ORLIĆ: ĐAKIĆ I JOŠ MNOGO MALIH ĐAKIĆA

ORLIĆ: ĐAKIĆ I JOŠ MNOGO MALIH ĐAKIĆA

5. studenoga, 2019.

 

Piše: Šefik Štef Orlić

Postoji li neki branitelj koji smatra kako je predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Đakić, čovjek koji bi trebao ostati bitan čimbenik među braniteljima i na čelu najjače udruge veterana?

To su za sada samo dva pitanja, naznačena u samom naslovu i početku teksta, tek toliko da potaknu na promišljanje, a da pomognemo aktiviranju promišljanja, možemo iskazati stav za DA i za NE !! Ako  vas  ovo možda provocira ili samo mahnete rukom, govoreći sebi u bradu, što sad ovaj trabunja, tko je on što hoće.

Ulizice i poslužnici

E poštovani moji čitatelji, tu ste se ulovili, jer svoj stav i mišljenje iznosi netko tko je ISTINA&DOMOVINA iskusio političke eskapade, profesionalni armagedon i još se bori za životnu egzistenciju, jer su svi putevi zapriječeni za bilo kakvo suvislo, dobronamjerno i poduzetno djelovanje. Dajte prijedloge, pokrenite akciju.

Da, gospodin Đakić treba ostati gdje je, jer se je dokazao da može za sebe i svoje učiniti dovoljno da se odvoje od stvarnosti, kao loš potplat na cipelama, a to ste mu omogućili prvo vi članovi iste stranke,. Ulizice i poslušnici koji su nešto malo ušićarili pa se mogu hvaliti, da su s njim popili kavu i još pri tome su sami platili tu kavu. Nije samo poštovani gospodin Đakić u toj priči, tu je još mnogo malih Đakića, po raznim udrugama diljem RH, koji su morali odraditi što odradili nisu, zapostavljajući svoje suborce njihove potrebe, do te mjere da još uvijek ubiru impresivne članarine i donacije, sredstva iz proračuna, a branitelji imaju sve više problema, suočavajući se sa surovom stvarnošću, jer nisu se snašli u sredini lažnih vrijednosti i veličina ljudskog srama koji srama nemaju.

Paraziti na proračunu

Da i zato jer neumorno ponavljamo ustrajno objašnjavamo, kako mnoge, pa tako i braniteljske udruge parazitiraju na hrvatskom proračunu, čineći uslugu onima koji prozivaju branitelje za sve i sva, pa čak i da imaju velike privilegije, mirovine, dakle izravno nanose štetu Dragovoljcima, braniteljima, koji to doista ne zaslužuju. Zaslužuju svu pozornost društva, iskaz pijeteta poginulim i nestalim, njihovim obiteljima.

Kada ustvrdimo NE, dajemo mogućnost slobodnog razboritog odlučivanja, da nitko umjesto vas osobno neće pojesti današnju juhu, pa tako neće za vas stati u obranu, zaštitu ili kako god formulirali djelovanje nekoga drugog za vaše interese. Predlažem da se saberete, osmislite način djelovanja, osobito taj, da kroz postojeće stranke, a naročito udruge, nećete artikulirati svoje ljudske vrijednosti, vrijednosne sudove i ljudske principe, jer se bojite. Postavlja se pitanje, a koga se bojite, zar onih koji samo za sebe znaju kroz stranku i udrugu djelujući?

Pogledajte malo oko sebe, površnu analizu napravite,Županije i gradovi u kojima su uvijek HDZ kadrovi na vlasti imaju najmanji dohodak, imaju najveću stopu iseljavanja i tome slično.

ISTINA&DOMOVINA prošlo je vrijeme kulta ličnosti, nekih starijih zasluga, zašto ostati doživotno u hladovini. To prvo mnogo govori o samom čovjeku pojedincu koji se izborio, a onda o svima koji su se snašli bez stvarnih rezultata. Zar nije prošlo i više nego dovoljno vremena, da se sve razotkrije, prepozna i vidi?

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala!

Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka

ISTINA&DOMOVINA T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Bašinac
  #1 Mujo Bašinac 5 studenoga, 2019, 17:26

  Zašto postoje stotine braniteljskih udrruga ???
  Možda sa namjerom da se lakše sa njima manipulira.
  Da je samo jedna udruga,manje bi bilo lažnih branitelja………….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. HBPS
  #2 HBPS 5 studenoga, 2019, 09:47

  Dobro naznačeno stanje između redova se dade mnogo nazrijeti, ali treba djelovati, Treba podržati inicijativu iz Vinkovaca ustrajati do kraja.Ako to ne učinimo ne stvorimo kritičnu masu za promjeniti čelništvo udruge, a što uopće mi možemo činiti. Tko smo mi onda i čega smo vrijedni, osim prijezira, jer nismo nizašto upotrebljivi i spremni na promjene u složenijim institucijama.ISTINA&DOMOVINA imate moj glas, samo pozitivno i ustrajno.
  Zdravko Cik

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code