ODRŽANA NOĆNA UTRKA GRADA SAMOBORA

ODRŽANA NOĆNA UTRKA GRADA SAMOBORA

29. svibnja, 2016.

 

Tradicionalna, a ove godine i jubilarna, 55. Noćna utrka grada Samobora, vratila se na ulice Samobora s velikim uspjehom. Utrku su organizirali Samoborski športski savez i Klub cestovnog i planinskog trčanja, uz svesrdnu podršku Grada Samobora, a sudjelovanju u utrci, sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava, kroz svima drag i lijep grad, odazvalo se oko 600 trkača – djece, građana, atletičara, rekreativaca i ostalih sportaša.
Sve ih je pozdravio jedan od osnivača Noćne trke grada Samobora, 90-godišnji Josip Leopold, dugogodišnji nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, koji je i otvorio ovu sportsku manifestaciju.
Svojih 1500 metara najprije su istrčali školarci. Znak za početak utrke dali su Ana Lenard i Filip Turk, naši najbolji sportaši, koji su na cilju dočekivali svoje mlade kolege i podijelili im priznanja za sudjelovanje.
Te srijede 25. svibnja s velikim zanimanjem čekala se glavna utrka – na 5 400 m, u kojoj je 1 krug trčalo 146 natjecatelja, i na 10 400 metara (2 kruga), na koju se prijavilo čak 303 trkača iz 20-ak hrvatskih gradova i 5 zemalja – SAD, Velike Britanije, Slovenije, Monaca i Australije. Među 239 muškaraca i 210 žena, najmlađi su bili 11-godišnjaci Marjan Bakšić i Matej Bekić, a najstariji 70- godišnji Safet Čučuk i Ljiljana Tripović.
U utrci na 5400 m pobijedio je Dominik Kirin (OK Japetić), drugi je bio Željko Kliček, a treća je kroz cilj prošla samoborska atletičarka Tina Šmid. Iza Tine, u ženskoj konkurenciji 2. mjesto pripalo je Andi Tomaš, a 3. Martini Đođo, dok je 3. mjesto kod muškaraca otrčao Ivan Milinković.
Na 10 400 m najbrži je bio Dejan Patrčević, 2. je bio Goran Murić, a 3. Ante Živković.

U ženskoj konkurenciji poredak je bio sljedeći: 1. Ana Gudalović, 2. Gabrijela Šalković, 3. Doris Blažević. Naš Matija Razum na cilj je stigao odličan 6.
Na velikom ekranu rezultati su se tijekom utrke pratili iz sekunde u sekundu, a svi koji žele detaljan pregled mogu ga dobiti na www.stotinka.hr.
Najbolji su imali čast da svoje medalje, pehare i prigodne poklone sponzora prime iz ruku našeg proslavljenog trkača Branka Zorka, koji je nekad i sam sudjelovao u Noćnoj trci pa je s velikim veseljem pozdravio sve Samoborce i trkače, a pomogli su mu i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.
Uz zasluženu okrepu, veselu glazbu, dobru atmosferu i lijepo vrijeme, druženje sudionika i organizatora je potrajalo do večernjih sati. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code