OKORJELI  KRIMINALCI I UBOJICE

OKORJELI  KRIMINALCI I UBOJICE

25. travnja, 2022.

 

U vrijeme komunizma, najviši dužnosnici KOS-a i DSZUP-a obučavali su se na Saveznoj centralnoj školi državnog sekretarijata za unutrašnje poslove u Beogradu. Njihova obuka trajala je četiri godine, dok su niži dužnosnici  pohađali tzv. Republičku školu ili tečajeve po pojedinim republikama. Zbog nedostatka kvalificiranih agenata regrutirali su se i diplomci s pravnih škola. Poglavito se naglašava škola u Kamenicama, gdje su se obučavali KOS-ovci koji su kasnije trajno radili u policiji. (Mnogi od njih navodno su devedesetih bez provjera prešli na hrvatsku stranu i nastavili gdje su u Brozovim zločinačkim službama stali!). U Kamenicama su postojala  dva smjera – diplomatski i unutrašnji, detektivski rad, nadzor, korištenje radijima i prijemnicima te polaganje vožnje iz svih vrsta vozila. KOS i DSZUP imali su tri vrste suradnika: informante, agente i rezidente. Informanti su trebali biti pouzdani i plaćalo im se od slučaja do slučaja

Napisao: Mladen Pavković

Otkad je nekolicina hrvatskih generala na čelu s Antom Gotovinom uputila zahtjev o pomilovanju okorjelih bivših Udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zanimanje za ovu zločinačku organizaciju sve je veće. Nu, ni ova dva osuđenika nikada nisu požalila niti se ispričala  za zlo koje su radili, a sada bi uz pomoć pojedinih hrvatskih generala željeli da im se sve oprosti. E, ne može to tako. Naime, druga skupina časnih i poštenih branitelja, predvođena generalom Ivanom Toljom, koji jedino priznaju „stranku Franje Tuđmana“ protivi se ovoj inicijativi, a njima su se pridružile i brojne braniteljske udruge.

Inače bivši Udbaši poput pok. Pavla Gažija, simbola jugoslavenskog unitarizma, čak su proglašeni i počasnim građanima (2019. u Koprivnici). Naime, u ovom gradu ništa protiv tog prijedloga nisu imali ni vijećnici HDZ-a, što je sramno da sramnije ne može biti.

Udbaši okrenuli kapute

Kad je zločinačka JNA napadala Vukovar tijekom  hrvatskog obrambenog Domovinskog  rata Gaži je uz ostalo izjavio „Pustite JNA, JNA zna što čini!“.

Na početku stvaranja hrvatske države brojni su Udbaši okrenuli kapute, a na čelu te „brigade“ bili su Perković i Mustač, koje je zbog teških ubojstava njemački sud osudio na doživotnu robiju.

Pojedinci su se sada „probudili“ i sjetili da su nam u stvaranju države iznimno pomogli i nekadašnji okorjeli kriminalci i ubojice i da ih zbog toga treba pustiti na slobodu.

Gdje je bila ta nekolicina hrvatska generala kad je recimo trebalo braniti njihova kolegu Slobodana Praljka? Da su ga branili, možda bi danas bio i na životu!

Ovu „gužvu“ oko bivših Udbaša sada treba iskoristiti da se napokon objave i imena onih koji su radili za Udbu i da se ukaže gdje su završili 1990., odnosno u kojim su se sve ustanovama nakon toga zaposlili, tim prije kad se zna da je jednom Udbaš-uvijek Udbaš!

U razotkrivanju bivših Udbaša i djelovanja te službe iznimno bi nam mogli pomoći Mustač i Perković.

Tada ne bi bilo dileme je li recimo Ante Nobilo bio ili nije udbaško dijete!

Inače, kako se zna, u vrijeme komunizma, najviši dužnosnici KOS-a i DSZUP-a obučavali su se na Saveznoj centralnoj školi državnog sekretarijata za unutrašnje poslove u Beogradu. Njihova obuka trajala je četiri godine, dok su niži dužnosnici  pohađali tzv. Republičku školu ili tečajeve po pojedinim republikama. Zbog nedostatka kvalificiranih agenata regrutirali su se i diplomci s pravnih škola. Poglavito se naglašava škola u Kamenicama, gdje su se obučavali KOS-ovci koji su kasnije trajno radili u policiji. (Mnogi od njih navodno su devedesetih bez provjera prešli na hrvatsku stranu i nastavili gdje su u Brozovim zločinačkim službama stali!). U Kamenicama su postojala  dva smjera – diplomatski i unutrašnji, detektivski rad, nadzor, korištenje radijima i prijemnicima te polaganje vožnje iz svih vrsta vozila. KOS i DSZUP imali su tri vrste suradnika: informante, agente i rezidente. Informanti su trebali biti pouzdani i plaćalo im se od slučaja do slučaja, dok se agente često regrutiralo među režimu neprijateljskim osobama kojima bi moglo prijetiti ne više od pet godina zatvora. Njima  se pri regrutaciji obećalo da, ako odrade posao i zadovolje, neće biti kazneno gonjeni. Plaćalo im se po ispunjenu zadataka i oni su infiltrirani u opozicijske redove!!! Rezidenti su se odabirali među najlojalnijim članovima stranke i njihov je zadatak bio skupljati informante i prosljeđivati izvještaje svakih 14 dana. Oni su imali “civilne” poslove, dakle bili su zaštićeni i sami često nisu znali za koga rade – KOS ili DSZUP.

Prije regrutacije, bivši KOS-ovci i Udbaši (zar ne Perkovići i Mustači?)  detaljno su se provjeravali. Primjerice, informator je morao biti dobar član partije (nije li i danas slično?), ne smije piti alkohol i mora biti u stanju šutjeti, mora imati dobar ugled, znati pisati i čitati te posjedovati izvanredan talent za pamćenje i promatranje.

Agenti u inozemstvu

Za agente u inozemstvu postojala su pak malo drugačija pravila. Oni su primali točne upute što trebaju raditi- upoznati se sa svojim prebivalištem, locirati izbjegličke kampove i kontaktirati pridošlice te doznati sve o njima….

Također ti ljudi morali su negirati znanje o DSZUP-u i KOS-u, pokušati upoznati stare i neinteligentne  emigrante te doći u kontakt sa ženama bez novčanih sredstava, primjerice studencima.

Činjenica je također (zar ne Mustači i Perkovići) da su ti stari Udbaši i KOS-ovci odmah namjestili svoje, od rođaka, prijatelja i drugih, od tvrtki, Udruga do policije, (svaka čast izuzecima), a u isto vrijeme “istisnuli” one koji su bili na prvim crtama obrane tijekom hrvatskog obrambenog  Domovinskoga rata.

Stoga, nije ni čudno što razni nobile i perkovići izjavljuju, baš kao i neki čelnici tzv. antifašista, da su oni stvorili hrvatsku državu, a ne hrvatski branitelji, pod vodstvom utemeljitelja dr. Franje Tuđmana! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. kostresh
  #1 kostresh 4 svibnja, 2022, 10:16

  raspojasa se Frano do balcaka….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO MARXISTA
  #2 FRANO MARXISTA 3 svibnja, 2022, 14:41

  PERKOVIĆ ,BORAC PROTIV KATOLIČKOG NACI-ŠOVINIZMA ,NA SUĐENJU U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ!!

  KAŽEM NACISTIČKOJ ,JER SE DOBRO ZNA ,IZ VREMENA HLADNOG RATA KADA JE JUGOSLAVIJA PROKAZIIVALA ,MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI, DA ADENAUEROVA NJEMAČKA,ODNOSNO AMERIČKA NJERMAČKA, PONOVNO AKTIVIRA SVE PREOSTALE RESURSE NACITIČKE NJEMAČKE,U LJUDIMA ,U KULTURI ,POLICIJI ,VANJSKOJ POLITICI ,U VOJNIM STRUKTURAMA I.T.D. I SAM JE WILLI BRANDT ,U BEOGRADU IZJAVIO ,DA U NJEGOVOJ VLADI ODNOSNO DRŽAVNIM STRUKTURAMA ,UPRAVNIM, RADI 3O HILJADA NACISTA.

  KAKVOG LI DRUŠTVENOG I POLITIČKOG PARADOKSA????, DA ZEMLJA , ŽRTVA KATOLIČKO-GERMANSKO-NJEMAČKOG NACIZMA ,NAKON 7O GODINA MORA EKSTRADIRATI SVOJE VLASTITE GRAĐANE ,NEKADAŠNJOJ NACISTIČKOJ DRŽAVI ,SADA SAMO POD DRUGIM NAZIVOM ,DEKLARATIVNO ,ALI DUHOVNO I DALJE APSOLUTNI SLJEDBENIK SVOJE PRETHODNICE ,HITLEROVE NACISTIČKO-KATOLIČKE ZLOČINAČKE DRŽAVE. A TI GRAĐANI,SADA PERKOVIĆ I MUSTAČ, SU OPTUŽENI SAMO ZATO DA SE MAKAR NA BILOKOJI NAČIN IZVRŠI OSVETA ,ONA NACISTIČKA ,ZA IZGUBLJENI RAT PROTIV TOGA NARAODA,SOCIJALISTIČKE JUGOSLAV IJE ILI KAKO TO ZAPADN I KATOLIČKI ,POLITIČKI SVIJET TUMAČI, INDOKTRINIRAN KRVOLOČNIM KATOLICIZMOM,SOCIJALIZAM NAZIVAJMU KOMUNIZMOM. A TI GRAĐANI ,PERKOVIĆ I MUSTAČ SU PO SLUŽBENOJ I NACIONALNOJ DUŽNOSTI BILI ZADUŽENI DA SE BRINU O SIGURNOSTI VALSTITE DRŽAVE ,KOJA JE NASTALA U POBJEDI NAD NJEMAČKIM NACIZMMOM. A UPRAVO TA NOVA DRŽAVA ISPILJENA IZ GERMANSKO-NIBELUNŠKOG AGRESIVNOG ATAVIZMA JE U NOVIM OKOLNOSTIMA ,POSLIJERATNIM ,POSTALA ZBIRNI CENTAR SVIH IZBJEGLI RATNIH ZLOČINACA IZ DRŽAVA NA BALKANU I JUGOISTOKU EVROPE I TAMO BILI OBUĆAVANI U TERORISTIČKE ESKADRONE ,POD ZAŠTITOM NOVE SLJEDBENICE NACOIŠOVNIZMA ,AMERIKE IRIMSKE SATRAPSKE DINSTIJE ,ČIJI JE NOVI GEOSTRTEŠKI I GEOPOLITIČKI PROGRAM GLASIO: ISTOK MORA NESTATI DUHOVNO I DRUŠTVENO,PA I FIZČKI= JER SU TAMO DRUŠTVENI ODNOSI ,KAKO SU IH U AMERICI I ZAPADNOUJ EVROPI NAZIVALI , CARSTVOM ZLA.

  TI CENTRI SU SE ROJILI PO ZAPADNOJ ,SADA OPET KATOLICIZIRANOJ I NACI-FAŠIZIRANOJ EVROPI RADI OBUĆAVANJA MASOVNIH TERORISTIČKIH DIVERZIJA U RAZNIM OBLICIMA I U RAZNIM VARJANTAMA A SA OSNOVNIM I GLAVNIM CILJEM =KOMUNIZAM MORA NESTATI=. NARAVNO ZEMLJE ISTOČNE EVROOPE I BALKANA SU U RATNOM VIHORU , U ODBRANI OD NACIFAŠIZMA,ODNOSNO NACI-KATOLICIZMA IZVELI I SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE U KOJIMA SU MIJENJALI I DRUŠTVENE ODNOSE, ,KAPITALISTIČKO-KATOLIČKO-PLJAČKAŠKO-ROBOVSKE PRETVORILI U SOCIJALISTIČKO-SAMOUPRVANE DRUŠTVENE ODNOSE. TO JE I BIO GLAVNI KAMEN SMUTNJE NA KATOLIČKO-ZLOČINAČKO-PLKAČKAŠKOM ZAPADU KOJI JE TE PROMJENE OZNAČIO KAO PRIJETNJU NJIHOVIM POSTOJEĆIM ,NAPRED NAVEDENIM ODNOSIMA, PA SU SE ,POSLIJE II SVIJETSKOG RATA UJEDINILI U KRVOLOČNU ZAPADNU SVETU ALIJANSU I POVELI MASOVNI TERORISTIČKI RAT NA SVIM PODRUČJIMA NARODNOG I DRUŠTVENOG ŽIVOTA ,UPEREN NA SOCIJALISTIČKI LAGER ISTOKA I BALKANA.

  DAKLE ,TAKVO STANJE JE IZISKIVALO OD ZEMALJA ISTOČNOG BLOKA ,PA I BALKNA DA SE DOBRO ORGANIZIRAJU PROTIV NOVE ,REKLO BI SE RATNE SITUACIJE ,KOJA NIJE ONA U KONVENCIONALNOM OBLIKU ,VEĆ MODERNO ORGANIZIRANE TERORISTIČKE AKCIJE KOJE IMAJU ZA CILJ DA U NARODU PROIZVODE PANIKU ,NESIGURNIOST ,RASLOJAVALNJE ,ONO DRUŠTVENO-POLITIOČKO I ONO PO NACIONALNO VJERSKOJ OPREDJELJENOSTI ,JER SU SE TAKO I TERORISTIČKE AKCIJE MOGLE PREDICIRATI.
  PA JE U DRŽAVAMA ISTOČNOG SOCIJALISTIČKOG BLOKA I NA BALKANU SVAKA DRŽAVA ORAGNIZIRALA SVOJU ODBRANU I UNIŠTENJE TIH TERORISTIČKIH GRUPA KOJE SU NAJČEŠĆE BILE SASTAVLJENE OD PREOSTALIH ,PREŽIVJELIH RATNIH ZLOČINACA I NJIHOVIH POTOMAKA KOJI SU RASTOM I SAZRIJEVANJEM PRISTIGLI ZA REGRUTACIJU PROTIV SOCIJALIZMA ,KAO OSVETU ZBOG NJIHOVIH OČEVA KOJI SU ZAVRŠILI U CRNIOJ RUPI I RUŠENJE TOGA SUSTAVA.

  SOCIJALISTIČKE ZEMLJE SU ,NARAVNO ,U SKLADU SA SVIM VLADAJUĆIM I VAŽEĆIM KONVENCIJAMA O ZAŠTITI NACIONALNIH I TERITORIJALNI INTERESA, OD SVAKOG NASILJA , I MATERIJALNIH ŠTETA U ŠTO SE UBRAJA I ZAŠTITA NACIONALNIH INTERESA U SVIM ZEMLJAMA MEĐUNARODNO PRIZNATIM KAO LEGALNIM VLADAJUĆIM REŽIMIMA, PODUZIMALA SVE ŠTO JE UOBIČAJENO U MEĐUNARODNIM VLADAJUĆIM ODNOSIMA .TAKO SMO MI SVAKU DIVERZIJU U ZEMLJI KAŽNJAVALI PO NAŠIM VAŽEĆIM ZAKONIMA ,A ONE TERORISTIČKE AKCIJE PROTIV NAŠIH INTERESA U ZEMLJAMA KOJE SU POTPISALE KONVENCIJE O TOME, SMO SE BORILI DIPLOMATSKIM SREDSTVIMA :PROTESTIMA DRŽAVI U KOJOJ SU BILI IZVRGNUTI NASILJU NAŠI GRAĐANI U OBAVLJANJU RAZLIČITIH SVOJIH OBAVEZA , MATERIJALNIM I DRUGIM ŠTETAMA NAŠE DRŽAVE I NJENIH GRAĐANA.
  TAKVI KONVENCIONALNI PROPISI I DRUGE MEĐUNARODNE UZANCE NISU PUNO POMAGALE MALIM ZEMLJAMA A POSEBNO SOCIJALISTIČKIM. DAKLE, BILI SMO PREPUŠTENI SAMI SEBI , TIČUĆI SE OBRANE OD TAKVIH DOBRO ORAGANIZIRANIH TERORISTIČKIH AKCIJA ,PA SMO SE POSLUŽILI NAŠOM OBAVJEŠTAJNOM SLUŽBOM KOJA JE IZRASLA IZ NAŠE REVOLUCIJE ,A KOJA JE BILA NACIONALNO SVIJESNA SVOJE ZADAĆE KAO I U RATU ,PA SMO SE MORALI ORGANIZRATI PROTUTERORISTIČKI ,ŠTO ZNAČI ODVRAČATI UDARCE ,ALI USPJEŠNO KAO U REVOLUCIJI.
  I ,KAKAV EPILOG DANAS PROŽIVLJAVAMO:???? DA TE NAŠE GRAĐANE, KOJI SU PO SVOJOJ DUŽNOSTI BILI ODREĐENI DA UNIŠTAVAJU TE TERORISTIČKE CENTRE I AKTIVISTE U NJIMA, JER JE TO PRAVO SVAKE DRŽAVE I POJEDNCA DA BRANE SVOJ ŽIVOT I INTERESE OD SVAKOG TKO SE SLUŽI NASILJEM. A TE TERORISTIČKE GRUPE I NJIHOVI IZVRŠIOCI SU BILI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA ,KOJI NISU PREZALI NI OD ČEGA KADA SU DOBILI ZADATAK DA ,NEKOGA UBIJU ,KAO NAŠEG AMBASADORA ILI VOJNOG ATAŠEA ILI KONZULA ILI TRGOVAČKOG PREDSTAVNIKA.

  VREMENA SE PROMIJENILA .VRATILO SE VRIJEMA NACI-KTOLICIZIRANOG-FAŠIZMA, ISTOG ONOGA IZ TRIDESETIH GODINA KADA NAM ,KAO ČEOSLOVAČKOJ 1938 GODINE NAREĐUJU ,SADA OPET ONA ISTA DRŽAVA KOJA NAS JE NAPALA I RAZORILA U II SVJETSKOM RATU ,NAPRAVIVŠI ZLOČINE NON PLUS ULTRA.TA ISTA DRŽAVA NIKDA NAM NIJE IZRUČILA , NA NAŠE TRAŽENJE OTKRIVENE POJEDINACE ,DRŽAVLJANE TADAŠNJE AMERIČKE TAMPON DRŽAVE, DA IM SUDIMO ZA ZLOČINE KOJE SU NAPRAVILI NA NAŠEM TERITORIJU, A KOJI SU NORMALNO ŽIVILI U TOJ AMERIČKOJ TAMPON DRŽAVI. SADA TA NASLIJEDNICA UZVRAĆA UDARAC, ONAJ IZ 1945 GODINE. A MI TO PONOSNO PODNAŠAMO JER SE U ZEMLJI, OPET OKUPIO KLEROFAŠISTIČKI SINDROM SA ZLOČINAČKOM CRKVOM U HRVATA I PONOVNO REINKARNIRAJU STEPIČEVU BOŽJU DRŽAVU .DANAS MI HAPSIMO NAŠE GRAĐANE KOJI SU TU NAŠU DRŽAVU DO JUČER BRANILI PO DUŽNOSTI I PO NACIONALNOJ ODGOVORNOSTI TE IH IZRUČILI TOJ POLICIJI I SUDSTVU ZEMLJE KOJA NI DO DANS NIJE OČIŠČENA OD EKSTREMA NACIZMA. SVJEDOK MI JE IZJAVA POKOJNOG WILIJA BRANDTA NAŠIM NOVINARIMA ,PRILIKOM POSJETE PREDSJEDNIKU TITU.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code