OBNOVA KULTURNOG CENTRA U PETRINJI

OBNOVA KULTURNOG CENTRA U PETRINJI

4. listopada, 2022.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao radove na cjelovitoj obnovi zgrade Interpretacijskog centra baštine Banovine koju provodi Sisačko-moslavačka županija. Obilasku je nazočila i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

Zgrada Interpretacijskog centra baštine Banovine nalazi se u središtu grada Petrinje. U razornim potresima 2020. godine teško je oštećena i nije bila sigurna za korištenje. Stoga je Sisačko-moslavačka županija pristupila obnovi i ove zgrade kako bi se u nju vratili korisnici ali i učinio sigurnim prostor za sugrađane koji svakodnevno prolaze uz navedenu zgradu. Korisnici zgrade prije potresa bili su Interpretacijski centar baštine Banovine i Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, Područni odjel Petrinja.

Bit će izrađena i vertikalna platforma za pristup osobama s invaliditetom do 1. kata, što zgrada prije nije imala. Radovi su započeli prije mjesec i pol dana, a rok za završetak je travanj 2023. godine.

Župan Celjak je još jednom podsjetio na važnost čuvanja bogatog naslijeđa: „Spajanjem Kulturnog centra braće Radić i Interpretacijskog centra baštine Banovine u Kulturni centar Sisačko-moslavačke županije želimo dalje razvijati bogatstvo koje imamo, a to je kulturno naslijeđe cijele Sisačko-moslavačke županije.“ T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code