NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NARODU JE STVAR KULTURE, A UGROZILA JE I NACIONALNU SIGURNOST

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NARODU JE STVAR KULTURE, A UGROZILA JE I NACIONALNU SIGURNOST

6. siječnja, 2017.

 

 

Dozvoliti sebi takvo ponašanje, kada stanje u Hrvatskoj nimalo nije ružičasto, kada treba novogodišnju poruku narodu saopćiti, obići vojnike, policajce, medicinare i mnoge druge koji svojim radom pridonose našoj općoj sigurnosti, dati im podršku, predsjednica nestaje, putuje po mišljenje. Pitam Vas sve, što i tko ima preči od svoga naroda

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik Hrvatske pučke braniteljske stranke

Baš kako pjesma kaže, put putuje, e daj bože da i otputuje. Dakle nemojmo se čuditi ili možda pravdati, ponašanju predsjednice i njenih jarana iz ureda, jer nesposobnost nam postala vrlina, a iz toga se razvija primitivizam i bahatost, kojom pršti ured naše predsjednice, a to je poželjno ne samo na Pantovčaku nego i na Markovu trgu.

Zamislite da tome nije tako, pa mi hrvatski građani imamo najviše predstavnike vlasti koji cijene vlastiti narod, zastavu, grb, himnu, koji su spremni poginuti za dobrobit domovine, kako su radili hrabri, časni, visoko domoljubno svjesni kćeri i sinovi u obrani domovine, kojima se danas u javnosti pogrdno dijele etikete, potrošača proračunskog novca, privelegiranih statusa, velikih mirovina. Da nije zabrinjavajuće i degutantno, iznad svega sramotno i po naciju opasno, ovi hrabri ljudi nebi riječi zborili, ali kada se predsjenica sa svojim uredom oglasi tek pošto svi znaju da se nešto nakon pet dana šutnje događa, sa sadržajem putovanja u Ameriku, nameće se mnoštvo pitanja, pa i ono krucijalno, koje se nitko ne usudi naglasiti, a to je pitanje nacionalne sigurnosti.

Put po mišljenje

Između ostalih zato se naglašava pitanje podnošenja prijave Povjerenstvu za sukob interesa, kojih su se neko dosjetili, čak i prijavu napravili. Dozvoliti sebi takvo ponašanje, kada stanje u Hrvatskoj nimalo nije ružičasto, kada treba novogodišnju poruku narodu saopćiti, obići vojnike, policajce, medicinare i mnoge druge koji svojim radom pridonose našoj općoj sigurnosti, dati im podršku, predsjednica nestaje, putuje po mišljenje. Pitam Vas sve, što i tko ima preči od svoga naroda, koji stalno ima razumijevanje za pokvarene političare. Nemoralno, kukavički, ne principijelno ponašanje i trošenje proračunskog novca ili možda ne, nego privatnog s redovitim letom. Gospođe i gospodo nemojte ni pokušavati davati pojašnjenja i pravdanja, jer nitko ne može opravdati, ne poštivanje vlastitog naroda, a kamoli ne postojanje plana rada za mandatno razdoblje, predsjednice i Vlade Republike Hrvatske, koji treba biti okvir djelovanja i trasiranje smjera za rad u tekućoj godini. Jednostavno baulja se, nema se cilja ili možde ne javno izrečenoga, ali u djelu provedivo umanjivanje vrijednosti zemlje da ju lakše dalje prodamo.

Neodgovorno ponašanje državnih svetih krava

Državana revizija svoj fokus je usmjerila prema devet korisnika državnog proračuna: pet ministarstava (unutarnjih poslova, obrane, poljoprivrede, prometa i graditeljstva) Carinska i Porezna uprava, Državni ured za središnju i javnu nabavu, ured za opće poslove Sabora i Vlade Republike Hrvatske, da ne bude zabune na koga se odnosi.

Samo izvješće Državne revizije ukazuje na učinkovitost korištenja službenih automobila, analizirajući te dajući zamjerke, sugestije i preporuke. Upozorenje revizije ide na osnovni problem, a to je ne postojanje jasno utvrđenih načina i uvjeta nabave, zamjene voznoga parka, točnije naglašeno je da ne postoje utvrđeni okviri za broj vozila niti s tim povezana opravdanost nabave za svako od njih.

Hrvatska braniteljska pučka stranka, stalno naglašava te i ovaj put skreće pozornost po ne znamo koji put, napravite plan, opći, izvedbeni i operativni. Napravite strategiju, odredite brojeve izvršioca, potrebne prostorne, materijalne i financijske parametre u okviru dodjeljenih obveza i sadržaja radnih zadataka pojedinog subjekta i njegovih sastavnica, da bi znali koga sve imate u pojedinom resoru, brojčano i po funkcionalnoj izvedbenoj sistematizaciji radnog mjesta. Dakle, mi znamo da u navedenim ministarstvima postoji organizaciona shema sa veoma operativnim dijelovima, kojima se mora, doista moraju osigurati svi uvjeti za uspješno provođenje dodjeljenih radnih zadataka, koje se nikako ne smije dovesti u pitanje, jer je sama srž, priroda posla, biti nazočan na terenu za pravovremeno djelovanje, čuvanje granice, mira, sigurnosti, poštivanja prava i zakona Republike Hrvatske, ali se mora znati napraviti ustrojstvena sistematizacija, koja će na najefikasniji način ostvarivati svoje zakonom utvrđene obveze i radne zadatke, bez nepotrebnog i nakaradnog opterećivanja državnog proračuna, jer to je novac hrvatskih poreznih obveznika, koji bi bili itekako zadovoljni da osjete kako se razumno postupa i pravu svrhu koristi njihov novac. Odgovorni su svi ministri, kao i predsjednik Vlade i predsjednik Sabora, to su pravi izazovi za njihov rad,a ne lamentiranje po javnoj sceni ugrožavajući opstanak svih nas. Nezamislivo je da nitko nije od njih barem komentirao, a kamoli implementirao nalaze revizije. Neka je sve to i od prethodne garniture, pitamo je li to razlog ne činjenja, neodgovornog ponašanja. Da li je to razlog, stvaranje paklenog plana uhođenja vlastitih građana, po njihovim bankovnim računima, otimati im optužujući ih da imaju. Treba to ovakvoj rasipnoj državi, koja bez nejasnog plana funkcionira od izbora do izbora, svađajući se tko će u proračunu dobiti ili izgubiti. Umjesto ovako nakaradnog pristupa i svađe u podjeli oko nečega, nekog iznosa kojega nema, bilo bi lijepo vidjeti poticajno okruženje i podršku države u stvaranju nove vrijednosti dohotka i dobiti sudionika na domaćem tržištu i onih koji se trude biti uspješni izvoznici, koji mogu zaraditi, stvoriti novu vrijednost, za sebe i parazite državnog proračuna. Tada bi bilo za dijeliti, bez svađe ili bi opet bio problem daljeg trošenja i dijeljenja pa i novih nezadovoljnika proračuna.

Pored toga nema jasnih naznaka poboljšanja sadašnjeg stanja, sa žaljenjem, Hrvatska braniteljska pučka stranka, osjeća da nikakvog kvalitetnog pomaka od ove Vlade neće biti , jednostavno nema kapaciteta u Vladi,pogotovo u ministarstvu financija, da se dogodi nešto veliko, dobro, pozitivno, kvalitetno, afirmativno, jer iskustvo govori da se do sada u Hrvatskoj ništa veliko nije do sada niti dogodilo.

ISTINA I DOMOVINA !T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Croatian Templar
  #1 Croatian Templar 7 siječnja, 2017, 17:44

  Daj bežite prodane duše. Trebala je uzeti sa sobom sve one ubačene špijune, izdajice i tupane poput vas koje je morala imati za savjetnike?. Nema lepšeg nek čitati kak kukate po svim portalima jer neznate nikaj, čak niti površno kaj se događa. Ovo joj je uvjerljivo najjači potez ikad otkako je na Vlasti. Za razliku od one sramote s picoustim u Baranji. Neg tam ostane još 2 tjedna i sredi sve kaj treba. Pametni znaju da se stvari ne riješavaju za stolom u Bijeloj kući nego na privatnim i TAJNIM sastancima, a za stolom se samo parafira. Drugi put malo razmisli kaj pišeš.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • ksantipa
   ksantipa 8 siječnja, 2017, 15:24

   Tko je prodana duša? The question is now ???

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Croatian Templar
    Croatian Templar 8 siječnja, 2017, 19:53

    Ispričavam se zbog nazivanje tebe prodanom dušom, ali ono da si tupson ostaje. Najlakše je srati po nekome jer mozga ne koristiš. A realno, obratno je. Lakše je uzet si vremena, dobro razmislit i onda napisati članak. Jer da si to napravil, onda nebi nakakal gluposti ko ovi levičari s imbexa. Ja nju ne dižem u nebesa, 2 godine mandata je potratila na druženja s Vučićem i ostalom protuhrvatskom klikom, i još je masonka, najveći neprijatelj i dužnik templara, ali ovo joj je prvi put da je majstorski odigrala i ostavila sve prodane duše doma, otišla u svijet i riješila sve u četiri oka. Da sumiramo, popizditis sam dobil jer ti, TI koji bi trebao bezuvjetno voljeti Hrvatsku, ne vidiš dalje od nosa. Sad malo čičaj za stol, ak treba meditacija i dobro razmisli dal bi ponovo napisal tak bedasti članak. Fala

    Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ksantipa
  #2 Ksantipa 7 siječnja, 2017, 07:41

  KGK trenutna predsjednica države ovim svojim zadnjim putovanjem u SAD, i performansima koje tamo izvodi nas je osramotila i ponizila kao nitko nikada. Sad izvodi sve moguće i nemoguće kako bi taj put prikazala službenim. Potpuno se izgubila, pokazala svu svoje nekompetentnost, neznanje, nesposobnost,egocentrizam, bahatost, bešćutnost,primitivnost, …Obilazi urede, stoji pred ogradama, u crvenoj čipkastoj haljini ide na “službeni” razgovor,…zastupa NATO? Tko nju zapravo plaća?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code