ni Ante Paveliću i da stoga nemamo moralno pravo prijetiti i postavljati bilo kakve uvjete Srbiji.

Za ovakvu srbijansku politiku, kakva nije bila od 1991., isključivo je kriva hrvatska politika, odnosno političari koji su došli na vlast nakon smrti dr. Franje Tuđmana. Ta politika među ostalim svih ovih godina dozvoljava i prelazi preko četničkih retorika prije svih jednog Milorada Pupovca, ali i Teršelič, Pusića, kao i nekih „jastrebova“ u SDP-u. Zbog čega nitko, ali nitko, nema snage reći – dosta je.

Ne može Srbija plašiti hrvatske branitelje s nekakvim uhićenjima. Kao što reče, častan i ugledan hrvatski branitelj Roko Mijić – mi vas se ne bojimo! Da je bio na vlasti dr. Franjo Tuđman nikada, ali nikada ne bi došlo u Beogradu do suđenja Veljku Mariću, niti bi Pupovac plesao srpska kola usred Zagreba!

Vjerujemo da ste primijetili da srpski državni vrh, čiji su predstavnici svi od reda, na ovaj ili onaj način, sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, uopće ne spominju Domovinski rat, srpske koncentracijske logore, ubijanje i protjerivanje nevinih Hrvata, otuđivanje svih vrijednosti, ali ni plaćanje ratne odštete, kao da rata, odnosno agresije uopće i nije bilo.

Pupovac je u Hrvatskoj samo produžena ruka Dačiću, Vučiću, Šešelju, Nikoliću, Štrbcu…. I sve dok će Hrvati na parlamentarnim izborima glasati za SDP i slične stranke koje nisu željele Hrvatsku, bit će nam tako, a vjerojatno još i gore.

Tko osim pomozbog junaka, odnosno srpskih četnika u Hrvatskoj vidi da se rehabilitira fašistička ustaška NDH? Vjerojatno Mesić, Josipović i slični, čija je politika i dovela do ovoga što imamo danas. Ovakvog susjeda koji je najveća sramota u Europi, ali i u svijetu!

Da su Hrvati više cijenili hrvatske branitelje i stradalnike do ovoga sigurno ne bi došlo. Ali, kad Srbi vide da ni mi ne cijenimo svoje, onda su oni uzeli stvar u svoje ruke, pa uz pomoć domaćih izdajica, dezertera i pupovaca po nama nabacuju drvlje i kamenje, kao da im nije dosta što su u vrijeme rata dobili što su i zaslužili.

Od 1990. na ovamo

Na sve ove klevete i uvrede moraju se javno izjasniti i Udruge proistekle iz Domovinskoga rata. Sad valjda i general Đuro Dečak vidi da je s Milanovićem trebao drugačije razgovarati, a ne mu gurati vjetar u leđa, da i dalje vodi politiku kakvu vodi, a koja nas gura u propast.

A Srbi, ako žele razgovarati, onda krenimo od 1990. naovamo. Oni su sudjelovali u agresiji, a mi u obrani. O tome i te kako imamo jedni drugima što reći.

Međutim, njima više odgovara vraćanje u II. svjetski rat. Nu, i tamo su se pokazali sa svojim četničkim hordama, kao i nakon 1945. kad je većina njih i dalje sudjelovala u progonu i ubijanju Hrvata, u čemu su se posebno isticali KOS, Udba. JNA i slične zločinačke organizacije sa Srbima – na čelu!

Ali, kako bilo da bilo – Srbi, mi vas se ne bojimo! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jusuf
  #1 Jusuf 11 rujna, 2016, 13:54

  Može Dačić govoriti što hoće. Sreća je njegova što ga nije čuo adezenjarski ministar Kovač, e moj Dačiću ne bi znao što te snašlo. Kovač je žestok i jak… kao hladna konjska pišaka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Henri
  #2 Henri 28 kolovoza, 2016, 21:36

  Cetnicka retorika je potrebna Milanovicu da bi mogao glumiti obranu hrvtskih interesa. Tako dogovorena svdja je koristna cetnicima i Milanovicu. To je potrebno da bi u hrvtskoj opet bili na vladi jugoslavenski nacionalisti. Tako jugoslavenski desnicari namazni hrvatskim grbom se za izbore prodaju za odlucne hrvate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Milos Obilic
  #3 Milos Obilic 22 kolovoza, 2016, 07:16

  POTOMCI (GUBITNIKA) VUKA BRANKOVIĆA:

  Sjeme proklete Jerine:

  Jerini se pripisuje i odlučujući uticaj pri slanju Mare Branković, njene i Đurđeve ćerke, u turski harem. Ne mogavši se na drugi način nagoditi sa Turcima, Đurađ je tokom 1435. godine udao ćerku Maru (“carica Mara”) za sultana Murata II. Impulsivni Đurađ se dugo razmišljao da li da ćerku, jedva petnaestogodišnju, pošalje u harem i tek na nagovor Jerine je to učinio. “Na to Murat posla Đurđu Saradži-pašu sa svoga dvora da traži redovan harač, kao i sultanu za ženu despotovu kćer Mariju.

  Dah Smrdareva i dalje zagadjuje okolicu:

  Vučić i Dačić čine istu pogrešku kao i Milanović – stisnute šake, šake pametnije od mozga u glavi. Naime, kad god se je Milanović prijetio opozicije pozivajući se na svoju titulu ‘premijera’ ili pozivati agente KGB da usre po Hrvatskoj, po prošlosti i asdašnjosti hrvatske države pa i po cijelom hrvatskom državotvornom narodu, dobio je oštro upozorenje: O hrvatskoj i u podrobnostima i u cjelini ne odlučuju ‘europkrati’ nego li njiohovi suradnici Hrvati: ne ćeš dobiti ništa! I tako je i bilo. I evo ih, kao učenici Mesića i Milanovića, Vučić i Dačić kategorički tvrde da iza njihovih ludorija stoji EU i Zapadne sile općenito. Ovo je prigoda da im se vrati u zbe isti uzvrat kao i Milanoviću: O Hrvatskoj odlučjuju u krajnjoj liniji Hrvati tvorci projekta o Europskoj Hrvatskoj. I nitko Više. HRVATSKA HRVATOM! Stoga i vi trebate znati da – provokacijama, ucjenama, lažnim izjavama i ostalim činima srbobolje – ne ćete dobiti – ništa! Časna riječ!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Mate
  #4 Mate 21 kolovoza, 2016, 09:52

  Tako treba pisati. Zašto se ne javljau druge Udruge iz Domovinskog rata?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code