NOVA KNJIGA SREĆKA ILIĆA

NOVA KNJIGA SREĆKA ILIĆA

27. svibnja, 2023.

 

U Zagrebu je, 25. svibnja 2023., pred prepunom Kinodvoranom kina Cinestar održano predstavljanje knjige Srećka Ilića „Verbalni i ini delikti u Titovom režimu“.

Knjiga, koja je objavljena u nakladi Hrvatskog žrtvoslovnog društva i Hrvatskog društva političkih zatvorenika, donosi niz sudskih presuda u vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima u razdoblju od 1945. do 1989.

„Slučajevi o kojima dokumentarno piše  ovaj poznati i cijenjeni odvjetnik (ovo mu je već četvrta knjiga!) otkrivaju tragične priče, od kojih bi mnoge mogle biti podloga za pripovijetke i romane o sudbini Hrvata u totalitarnoj komunističkoj naddržavi. Također je zanimljivo i vrijedno što nam je autor dao na ogled  i imena tužitelja i sudaca koji su izdali svoju profesiju, ali čija će sramna imena ostati zapisana za vječnost“,  rekao je na promociji književnik Hrvoje Hitrec, dok su o knjizi još govorili diplomata i književnik  Đuro Vidmarović i povjesničar prof. dr. sci. Josip Jurčević.

Vidmarović je objasnio da  je knjiga nastala iz velikog broja presuda, ali da ih je Ilić odabrao dvjestotinjak.

Povjesničar Jurčević  je konstatirao da se  iz svakog pojedinog sudskog procesa   može iščitavati režimski teror i jeziva nepravda i patnja  koju su trpjeli okrivljenici, koji su proganjani, osuđivani, zatvarani  ili ubijani  i trajno marginalizirani.

A u ovoj čitkoj i zanimljivoj knjizi, autor donosi sudske i ine odluke, s komentarima, o progonima Željka Sabola, dr. Ivana Šretera, Zlatka Tomičića, dr. Franje Tuđmana, Vlade Gotovca, dr. Marka Veselice,  Joje Riceva i niza drugih.

Autor Srećko  Ilić je prihod od knjige darovao u humanitarne svrhe.

Mladen Pavković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 12 lipnja, 2023, 15:27

  ZLOČINAČKI DUH BHERCEHOVAČKE CRKVE!!

  ZLOČINAČKA CRKVA HERCEGOVAČKIH FRATARA-UBOJICA IZ VREMENA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I SADAŠMJIH -SILOVATELJA DJECE ,KAKO JE KONSTATIRAO PAPA FRANCESCO,ALI NE SAMO KOD HERCERGOVAČKIH FRATRA NEGO I MNOGI DRUGIH, DILJEM SVIJETA KOJIMA SE NAZIRE KRAJ I TO OŠTAR I NEMILOSRDAN.

  ZLOČINAČKA CRKVA HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA U II SVJETSKOM RATU JE BILA PRAVI ČOPOR ESKADRONA SMRTI PREMA SVEMU DRUGOM I DRUGAČIJEM!! PA PREMA TOME HERCEGOVAČKI FRANJEVCI , IZ ŠIROKOG BRIJEGA, PO ONOM ŠTO JE ZAPISALA POVIJET SU ZLOČINCI NON PLUS ULTRA ,JER SU 1941 GODINE ,PO STEPINČEVOM HOLOKAUSTSKOM PROGRAMU , ORGANIZIRALI SVOJE SLJEDBENIKE DA OČISTE HERCEGOVINU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,PA SU TAKO U PRVIM DANIMA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE NJIHOVI SLEJDBENICI ,ORGANIZIRANI U KRVOLOČNE HORDE UBOJICA IZVRŠILI GENOCID NAD SVIM LJUDSKIM BIĆIMA HERCEGOVINE KOJI SU BILI DRUGI I DRUGAČIJI. U TIM SVOJIH ZLOČINAČKIM,KRIŽARSKO-KRVOLOČNIM POHODIMA U JEDNOM TJEDNU, U PRVIM DANIMA POSTOJANJA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE , POKUPILI SU PO HERCEGOVAČKIM SELIMA PREBILOVCI I ZASEOCIMA ,18OO ŽIVIH LJUDSKIH BIĆA ,JUČERAŠNJIH SUSJEDA, I ŽIVE IH POBACALI U KRAŠKU JAMU =ŠURMANCE=. MEĐU NJIMA SU BILA NJIHOVA DJECA ,NJIH 317- NEZAPAMČEN TEROR .TAJ POSTUPAK SE NE MOŽE DOGODITI NORMALNIM LJUDSKIM BIĆIMA KOJI SU NA STUPNJU SAMOSTALNE SAMOSVIJETI, KOJI SU SVJESNI SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVE,ŠTO SE NAMEĆE ZAKLJUČAK DA SU TI SLJEDBENICI ŠIROKOBRIJEŠKIH SPODOBA ,FRANJEVACA, SPODOBE SA DINSRSKIH OSOJA I PRISOJA ČIJI RAZUM ,REKO BI HEGEL,STOLUJE NA STUPNJU PRIRODNOG POIMANJA SVIJETA I SVOJE OKOLINE , PA SVE ŠTO JE NA TOM STUPNJU SVIJESTI ,DAKLE ,PRIRODNOM , KAŽE HEGEL,TREBA OSTAVITI PRIRODI KAO NELJUDSKO. I SLJEDSTVENO TOME, TREBA KONSTATIRATI ILI ZAKLJUČITI DA JE KATOLIČKA CRKVA ČOPOR PRIRODNIH BIĆA ČIJI RAZUM JE TEK NA PRIRODNOM STUPNJU POIMANJA SVIJETA I SVOJE OKOLINE ,KAKO REČE HEGEL, PA IH ,TE KATOLIČKE SPODOBE , TREBA TRETIRATI KAO HOMO-EREKTUSE IZ DILUVIJA I NA STUPNJU DILUVIJA.
  PA SE TREBA ZAPITATI JESU LI FRANJEVCI ,.ZLOČINAČKA STEPINČEVA VOJSKA IZ II SVJHETSKOG RATA U HERCEGOVINI ,OTKRILI KOLIKO ZLOČINAČKIH STRATIŠAT SU NAPRAVILI NJIHOVI SLJEDBANICI ,STEPINČEVI KRIŽARI,KOLJAČI..JUČER SAM NA OVAJ ISTI NAPIS, TIČU ĆI SE TAKOZVANIH PARTIZANSKI ZLOČINA TIJEKOM OSLOBOĐENJA MOSTARA , DAO SVOJU REPKLIKU ALI SE TO NE VIDI ,NE ČITA I KAKO BI ČITATELJI IMALI ISTINU, ONU DRUGU I DRUGAČIJU ISTINU OD ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE.PA TREBA KONSTATIRATI DA JE CRKVA I NJENA SLJEDBA ,ONA ZLOČINAČKA NA PUTU ZA BUNIŠTE (BUNJIŠTE)
  ONA JE PREVLADANA I VJERA I UVJERENJE I ORGANIZACIJA ,ONA JE PROŠLOST KOJU ĆE MODERNA TEHNOLOGIJA I ,NARAVNO VISOKA SAMOSVIJEST ,ONA HEGELOVSKA SAMOSVIJET ,POSLATI JU U ROPOTARNICU LJUDSKE SRAMOTE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code