NOVA POLITIČKA FARSA ŽELJKA KRAPLJANA

NOVA POLITIČKA FARSA ŽELJKA KRAPLJANA

14. listopada, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ne želi, štoviše, shvatiti da mu je svijeća oktroirana vladara sisačkoga dijela HDZ-a dogorjela i da mora napustiti čelnu funkciju, čijem je oporbenom statusu do 2013. i sam obilato pridonosio. Na djelu je trenutno, s Krapljanom u glavnoj ulozi, treći čin HDZ-ove političke farse… U njoj su članovi Gradskoga odbora 5. listopada – usprkos čelnikova autoritativnoga oduzimanja prava na diskusiju i žestokoga protivljenja velikog broja dužnosnika temeljnih ogranaka – većinom glasova 15:13 pustili – plavičasti dim!

Napisao: Josip Frković

Dok se u kolovozu i u rujanskom dijelu predizborne kampanje – ogorčen što se njegovo ime nije našlo na listi kandidata HDZ-a u 6. izbornoj jedinici – teško objašnjivo, i regularno i svojski se trudio da u svim prilikama, zanemarujući ime sisačke kandidatkinje dr. Željke Josić i lobirajući za svoje osobne favorite iz Velike Gorice i Zagreba, Dražena Barišića, Dragu Prgometa i Gorana Marića, predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a Siska Željko Krapljan od 5. listopada svojski se očito s figom u džepu zalaže za grad Sisak i pronalaženje najpodesnijega gradonačelničkoga kandidata!? Premda ne znamo kako je samozvani moćnik prihvatio vijest da će dr. Željka Josić, kao zamjena župana Ive Žinića, u petak ipak biti među 150 hrvatskih parlamentaraca novoga saborskoga saziva, velik broj hadezeovaca i drugih Siščana dočekao je s olakšanjem. Ipak, Željko Krapljan još uvijek, izgleda, nije svjestan svojih dugogodišnjih autokratskih postupaka, manipulacija i spletki što rađaju pogubne podjele i antagonizme, umanjujući izglede za željenu HDZ-ovu pobjedu na lokalnim izborima. Ne želi, štoviše, shvatiti da mu je svijeća oktroirana vladara sisačkoga dijela HDZ-a dogorjela i da mora napustiti čelnu funkciju, čijem je oporbenom statusu do 2013. i sam obilato pridonosio. Na djelu je trenutno, s Krapljanom u glavnoj ulozi, treći čin HDZ-ove političke farse… U njoj su članovi Gradskoga odbora 5. listopada – usprkos čelnikova autoritativnoga oduzimanja prava na diskusiju i žestokoga protivljenja velikog broja dužnosnika temeljnih ogranaka – većinom glasova 15:13 pustili – plavičasti dim!

Šaban kandidat manipulatora

Poduprli su, na kraju višemjesečne opsjenarske natječajne pretkandidacijske procedure – umjesto prethodnoga većinskog stava članova 34 temeljna ogranka – prijedlog predsjednika Željka Krapljana, članova odbora i Predsjedništva o izboru kandidata HDZ-a na lokalnim izborima za zahtjevnu dužnost gradonačelnika. Kandidatom HDZ-a – na veliko iznenađenje stranačke i šire javnosti – proglašen je u uskom krugu Krapljanovih sljedbenika u politici malo znani 46-godišnji profesor psihologije, Franjo Šaban. Od 1998. zaposlenik Centra socijalne skrbi Siska, suprug je Aleksandre i otac je troje djece. Svaka čast, rekoše i sudionici “masovnoga sastanka”, odnosno proširena sastava Gradskoga odbora. Vječito nasmiješeni djelatnik u stručnom upravnom uspostavljanju obiteljskoga sklada i spriječavanju nasilja, označen je čestitim i poštenim čovjekom. Bez repova nedoličnosti i posljedičnoga crvenila obraza, premda opet drugi zamjeraju što je tek na dan odluke Gradskoga odbora, namjesto krajem lipnja, propozicijama natječaja traženu potvrdu o nekažnjavanju životopisu i financijskom planu u zatvorenoj kuverti priložio tek 5. listopada. Dodaju kako je riječ o Krapljanovom novom manipulacijom zatajenu, anonimnu kandidatu dogovorenu za birtijaških druženja. Ako se takve tvrdnje pokažu točnima, uglednom bi profesoru i predsjedniku Mjesnoga odbora prigradske Odre Sisačke, koji je godinu dana ranije iz HSP-a AS prešao u HDZ, pristanak na Krapljanovo manipuliranje i favoriziranje doista mogli zagorčati život. Na drugoj strani neki hadezeovci izražavaju bojazan činjenicom da je previše vodećih ljudi, nestatutarno i samo voljom predsjednika, zavladalo HDZ-om.

Izostale stranačke sankcije

Jer, još 24. travnja, kada je na izbornoj skupštini Gradskoga odbora ponovo dobio povjerenje većega dijela stranačkih članova, vlastohlepni i uspjehom okuraženi Željko Krapljan svečano je izjavio “kako se u svibnju 2017. zasigurno neće kandidirati za gradonačelnika…” (?!) Predložio je pri tome da se narednih mjeseci ustanovi jedinstven i u političkoj praksi dosad nepoznat natječajni pretkandidacijski postupak, ali izrijekom nije kazao koja će komisija i u kakvu sastavu pratiti pristizanje prijava, primjenu postavljenih kriterija i tijek izborne procedure. Uglavnom, četiri mjeseca kasnije, bilo je očito da je demagoške i nekritičke ambicije, kompleksom veće vrijednosti, uz samonarasli političko-akademski potencijal, kao pričuvno i osobno mnogo korisnije rješenje Krapljan imao na umu željenu poziciju saborskoga zastupnika?! Prilikom utvrđivanja kandidatske liste s 14 sisačko-moslavačkih imena za prijevremene parlamentarne izbore u središnjici HDZ-a, nadanja sisačkoga lidera su se izjalovila. U inat Županijskom odboru i njegovu predsjedniku Ivi Žiniću, ogorčeni Željko Krapljan demonstrativno je poduzeo još jednu autokratsku manipulaciju. Umjesto aktualnoga sisačko-moslavačkog župana Žinića, sisačke kandidatkinje dr. Željke Josić, načelnika Donjih Kukuruzara Stipe Šapine i načelnice Jasenovca Marije Mačković, potpuno neprirodno preferirao je kao svoje osobne favorite velikogoričko-zagrebačke kandidate. Na predizbornim predstavljanjima, štoviše, pokazivao ih je kao one za koje Siščani trebaju glasovati 11. rujna. Zahvaljujući takvu, neprincipijelnom ponašanju – pa i napuštanjem redova HDZ-a uglednih članova zbog učestalih nestatutarnosti – velik dio od 2300 sisačkih hadezeovaca nakon toga je očekivao stranačko sankcioniranje Željka Krapljana, te raspuštanje gradske organizacije. To se ipak nije dogodilo, ali je zbog kršenja radne discipline u županijskoj razvojnoj agenciji “Simori” Krapljanu raskinut ugovor o radu bez prava na otpremninu.

Kad neće ni’ko, bum ja…!”

Potpisnik rješenja bio je predsjednik Skupštine “Simore”, Ivo Žinić. Inače, za savjetničke poslove u području prometa i izradi strateškog razvojnoga plana u 14-mjesečnem stažu taj je vlasnik akademske titule primao 14.500 kuna. Kako se Krapljan potpuno identificirao s HDZ-om, odnosno svojim neporecivim predsjedničkim položajem, potpuno je rezolutno nastupao i na sjednici Gradskoga odbora. Na novinskoj konferenciji 6. listopada, pak, kazao je: – Kao prvi ogranak HDZ-a, proveli smo neposrednu kandidaturu, pa se svaki član stranke mogao prijaviti. Primili smo četiri kandidature, uz životopis kandidata, financijski plan i uvjerenje o nekažnjavanju. Kako su na dan izbora (?) ostali povukli kandidature, većinom glasova članova Gradskoga odbora prihvaćena je kandidatura Franje Šabana, tvrdi Krapljan. Pri tome ne spominje da se, primjerice, za svoga godišnjega odmora na Jadranu iznenadio, štoviše i naljutio nenajavljenom prijavom na natječaj predsjednika Temeljnoga ogranka Siska Staroga i kooptiranoga rizničara Gradskoga odbora HDZ-a, Darka Weissa. Od sudjelovanja u natjecanju za gradonačelničku nominaciju, opće je poznato, već su ranije odustali dr. Tonka Jozić Novinc i prof. Vladimir Čavrak. O razlozima odustajanja troje spomenutih kandidata ni riječi. Bolji poznavatelji stila i notornoga demago[koga postupanja Željka Krapljana, ne bez razloga podsjećaju na čestu i promišljenu uzrečicu bivšega sunjskog branitelja, vodoinstalatera Vodovoda Sisak, direktora naplate i održavanja u HAC-u i Gradske tržnice “Sisak”, te saborskoga zastupnika “Kad neće ni’ko, bum ja…” Aluzija je to na moguća iznenađenja Šabanova onemogućavanja i naprasnoga odustajanja od kandidature i obilaznoga dolaska na cilj Željka Krapljana. Takvu razvoju situacije, ipak, mogao bi se radikalnom odlukom raspuštanja Gradskoga odbora suprotstaviti nadređeni Županijski odbor HDZ-a s Ivom Žinićem, prema kojem su Krapljan i vjerna mu družina teško podnošljiv animozitet razvili do usijanja. Bilo kako bilo, Željko Krapljan već najavljuje obilazak temeljnih ogranaka HDZ-a i predstavljanje prof. Franje Šabana, njegova opširnoga životopisa i objašnjavanja okolnosti zbog kojih svoju potvrdu o nekažnjavanju nije podnio u regularnom vremenu. Pripreme za lokalne izbore, bar zasad, stavljene su na čekanje… T

18 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Saša Leopold
  #1 Saša Leopold 1 veljače, 2017, 22:51

  U ponedjeljak, zatim utorak, određene tiskovine su nešto pisale o kandidatu HDZ-a za mjesto gradonačelnice Siska, dr. Željki Josić aktualnoj saborskoj zastupnici kao o pravom i jedinom izboru za sraz s IKB i njezinim antifama. Danas su o tome prozborili i neki portali (tko hoće može pronaći) a lokalni facebook profili su se doslovno užarili.
  Sve to na tragu radosne vijesti o ostavkama predsjednika GO HDZ Sisak i njegovih poslušnika, te o svršetku cirkuskih majmunarija s njegovim kandidatom Franjom za koga velika većina glasača nije ni čula, niti ga pozna. S njim na izborima i ovim vodstvom sigurni smo gubitnici. Dakle konačno se nešto pokreće te bi sutra taj gordijski čvor trebao biti konačno raspetljan.
  Sa Željkom do pobjede koja je tada sigurna i neupitna. Ako nekome treba dokaz za to neka se sjeti dvoje zadnjih parlamentarnih izbora na kojima je Željka sama, bez podrške (osim nekolicine prijatelja) uz veliku opstrukciju sada vodstva u ostavci uspjela polučiti zavidan broj glasova.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ANO
  #2 ANO 24 listopada, 2016, 14:55

  Slušajte me ovako. General Čorić je rekao da nacionalna sigurnost treba gospodarski rast između 3 i 4% godišnje. Koliko vidimo Župan nije postigao ništa po pitanju rasta u pola mandata. Hoće li, ne znamo dok ne završi cijeli mandat. Dalje, Željko Krapljan ako preuzme Grad Sisak, mora napraviti isto. Dignuti gospodarski rast u Sisku. Dakle, ne dignete li gospodarski rast iznad 3 posto vi ste gospodo izdajnici isto kao i gospođa Kristina.
  To što ste bili na prvoj crti ništa ne znači jer i ja sam bio na prvoj crti pa mi ne pada na pamet eksperimentirati sa jedinom Hrvatskom. A sada glave na hrpu i dižite gospodarstvo. Pratimo vas obojcu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Drijemež profitera
  #3 Drijemež profitera 20 listopada, 2016, 15:03

  Čitajući “visokouman” teorijski tekst autora Anonimno u ovom forumu, shvatih da je pisan rukom kradezeovoga Akademika Krapljana, policijskoga ratnoga diva svih naših pobjeda i brljotina u Sunji i drugdje, kojem smetaju svi koji ne misle i koji se usude misliti svojim vijugama. Spominje ime zločinačkog udbaša Manolića, a mogao je stanodavca Stevana Bandura i nada se oprostu svih svojih grijeha. Krapljanov je profiterski drijemež ipak je predugo trajao. Novinara bi zbog istine najradije na čistac, odnosno pred zid (ali nije, navodno demokratski), a ako dobije odobrenje za lustraciju, najbolje je da krene od sebi najbliže socijalističke Željezarine omladinke. Do sljedeće zgode!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 15 listopada, 2016, 19:51

  Što očekivat od kumrovačkog vikend-kurs samoproglašenog novinara koji nema ni srednju školu.
  Zato ima čin kapetana JNA promaknut 1991
  Član predsjedništva SKH u Sisku i 1990 predsjednik Vječa MZ u Skupštini Općine Sisak, pa taj kumrovački novinarčić nije ni 1990 shvatio da partija ide ča on se bori za nju zajedno s onima koji su otišli i granatirali naš Sisak
  I da takav bude na strani branitelja ma ljudi dali je to moguće i da je takav u HDZ-u i to još član županijskog odbora e onda je to stvarno lakrdija i sramota.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Mladen Delić
   Mladen Delić 15 listopada, 2016, 22:11

   Zašto se tako ružno i napadački odnosite prema novinaru. Vjerovatno zato što istući treba glasnika loših vijesti, a ne onoga koji ih je prouzročio. Čemu sve ovo silno nabrajanje. Stvarno ne kužim. Mogu i ja početi nabrajati za neke druge i tako u nedogled. Svi mi griješimo, griješiti je ljudski. Velik čovjek spozna svoju pogrešku i ispravi je. Mi u HDZ-u smo između ostalog kršćanskog svjetonazora što Vama nije znano. Kao takovi opraštamo (Sveto Pismo – priča o dva brata).
   Stvarno mi nije jasan Vaš huškački izričaj. I u njemu me citirate “ljudi moji jeli to moguće” ni ne znajući kada to izgovorih prvi put. Ududuće ću Vas tužiti za povredu autorskih prava.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. Igor
  #5 Igor 15 listopada, 2016, 19:50

  Autor(i) primitivnoga traktata za pretpočetnike tečaja o demokraciji, potpisani Anonimno, svoju teoriju lustracije počinje pretpostavkom o zavjeri protiv većih papa od samoga Svetoga Oca, zaboravljajući da se lustracija može i mora provesti i protiv onih koji su u jednom razdoblju potvrdili ljudske, moralno-etičke i domoljubne vrline, a u drugom, na žalost, i sve moguće opačine. Od nepoštivanja normi građanske uljuđenosti, istinoljubivosti, svekolikoga poštenja, kulture ophođenja i čestitosti, do ucjena i potkupljivosti. Ceterum censeo (Filipike), držim da takve isprazne i obranaško-kunktatorske parole u uvjetima dobrano zakoračene četvrtstoljene demokracije valja jednom zauvijek apstrahirati. Dakle, i oni koji su se ogriješili o spomenute norme – zloporabom, uzurpirajući prava većine parolaštvom – trebaju se podvrgnuti LUSTRACIJI, usprkos opjevanosti svoga lika i djela na svim poljima života i djelatnosti. Kakve bi to indulgencije oni smjeli i mogli podnositi za jučerašnje opačine nepoštenja ili čk kaznenih djela…? Istina je, ne mogu nikako dokučiti koga bi to i zašto anonimus Anonimno provjeravao i uklanjao iz javnoga života kad tako podlo spominje manipulaciju i njemu mutni pojam tzv. obavještajnoga rata i podzemlja. Doista nije nimalo važno što se mucanjem natuknica želi visokoumno reći i napisati, negoli tko piše. Preporučam, dakle, da se samo u interesu istine pročitaju ovdje objavljeni komentari imena i pseudonima Saše Leopolda, Kamenoga, Gašljevića i drugih. Puna istina o stanju u GO-u i akterima razdora, manipulacija i uzurpacija, odnosno družbi politikantskih spletkara, svakako će brzo izaći na vidjelo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 15 listopada, 2016, 19:17

  U suvremenim pluralističkim društvima medijska sloboda je neraskidivo vezana uz moralnu odgovornost koju za svoje djelovanje preuzimaju svi medijski djelatnici – od novinara do izdavača. Osnovni smisao medija kvalitetno je informiranje građana te poticanje javne rasprave. Kako bi svoju zadaću u društvu izvršavali što kvalitetnije, mediji bi trebali djelovati u okvirima profesionalne etike novinarske struke. Pritom je osnovni kriterij moralnoga djelovanja poštivanje čovjekova dostojanstva te sagledavanje osobe kao cilja, a ne kao sredstva. Kako bi se novinarska profesija približila tome idealu, novinar je u svome izvještavanju dužan slijediti etička načela istinitosti, objektivnosti, slobode i odgovornosti. Kada sve gore navedeno sagledam, kao i tekst koji je “novinar” JF narisao svojim plaćeničkim perom (uhljeb u županijskom odboru), mišljenja sam da je u najmanju ruku Isti napisan ne etično, neobjektivno i protivno pravilima struke, samo sa jednim ciljem kako bi se Željka Krapljana prvenstveno kao čovjeka oblatilo. Dno dna od novinarstva!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Saša Leopold
  #7 Saša Leopold 15 listopada, 2016, 12:46

  Pun pogodak u sridu. Istina bol, ali je neporeciva. Do savršenstva je Josip Frković, kirurški precizno secirao stanje u gradskom HDZ-u i tu se nema što dodati. To potvrđuju i silni komentari koji samo nadopunjuju gore rečeno. Pozdrav Marjane, uvijek si bio na istom pravcu i na tome ti čestitam, ne odstupaš ni milimetra. Usto imaš hrabrosti stajati iza svojih riječi.
  U cijeloj ovoj prići jedino me žaloste, doduše rijetki napadi na gospodina Franju Šabana, jer on osobno za ništa nije kriv. Čovjeka poznam jako dobro i nije u redu da ga se opisuje s toliko cinizma. Franjo je nadasve stručan i kvalitetan u svom poslu i nije u redu dirati suprugu u bilo kojem kontekstu. Čovjek je Hrvat, voli Hrvatsku, nije usmjeren lijevo, jedino je malo naivno uletio u cijelu ovu priču. Sretno mu bilo, a i svima nama s ovakvim predsjednikom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Hažejac
  #8 Hažejac 15 listopada, 2016, 09:08

  Eh, moj Marjane, čemu ironija o sijanju energije za opće (pardon, osobno!) dobro. Čast njegovim, Krapljanovim ranim zaslugama u domobranstvu HV-a u Sunji, čast ratnim diplomama. Ipak, ostavio je trajno negativan trag na licu najdraže nam domovine koji ni činovi ni odličja ne mogu sprati, ali ni pozlatiti. Humano je, doista, žaliti onoga koji je ostao bez sigurnih izvora egzistencije, ali ti Glinjanine očito ne znaš da je sjajno plaćeni radni odnos s obvezom dolaska na posao (plaća 15-estak tisuća HRK) dobio sa zadaćom izrade strateškoga plana razvoja prometa u SMŽ. Je li znao odakle početi, vjerojatno zna generalni Simore Čelan, nije naša briga, ali nismo toliko bogati plaćati takve sirove politikantske vucibatine. Nije dovoljno staviti ruku na srce, a lijevu u državni proračun. Ne brini se, hažejac, za Krapljanovu pasju sudbinu, ima on još dosta svakakvih izvora prihoda…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Marjan Gašljević
   Marjan Gašljević 15 listopada, 2016, 12:39

   Gospodine F, prvo dajte se potpišite punim imenom da bi mi rekli da sam Glinjanin što je bio moj krimen prilikom takmičenja za predsjednika GO a ja sam ponosan što sam rođen u Viduševcu i sve sakramenta primio u Viduševcu kako je to i priličilo. Dakle ja sam Vidušljan koji živi u Sisku od 1968. godine. Neizmjerno volim Sisak ali u srcu mi je uvijek i moj Viduševac gdje sa “Žutaka” moji preci gledaju prelijepu dolinu po kom pogledu je mjesto i dobilo ime. U Krapljanov džep kao niti u čiji drugi ne želim viriti ali mi je žao gledati udaranje po čovjeku koji je svoj politički put, očito, priveo kraju.Minchausen i njemu slični nemaju mjesta u Vašim ( i našim ) kritikama a prljavština curi na sve strane kao i kod njegova novog medija. Zanimljivo je i indikativno da je o istom Krapljanu na ovim stranicama prije samo 6 mjeseci pisano u hvalospjevima. Možda je moj komentar i ironija, procijenite sami a “hažejac” uz nešto malo godina i na drugim poslovima i kod drugih poslodavaca usprkos invalidnosti odradio svoj radni vijek časno došavši do 44 godine i nešto više radnog staža i skromnu radničku mirovinu za razliku od mnogih s kojima povremeno popijem kavu a pouzdano znam ( i znaš ) da su svoju poveliku invalidsku vojnu mirovinu kupili te bauljaju u svim prilikama u odorama s lažnim činovima. E pa nazdravlje uz pozdrav od (seljančića, jer to sihtio reči) iz Viduševca. Potpis Vidušljan

   Odgovorite na ovaj komentar
 9. KAMENI
  #9 KAMENI 15 listopada, 2016, 07:42

  Autoru svaka čast na članku jer zorno opisuje sadašnje stanje u sisačkom HDZ-u,a što se tiče izbora slike još jedna pohvala. Gospodin Zeljko, gospodin Vajs i najbolje od naše mladosti sta hdz Sisak može ponuditi vječne Valentina i Iva uz svog mentora i političkog stvaratelja Krapljana. Kika veseli se pobjeda je tvoja!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Mona Lisa
  #10 Mona Lisa 15 listopada, 2016, 00:02

  Odličan članak a i slika govori više od tisuću riječi. Prava ljepota. Jedino ne znam tko je od njih četvero taj kandidat za gradonačelnika.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. navik živi onaj koji zgine pošteno
  #11 navik živi onaj koji zgine pošteno 14 listopada, 2016, 23:48

  Kako lijepo piše u članku: “malo znani 46-godišnji profesor psihologije, Franjo Šaban. Od 1998. zaposlenik Centra socijalne skrbi Siska, suprug je Aleksandre i otac je troje djece. Vječito nasmiješeni djelatnik u stručnom upravnom uspostavljanju obiteljskoga sklada i spriječavanju nasilja, označen je čestitim i poštenim čovjekom. Bez repova nedoličnosti i posljedičnoga crvenila obraza,… bla, bla”
  ONO ŠTO NE PIŠE DA JE DOTIČNI PROMIJENIO VIŠE POLITIČKIH STRANAKA NEGO LI PROSJEČAN HRVAT ČARAPA U TJEDAN DANA. IDEMO REDOM SDP, HSLS (BIO IM NA LISTI PA NE STOJI DA JE POLITIČKI NEPOZNAT, IPAK JE SISAK MALO VEĆE SELO I SVAKO SVAKOG ZNA). POSLIJE DEBAKLA S HSLS-om RAPIDAN OKRET PREMA PODUPIRANJU LABURISTA, PA CIJELI SPLET HSP-ovih STRANKICA. NA KONCU KAD NEĆE BRDO ŠABANU HOĆE ŠABAN HDZ-u U SKLOPU VELIKE TRGOVINE ŽELJKA KRAPLJANA DA SI OSIGURA VLAST U STRANCI. NA KONCU IMAMO LUTKA U RUKAMA PREDSJEDNIKA GO HDZ-a SISAK I BLAMAŽU NA IZBORIMA KOJI NAM PREDSTOJE.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • liberal a ne laburista
   liberal a ne laburista 15 listopada, 2016, 10:16

   Poštovani, ne bih htio arbitrirati u vašim međustranačkim obračunima, ali istine radi moram demantirati da je gospodin Franjo Šaban ikada bio član HSLS-a i na bilo kojoj našoj listi. Vidim da možda nenamjerno brkate liberale i laburiste pa mogu zaključiti da je vaš komentar potpuna konfabulacija bez argumentiranog uporišta. Srdačno vas pozdravljam, Miljenko Žamarija, dipl.ing.-predsjednik HSLS-a Sisak.

   Odgovorite na ovaj komentar
 12. Anonimno
  #12 Anonimno 14 listopada, 2016, 21:04

  Novo udbaško buđenje
  Poznata je Manolićeva izjava da su Hrvatsku državu stvorile obavještajne službe, a da su hrvatski ljudi samo odradili praktičan posao tj. dali su svoje živote, mladost, zdravlje, imovinu. Tu tezu su raznim kanalima i kroz sebi lojalne medije artikulirali svi oni kojima je u jednom trenutka prijetila opasnost da im se zatresao stolac zbog obnašanja raznih državničkih, političkih ili vojnih dužnosti u bivšem sustavu pa su vrlo žestoko znali reagirati i na sam spomen riječi: LUSTRACIJA.
  Riječ lustracija u svojem značenju znači: provjera i uklanjanje iz javnog političkog života onih osoba koje su bile aktivne u službi totalitarnih režima (članovi nacionalsocijalisticke i komunističkih partija te službenici i doušnici njihovih tajnih službi).
  Nije tajna da su mnogi pripadnici bivšeg socijalističkog sustava i članovi SK u trenutku demokratskih promjena pronašli svoje utočište u novostvorenim, demokratskim strankama pa je velik dio njih nastavio obnašati vlast. U trenucima agresije nije bilo vremena graditi demokratski poredak na način da se izvrši pročišćenje političkog sustava te da se onemogući starim strukturama da i dalje drže pod kontrolom dio državnog aparata.
  Nakon dvadeset i pet godina Hrvatske države te strukture, ali sada obnovljene i pomlađene svojim potomcima, pokušavaju ponovno ustrojiti mrežu interesnih grupa kako bi nastavile vladati što javno, a što iz sjene koristeći zaposjednute medije, ali i strukture političke vlasti.
  U našem medijskom prostoru se doslovno vodi obavještajni rat koji ima za cilj denuncirati protivnika i nametnuti javnosti samo jednu “istinu”, a ta istina je u suštini vješto skrojena manipulacija. Ako primijenimo izreku “da nije bitno što se piše nego tko piše” te samog tvorca određenih tekstova izvedemo na čistac i rasvijetlimo njegovu aktivnost u prošlosti, doći ćemo do vrlo zanimljivih podataka o samom tvorcu medijske manipulacije, a dalnjom raščlambom i do naredbodavaca čiji se interesi isto tako mogu vrlo lako raspoznati. U pravilu ti su interesi uglavnom MOĆ, moć nad kapitalom, moć nad politikom, moć nad gospodarstvom i sve te vrste moći se međusobno isprepliću. Adlatusi tih centara moći su uglavnom u svim strukturama političkog života I njihova je zadaća u datom trenutku provoditi zajedničku obavezu, a to je sačuvati strukturu i organizaciju te svoj položaj u njoj.
  Kao demokratski ustrojene stranke inzistiramo na javnom objavljivanju svih podataka onih pojedinaca koji žele obnašati javne funkcije. To je potpuno logično nastojanje pa svatko tko želi biti javnom osobom ili javno objavljivati novinske tekstove mora biti spreman i na javno objavljivanje svojeg CV-a. Onaj tko je spreman stati javno iza svojih aktivnosti u bivšem sustavu mora javno I iznijeti svoj profesionalni put i svoje aktivnosti u političkom, vojnom ili obavještajnom sustavu. Samo tada javnost može ocijeniti da li je taj put dovoljno respektabilan da i u novom, demokratskom ustroju Hrvatske može opstat na javnoj sceni.
  Suđenje u Minchenu je dovoljan dokaz kako medijska agresija mijenja svoj „modus operandi“ pa vješto izbjegava prenositi one pojedinosti i činjenice kojima bi se mogle raskrinkati strukture koje i danas drže informacije pod svojom kontrolom pa se stoga sva pozornost usmjerila na samo jednu riječ, a to je lustracija, koju se pokušava nametnuti kao novi mogući razlog za sukobe, osvete i građanske ratove, a ne da se kroz proces pročišćenja od grijehova bivših struktura i oprosta žrtve krene u novo, moderno poglavlje naše Domovine.
  Željko Krapljan

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Nickname
  #13 Nickname 14 listopada, 2016, 19:26

  Draga Kristina, ne treba ti poseban tim. Imaš Tjedno HR!

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Marjan Gašljević
  #14 Marjan Gašljević 14 listopada, 2016, 17:37

  Ne vidim ništa farsičnog u Krapljanovu postupku. Naprotiv. Ovim potezom Krapljan je pokazao da je vrstan političar u hrvatskoj političkoj bari izabravši pravi trenutak da provede svoje ideje. Tvrdim da je Krapljan čovjek rijetko viđene energije koju je usmjerio u vođenje Stranke u Sisku. Svoju beskonačnu odanost Stranci i slobodne vrijeme koje nesebično daruje stranačkim poslovima i aktivnostima potvrdio je bezbroj puta. Kada bi ostali članovi Stranke dali bar deset posto koliko on daje gdje bi nam bio kraj. Zar nije jadno da većina članova poslušno sjedi pod nogama svojih favorita čekajući da uskoće u sedlo pa onda fda užicaju svoje mrvice prinadležnosti. Sada kad postoji nekakva procjena da je Krapljan pred političkim nestajanjem svi odjednom krenuli, čak i njegovi najbliži, udarati. Krapljan je prije desetak dana dobio otkaz u SIMOR-i i mnogi su se tomu radovali kao i kada je nesretni Dinko izbačen iz stana koji je masno platio. Koliko ima ljudskosti u tim koji se raduju tuđoj nesreći? Zar Krapljan nije zaslužio raditi i zarađivati kruh za svoju obitelj? Da paradoks bude još veći istina je da je Žinić koji je uglavio Krapljana u SIMOR-u samo godinu kasnije čovjeka istjerao kao psa. Isti taj Krapljan Žiniću je držao štangu dok se ovaj nije učvrstio. Sve to još je zanimljivije ako znamo da je donedavni Krapljanov duhovni guru vječiti Munchausen istome toliko nasapunjao dasku da bi se hitro prištekao Žiniću pod skute a ovaj iz zahvalnosti mu zaposlio sina na Krapljanovo mjesto a njemu dodjelio nadzorni odbor. Mislim da u konačnici zbilja nije fer Krapljana toliko gaziti i pljuvati po njemu jer sam siguran i ubjeđen da ovaj Hrvatski branitelj i dragovoljac to nije zaslužio ne samo po toj osnovi nego i po mnogima drugima. Dok je bio u prilici na desetine ljudi je pomogao pa čak im dao i kruh u ruke. Znam pouzdano da Željko sigurno nije zločest, pokvaren i podao čovjek. Znam isto da je spreman pomoći ali znam i da nije savršen pa: “Onaj koji je bez grijeha neka prvi baci kamen.”

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Anonimno
  #15 Anonimno 14 listopada, 2016, 08:47

  I u nekim drugim strankama Siscani nisu odradivali za kandidate iz svoga grada. To je valjda u sisackoj politici normalno. Samo nisu svi HDZ da se o tome i pise….

  Odgovorite na ovaj komentar

<