OBITELJ TUĐMAN ŽELI SPOMENIK NA ROOSVELTOVOM TRGU

OBITELJ TUĐMAN ŽELI SPOMENIK NA ROOSVELTOVOM TRGU

26. lipnja, 2015.

tuđman

Po prvom hrvatskom predsjedniku do Oluje treba nazvati Zračnu luku Pleso

Napisao: Mladen Pavković

Dugo, zapravo predugo je trebalo premijeru RH Zoranu Milanoviću da izjavi, odnosno da shvati da prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman još uvijek usred Zagreba nema dostojan – trg. Vjerojatno to ne bi ni sada rekao da se ne približavaju izbori. A dr. Tuđman ne da u glavnom gradu nema dostojan trg, (za razliku od ratnog i inog zločinca Josipa Broza Tita), taj hrvatski velikan, koji je uz hrvatske branitelje i najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, nema ni jedno, ali ni jedno dostojno spomen obilježje koje bi podsjećalo na njegov lik i djelo. To što su odredili da se neka livada „na kraju grada“ naziva njegovim imenom u najmanju ruku je žalosno, sramotno i podcjenjivački, ne samo Tuđmana već i svih onih koji su bili prvi kad je trebalo. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić inače „tata-mata za zamuti i vladaj“ godinama nije želio primiti niti na razgovor obitelj Tuđman. Sjećam se da sam i sam jednom bio u prigodi da mu osobno prenesem želju gospođe Ankice Tuđman da ih barem sasluša, a Bandić ko Bandić obećao je (kao iz topa) da će ih primiti, ali to se na žalost nije ostvarilo. Sjetimo se kako je samo, kad mu je to odgovaralo, vikao da će urediti Oltar Domovine, a onda je isto tako u svezi toga brzinom munje i – umuknuo. Sada je i on shvatio u kakvoj je situaciji, pa se, ni kriv ni dužan, upregnuo u kola – dr. Franje Tuđmana. Obitelj Tuđman se dakako ne slaže s livadom zvanom Trg dr. Franje Tuđmana. Oni bi, kao i većina hrvatskih domoljuba, željeli da mu se postavi spomenik na Rooseveltovom trgu (valjda ne će na to čekati kao Stjepan Radić, (1871.-1928.), stotinu godina).

Također po imenu dr. Franje Tuđmana treba nazvati i Zračnu luku Pleso.

Veličina Tuđmana

Zar se treba raspisati referendum da se to ostvari? A to je najmanje što Grad Zagreb može učiniti za prvog hrvatskog predsjednika. Osim toga, čudi nas da Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ne pokazuje žešću reakciju u svezi ovog pitanja. Nije dovoljno samo riječima isticati veličinu Tuđmana, već to treba uraditi i na djelu. Pa, nećemo valjda očekivati da će Milanović i njegovi sateliti ikada iznijeti konkretne poteze u veličanju čovjeka bez kojeg ne bi bilo ni hrvatske države, tim više što hrvatski premijer neprestano baca u isti lonac Tita i Tuđmana.

No, kako bilo da bilo, predlažemo da se do obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Oluja 95. barem po imenu dr. Franje Tuđmana nazove Zračna luka Pleso.

U čemu je problem, gospodo i gospođe, drugovi i drugarice?

Gdje su hrvatski Srbi?

Obilježili smo – Dan državnosti (25. lipnja), jedan od najvećih hrvatskih blagdana. Cijeli državni vrh položio je vijence i zapalio svijeće za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Zahvaljivalo se, kao malo kada i prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu (predizborna je godina). Međutim, nigdje nismo vidjeli delegaciju hrvatskih Srba predvođenu Miloradom Pupovcem, Džakulom, Stanimirovićem i drugim „pomozbog junacima“ da su se pridružili ovoj svečanosti. A bez njihove nazočnosti i bez blaćenja Hrvatske, a osobito hrvatskih branitelja ne može proći ni jedno obilježavanje počasti žrtvama iz II. svjetskog rata. Gdje su jugoslavenske zastave, krvave petokrake, gdje se plešu „Žikina kola“ i uzdiže ratni i ini zločinac Josip Broz Tito tu su oni prvi. A što je s hrvatskim državnim blagdanima? Taj dan, kao što je bio i ovaj, 25. lipnja, oni vjerojatno iskoriste za odlazak u Srbiju, Republiku Srpsku, u posjetu svojima, na čašicu rakije, ne bi li i na taj način pokazali svoju odanost „majci Srbiji“. Ako već ne će i ne žele slaviti Oluju, Bljesak i druge Vojno-redarstvene akcije, ako se ne žele doći pokloniti stradalima u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Zadru, Kninu, Šibeniku, Karlovcu, Osijeku, Pakracu, Šibeniku, Gospiću i brojnim drugim gradovima i mjestima stradalim u Domovinskome ratu, onda što ih sprečava da javno, dostojanstvo i svečano obilježe i takve dane kao što je Dan državnosti, tim više što žive u Hrvatskoj i što ih ta zemlja unatoč kontinuiranom negativnom stavu protiv nje i njihovoj borbi protiv svega što je hrvatsko i dalje obilo pomaže? Kakav razlog imaju da za Dan državnosti ne zapale i jednu svijeću za one kojih više nema, a koji su najviše zaslužni za hrvatsku državu? Razlog vjerojatno leži u tome da se ne žele zamjeriti „matici Srbiji“, već im i na taj način iskazati svoju vjernost, odnosno poručiti da s „njihova puta ne skreću“. T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. squiptar
  #1 squiptar 28 lipnja, 2015, 21:41

  ” Cvrčak cvrči ANE pod borove grane u one presretne DEM dane ,spasimo decu cvrčkovu “,odgovara papa cvrčak, neka cvrči Ane pod borove i čempresove grane ,sada je meni svejedno Ane što cvrči cvrčak jer ga ja ionako ne čujem i ne vidim.No spasi decu cvrčkovu Ane za naše najmilije dane.Reče cvrčak i ostavi košmar iza sebe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Šojka
  #2 Šojka 28 lipnja, 2015, 21:39

  Umjesto da dodjeli već odavno prvom predsjedniku neki trg u Zagrebu, milostivi i predragi komunjara Milan Bandic prema informacijama iz grada Zagreba dao je na koristenje stan jednom od vodja prosvjeda iz Satora,a isti ce biti drugi na listi za Sabor Bandiceve stranke.Toliko o Bandicu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. DON
  #3 DON 27 lipnja, 2015, 00:05

  Tebe Pavkoviću treba podsjetiti da ti je jugoslavenska petokraka dala KRUH u ruke kojega i dan danas jedeš i najvjerovatnije da si većinu svojega radnoga staža odradio pod tom istom zvijezdom.Dalje, ti bi najradije POKLAO sve Srbe u Hrvatskoj i tako trajno riješio srpsko pitanje u ” samostalnoj i neovisnoj ” Državi.Bi li ti Pavkoviću POKLAO i nas Hrvate,mislim one koje je Ante Pavelić jednim svojim potpisom premetnuo pod tuđinsku vlast i to samo poradi toga što je on htio biti POGLAVITI i to nauštrb kako nas Hrvata tako i naj perspektivnijih dijelova dotadašnje Hrvatske.I Pavkoviću treba tebe podsjetiti da je Hrvatska izišla iz prošloga rata sa krnjim granicama koje niti nakon 25 godišnje opstojnosti još uvijek nisu definirane iako je svoje granice SR Hrvatska imala utvrđene i to za čitavo vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.I Pavkoviću…..i nemoj u Hrvatsko Primorje dolaziti učiti nas da razbijamo dvojezične natpise jer za razliku od tebe mi jesmo bili i ostali WEST – ZAPAD i kod nas takve BEDASTOĆE NON PASARAN…..odi u svoje selo pa tamo razbijaj koliko tebi volja…..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DON
   DON 27 lipnja, 2015, 00:44

   …nast…nije mi poznato Mladene Pavkoviću do koje si godine ti bio član Saveza Komunista Jugoslavije no ako se zainteresiram za tu temu saznati ću vrlo lako.Ipak vrlo je lako pročitati tvoj karakter koji između ostalog odaje jednu sitnicu a ta je da bi ti već sutra da se vrati jugoslavenski komunistički sustav prvi mahao jugoslavenskom zastavom……

   Odgovorite na ovaj komentar
   • DON
    DON 27 lipnja, 2015, 01:02

    …..Pavkoviću……I Vrabac je glasan kada se dodvorava Orlu no kada lovac dođe umuknu obojica….UPAMTI OVO PAVKOVIĆU……pa se sjeti kada bude aktuelno…..””” a sad ADIO i tko zna kada i tko zna gdje “””…….! ! ! ?.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code