ONI ZA DOM NESPREMNI

ONI ZA DOM NESPREMNI

6. siječnja, 2017.

 

 

Znak HOS-a koji je nastao u Domovinskom ratu i registriran je prije 25 godina legitimni je znak HSP-ovaca koji vam do danas nije smetao. A zašto vam danas smeta? Pa gospodo smeta vam zato što je vašoj ideološkoj bajci došao kraj. Zajedno sa svim onima kojima Hrvatska nije u srcu počeli ste koordinirane napade na sve što je hrvatsko. Ne podsjeća li vas sve to na jogurt revoluciju? Bilo bi pametnije da se prisjetite koje zlo je ona donijela i kako je završila

Napisao: Zoran Čapalija-Čaplja

Gospodo iz Inicijative mladih vaše demokratsko pravo za izricanje svog stava zamijenili ste vandalskim i krajnje neprimjerenim činom. Prekrivanjem spomen ploče poginulim braniteljima HOS-a u Jasenovcu pokazali ste najniži oblik ljudskog ponašanja potpuno neprimjeren za mjesto i vrijeme u jednoj demokratskoj zemlji. Vi koji ste u svojim načelima istaknuli kako se borite za vladavinu prava uskratili ste pravo na sjećanje na žrtve koje su stradale u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu i svoje živote ugradile u temelje Hrvatske države.

Memorandum 2

Je li to demokratizacija koju vi nudite? Koji je to proces suočavanja s prošlošću i govorenje istine o ratu u bivšoj Jugoslaviji? Kad bi vas netko upitao o tome tko je bio agresor a tko žrtva u tom ratu vi bi ste se vjerojatno naljutili kao i gospodin Rade Šerbeija. Da mlada gospodo, vaš mentalni sklop formiran u kućnom odgoju komunističke i jugo-nostalgičarske ideologije ne može i neće nikada prihvatiti stvaranje samostalne i neovisne Hrvatske države. U svojim načelima spominjete „proces tranzicijske pravde“ premda je pravda samo jedna i proizlazi iz istine, a ta istina je da su vaši sunarodnjaci izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku i pri tom vandalskom pohodu učinili stravična razaranja i masovne zločine kakve svijet ne pamti još od Drugog svjetskog rata. Nakon II Svjetskog rata napunili su oko 1700 jama tijelima nedužne djece, žena i staraca. To je prava istina koju bi mi Hrvati izgleda trebali zaboraviti i „uspostaviti nove“ i po vašem sudu „ progresivne veze u post-konfliktnoj regiji bivše Jugoslavije“. To što ste sjedišta vaše Inicijative ustrojili u Beogradu, Prištini, Podgorici, Zagrebu i Sarajevu samo po sebi govori kako ste vi zagovornici stvaranja neke nove Jugoslavije na post-komunističkoj paradigmi koja je u biti dio plana Memoranduma SANU2.

Ta čarobna riječ „regija“ koju stalno ističete nije ništa drugo nego neka nova Jugoslavija koju treba stvoriti. To dakako sve više pokazuje kako je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman bio u pravu kada je govorio o tome kako težite stvaranju nove Jugoslavije, a u tome vam pomaže međunarodna zajednica kojoj ne odgovara stvaranje samostalne i suverene Hrvatske države. Upravo radi toga, kao i radi toga što je pod njegovim vodstvom stvorena samostalna i suverena Hrvatska država, vi i vaši istomišljenici niste ga voljeli i pokušavali ste ga oblatiti na sve moguće načine. Kako bi ste se gospodo vi osjećali i što bi ste učinili da netko prekrije spomenploče koje je postavio Jugoslavenski totalitarni režim koji je pod parolom antifašizma htio opravdati stravične zločine u i nakon Drugog svjetskog rata. Vjerojatno bi opet govorili o fašizaciji Hrvatske. Ta floskula, kao i stalno vračanje na logor u Jasenovcu, te NDH ključevi su borbe protiv svega što je hrvatsko. Premda su najnovija znanstvena istraživanja ukazala na netočnost podataka o broju žrtava u Jasenovcu, ukazala na ponavljanje imena osoba kao i dodavanje onih koji nisu stradali u Jasenovcu, vi i dalje ustrajavate na toj neistini i što je to još gore sve više se poveća broj navodnih žrtava (pojedinci govore o 700.000 žrtava). Nitko razuman ne želi negirati postojanje logora u Jasenovcu i zločine koji su se tamo dogodili te relativizirati ih. To pitanje treba znanstveno rasvijetliti, a ne ga ideološki koristiti jer je to vrijeđanje svih žrtava. Upravo radi toga ideologije prošlosti ne treba zaboraviti već istražiti i rasvijetliti. To nekima ne odgovara jer bi se pokazalo tko je počinio genocid nad hrvatskim narodom i kako je cjelokupna povijest na ovim prostorima falsifikat nastao na komunističkoj paradigmi. Gospodo, treba li još jednom po ne znam koji put spomenuti kako je demokratski svijet Rezolucijom 1481/2006.osudio tu Jugoslaviju kao totalitarni režim a isto to zatražio i od zemalja u kojima su na vlasti bili totalitarni režimi. U Hrvatskoj nažalost taj postupak nije okončan kako bi trebao biti. Sama osuda bez lustracije ne donosi ništa i nije preduvjet za društvene promjene. Ima li u vašoj kolektivnoj savjesti želje za istinom i normalnim suživotom? Dok god naše domoljublje nazivate ustaštvom i fašizacijom sasvim sigurno nema.

Veća prava od Hrvata

Znak HOS-a koji je nastao u Domovinskom ratu i registriran je prije 25 godina legitimni je znak HSP-ovaca koji vam do danas nije smetao. A zašto vam danas smeta? Pa gospodo smeta vam zato što je vašoj ideološkoj bajci došao kraj. Zajedno sa svim onima kojima Hrvatska nije u srcu počeli ste koordinirane napade na sve što je hrvatsko. Ne podsjeća li vas sve to na jogurt revoluciju? Bilo bi pametnije da se prisjetite koje zlo je ona donijela i kako je završila. Morate shvatiti da Hrvati nikad više neće slušati naredbe koje dolaze iz Beograda, a provodile su se preko vaših očeva. To je zauvijek završena priča. Preko napada na HOS-ov znak pokušavate istjerati miša a istjerat će te medvjeda. To će biti Vaš odlučujući slom. Dragovoljci Domovinskog rata i ostali branitelji neće dopustiti blaćenje i zabranu toga znaka. Jednom morate shvatiti i pomiriti s činjenicom da mi više volimo Hrvatsku nego što vi volite Jugoslaviju. U toj Hrvatskoj državi osigurali smo drugim etičkim manjinama gotovo veća prava no što ih mi imamo. Za prava svih uvijek ćemo se boriti no vlast nad nama nikome nećemo dati.

Stalno nam se nameće priča o fašizaciji hrvatskog društva. To naravno nije istina i može se vrlo lako dokazati. Za proces fašizacije okrivljavate pravaše premda su kako politička stranka ostvarili najslabije izborne rezultate u povijesti postojanja. Unatoč toj činjenici i našim političkim razmišljanjima mi nećemo dopustiti njihovo blaćenje i pravljenje političkog kaosa u državi.

Sva naša nastojanja mirnog suživota sa Srbima i drugim etičkim manjinama uništavaju osobe poput gospodina Milorada Pupovca. To se vidi upravo sada kad smo željeli ovaj pravoslavni Božić dočekati u miru, on po ne znam koji poput papagaja ponavlja svoje čarobne riječi razdora za koje sam siguran da ih ne podržava većina Srba u Hrvatskoj. To je jednostavno način da se pokuša održati na političkoj sceni, a njemu osobno nije važno kakve će to implikacije stvoriti. Gospodine Pupovac, vaš narod ima nažalost ovdje veća prava od nas Hrvata. Nakon Domovinskog rata koji su prouzročili vaši sunarodnjaci obnovljeno im je 60 tisuća kuća. Mnogi od njih su napustili Hrvatsku i na taj dezertirali je nisu branili „svoju domovinu“, a neki su nažalost bili i u redovima agresora. Mnogi od njih i dalje žive u Srbiji no kuće su im obnovljene, a u Hrvatsku dolaze autobusima samo onda kad treba napraviti politički kaos. Mnogim Hrvatima koji nisu živjeli u svojim kućama, koji su odmah stali na branik Domovine, koji su izgubili članove obitelji i invalidi su Domovinskog rata nije izvršena obnova njihovih kuća. Da ne govorimo o Izbornom zakonu koji vašu malu etničku skupinu favorizira u odnosu na ogromnu iseljenu Hrvatsku. Kako ni vi, ni neke inicijative, ni neke nevladine udruge niste prosvjedovali u trenutku kad je u vašoj nacionalnoj državi rehabilitirano četništvo zajedno s Dražom Mihajlovićem.

Između ostalih demokratskih prava, a kao i mi, imate potpunu slobodu kretanja no morate biti svjesni kako se čovjek ne mora kretati da bi dokazao da je kreten. Svatko tko ne voli Hrvatsku i kome ne odgovara život u njoj može potpuno slobodno otići ondje gdje smatra da će bolje živjeti. Morate biti svjesni kako će Hrvati uvijek poštivati svoje tradicionalne vrijednosti i nikom neće dati da ih gazi. Uvijek će biti spremni braniti svoj dom baš onako kako je to napisano na grbu HOS-a. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 7 siječnja, 2017, 19:31

  idite k´vragu vi i taj vas maniti FRANE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 7 siječnja, 2017, 01:28

  JA PROSTO NE MOGU SVATITI ,PO ČEMU SU OVI PRAVAŠI PERSPEKTIVA DA BI ITKO ,IOLE OBRAZOVAN GARAĐANIN, PRISTUPIO TOJ DEKADENTNOJ STRANCI ,ČIJE IDEJE NISU PRIMJERNE USPOREDBI NI PRVOBITNOM KRŠĆANSTVU,KOJE JE U ONA VREMENA IMALO RAZLOGA POČETI SE OKUPLJATI ,KAO NAJMASOVNIJA , NAJZAOSTALIJA ,ODBAČENA KLASA ,NE GRAĐANA VEĆ ROBOVA KOJI NI SVI NE UŽIVAJU ROBOVSKE EGZISTENCIJALNE PRIVILLEGIJE. KADA JE KAO TAKVO POSEBNO DOŽIVLJAVALO NEKU PREOBRAZBU ,ALI NA RELIGIOZNOJ OSNOVI,TIČUĆI SE KOHERENTNOSTI ,KOJA IM JE JEDINA MOGLA SPASITI OPSTOJNOST ,PA SU SE KAO TAKVI ,UZ POSTOJEĆE POVIJESNE OKOLNOSTI, KOJE SU IM DIKTIRALE PONAŠANJE DA SE TAKO ORGANIZIRAJU,ORGANIZIRALI .MAKAR SE TO I TAKVO KRŠĆŠANSTVO,VEĆ PRIJE 1O STOLJEĆA , PROMETNULO U PRAVU SVOJU ,APSOLUTNU ,SUPROTNOST,KOJA DANAS KULMINIRA I ODREĐUJE NJEGOV POGUBNI NESTANAK .ALI SADA GOVORITI O HSP-EU KOJI SVOJU PERSPEKTIVU GRADI ILI PROMIČE NA OBRASCIMA NEKE HAJDUČKE SKUPINE KAKVE SU NEKADA OPERIRALE PO DINARSKIM OSIJIMA I PRISOJIMA U SLUŽBI RIMSKE CRKVE ,A INGERENCIJOM U TO DOBA MEDITERNSKE POMORSKE SILE ,VENECIJE KOJA JE POMOĆU TIH RATNIČKIH PLEMENA ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE ODRŽAVALA ČUVANJE GRANICE ZAPADNOG KRŠAĆNSKOG CARSTVA . DANAS PRAVAŠI NIKOM ,KAO TAKVI NE TREBAJU,JER SU TERET SAMI SEBI ,OSIM KRATKE BATINE KLERIKLANOJ CRKVI U HRVTA, ČIJU SUDBINU JE VEĆ ODREDILA KIBERNETIKA SA PLANETRANOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM,KOJA JOJ VEĆ TRASIRALA PUT U ROPOTRANICU POVIJESNE ,LJUDSKE, SRAMOTE . A TRUMP JE POVIJESNA I DILJALEKTIČKO-MATERIJALISTIČKA ODREDNICA KOJEG JE DIJALEKTIKA VREMENA ,PROSTO DOSUDILA ,UPRAVO, AMREČKOJ AMORFNOJ ,TOTALNO DEKADENTNOJ ZAJEDNICI GRAĐANA, KOJI SU ŽIVJELI NA EKSPLOATACIJI GRAĐANA CIJELE NAŠE GEJE.PA JE ULOGA TRUMPA ,ULOGA MESIJE ,ALI NE NIKAVE SILE KOJU PREDPOTAVALJA ČOVJEK VREMENU ILI RELIGIJI, NEGO NARASLOJ SVIJETI KOJU DIJALEKTIKA RAZVOJA LJUDSKE SVIJETI USLOVLJAVA,KAŽE HEGEL,I POKREĆE NARODNI DUH ,BRZINOM OD SEDAM, MILJA DA LOMI KORU NARASLIH PROTURIJEČNOSTI ANTAGONISTIČKIH ODNOSA KOJE PROIZLAZE IZ PRIVATNOG VLASNIŠTAV I ZAUVKE TE ODNOSE POŠALJE U ROPOTARNICU POVIJESTI I UČINI PROMJENU OVIH ,DAVNO OTPISANIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVIODNIH ODNOSA KOJI ĆE APSOLUTNO PROMIJENITI SLIKU SVIJETA ,NE SAMO PROIZVODNIH ODNOSA ,KADA NESATJU ODNOSI SA PRIVATNIM VALSNIŠTVOM ,NEGO ĆE SE USTROJITI DRUGAČIJI GEOSTRATEŠKI I GEOPOLITIČKI ODNOSI ALI NAJMANJE ILI NIKAKO ANTAGONISTIČKOG KARAKTERA. PA JE PRAVA SMIJURIJA ČITATI ILI SLUŠATI O NEKIM NOVIM POLITIČKIM STRANKAMA KOJE SE FUNDIRAJU NA PRIVATNOM VALSNIŠTVU,DAKLE,NA VEĆ TOTALNO ZAOŠTRENIM PROTURIJEČNOSTIMA KOJE NESTAJU ,KAKO U UVODU REKOH ,RASPROSTRTOM PLANETRANOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA JE VEĆ UŠLA U SVE PORE DRUŠTVENOG ŽIVOTA I POSTALA SASTVNI DIO ŽIVLJENJA POD DRUGAČIJIM UVJETIMA I APSOLUTNOM PERSPEKTIVOM DA SVAKI ČOVJEK POSTANE SLOBODAN,ŠTO ĆE REĆI ,ONAKO HEGELOVSKI,KADA JE GOSPODAR SEBE I PRIRODE KOJA GA OKRUžUJE. TO JE I TO ĆE BI SLOBODA I TO JE ,REČE HEGEL,SLOBODA ČOVJEKA ,O ČEMU SU KROZ POVIJEST LJUDI SANJALI ,ALI UVIJEK O APSTRAKTNOJ NEKOJ SLOBODI KOJU ČA NISU ZNALI NI POIMATI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code