OLIVER PARDINI POBJEDNIK UTRKE „ISTARSKO PROLJEĆE“

OLIVER PARDINI POBJEDNIK UTRKE „ISTARSKO PROLJEĆE“

15. ožujka, 2016.

Istarsko_proljeće_3_2016_(1)_620_350_s_c1

Nakon finalne etape četverodnevne  biciklističke utrke 13. Istarsko proljeće, na tronu se ove godine našao belgijski biciklist Oliver Pardini iz ekipe Wallonie Bruxelles Grup protect. Utrka Istarsko proljeće nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke organizacije (Union Cycliste international) te su njeni sudionici imali priliku osvojiti bodove za svjetske UCI bodove. Utrka ukupne dužine od 461 kilometra prolazila je kroz razna mjesta Istre te je bila podijeljena na tri etape i prolog. Utrka je organizirana od strane biciklističkog kluba Meridiana – Kamen Team.
Uz ovogodišnjeg pobjednika Olivera Pardinia iz Belgije, mjesto na postolju zauzeli su Nizozemac Martijn Tusveld iz ekipe Rabobank Development team koji je osvojio drugo mjesto te Slovenac Martin Mugerli koji je zauzeo treće mjesto.
„Utrka Istarsko proljeće već ima dugogodišnju tradiciju održavanja na istarskom području i unutar klastera Sjeverozapadne Istre te je izrazito dobro afirmirana u svijetu profesionalnog biciklizma, čemu svjedoče nastupi vrhunskih biciklista koji su i ove godine svojim nastupom uveličali utrku. Odličnu organizaciju oplemenilo je i lijepo vrijeme koje nas je pratilo tijekom utrke, a o napetosti mogu svjedočiti svi koji su ove godine imali priliku pogledati vrhunske bicikliste u natjecateljskom okružju. Čestitam ovogodišnjim pobjednicima na uspjehu i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u utrci te učinili 13. Istarsko proljeće utrkom za pamćenje“, komentirao je direktor utrke Ivica Gržinić.
Prethodno održanom jednodnevnom utrkom 4. Trofej Umag te 13. Istarskim proljećem otvorena je biciklistička sezona u klasteru Sjeverozapadne Istre, a nastavak dolazi već  u travnju kada se održava profesionalna biciklistička utrka Tour of Croatia, čija će četvrta etapa završiti u Umagu, a sve će biti popraćeno od strane televizijskog kanala Eurosport.

IZVOR: www.regionalexpress.hr T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code