NOBILO JE PROGONIO TUĐMANA

NOBILO JE PROGONIO TUĐMANA

25. travnja, 2022.

Tuđman od tada visokih partijskih funkcionera  (Mika Špiljak, Josip Vrhovec…) tražio da mu se ukine „sigurnosna mjera“ javnog  nastupanja u tisku, na radiju, televiziji i javnim skupovima, da mu se dopusti tiskanje knjiga, da mu se vrati putovnica i tome slično, na što je  Anto Nobilo  15. ožujka 1989., kao zamjenik  okružnog javnog tužitelja,  „odgovorio“  i to „zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka  protiv Franje Tuđmana… jer je dana 28. 2. 1989. godine u Zagrebu u prostorijama  Društva književnika Hrvatske, na prigodnoj tribini pred većim brojem okupljenih građana održao javni govor…

Napisao: Mladen Pavković

Notorni odvjetnik Ante Nobilo uz ostalo je izjavio kako bi „Tuđman sigurno pomilovao Perkovića i Mustača“!

Dakle, na prijedlog ovog tzv .i estradnog odvjetnika to može izjaviti (i ostati živ) samo netko poput njega, kojem se malo što može vjerovati.

Kako bi utemeljitelj hrvatske države „sigurno pomilovao ova dva okorjela udbaša“ kad ga je njihov odvjetnik u vrijeme komunizma, kad je bio visoko rangirani i provjereni Udbaški kadar, kao tadašnji zamjenik  javnog tužitelja, želio strpati iza rešetaka i kad je sve činio da u svakom pogledu zagorči život i cijeloj obitelji Tuđman?

Umjesto da zbog toga danas bude na stupu srama, pa da i odgovara zbog zlodjela koja je činio nevinim Hrvatima, Nobilo i dalje besramno izigrava nekakvu veličinu.

Javni govor

Naime, Ankica Tuđman, supruga utemeljitelja  hrvatske države, u svojoj knjizi „Moj život s Francekom“ (Večernji list, 2006., str. 289.) među ostalim ističe da je Tuđman od tada visokih partijskih funkcionera  (Mika Špiljak, Josip Vrhovec…) tražio da mu se ukine „sigurnosna mjera“ javnog  nastupanja u tisku, na radiju, televiziji i javnim skupovima, da mu se dopusti tiskanje knjiga, da mu se vrati putovnica i tome slično, na što je  Anto Nobilo  15. ožujka 1989., kao zamjenik  okružnog javnog tužitelja,  „odgovorio“  i to „zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka  protiv Franje Tuđmana… jer je dana 28. 2. 1989. godine u Zagrebu u prostorijama  Društva književnika Hrvatske, na prigodnoj tribini pred većim brojem okupljenih građana održao javni govor…“!

Sva je sreća da je kasnije odbačena Nobilova prijava protiv Tuđmana, ali se i dalje postavlja pitanje- što bi se dogodilo s Hrvatima i Tuđmanom da su tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata pobijedili srpski okupatori?

Gdje bi bio Tuđman, a gdje Nobilo?

Razni nobili nikada nisu i nikada ne bi oprostili utemeljitelju hrvatske države, a ni samom hrvatskom narodu, a danas jadni i žalosni Nobilo „sigurno zna da bi Tuđman pomilovao Perkovića i Mustača“, kao što je bez razloga pomilovao i njega i njemu slične, kojima zvijezda nikada nije izašla iz srca.

Potpisnici pomilovanja

Nego, potpisnike zahtjeva  za  pomilovanje Perkovića i Mustača uz ostalo treba pitati: Zašto se nisu založili za svog kolegu, također hrvatskog generala Vladimira Zagorca, koji je za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države dobio više državnih odličja nego što ih imaju oni svi zajedno?

O generalu Zagorcu najviše zna general Čermak, jer mu je u vrijeme Domovinskoga rata navodno bio vozač i navodno su zajedno krenuli u poslovne vode.

Ni jedan ni drugi do 1990. nisu imali „ništa“, a onda kad je počeo rat stekli su milijarde – sve po zakonu. Istina, Zagorca su kasnije ulovili u kriminalu, ali njegovi drugovi i dalje uživaju kao „narodni heroji“. Dokle? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 28 travnja, 2022, 01:53

  RAT U HRVATSKOJ NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE..TO JE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT!!!!

  KREIRALI SU GA KUHARIĆ I ZAPADNA SVETA ALIJANSA ,ATLANSKI PAKT, JER JE TREBALO ISTŠOČNU EVROPU, KAO KOMUNISTIČKU OPASNOST ZA KATOLIČKO-KRVOLOČNO ,RIMOKATOLIČKU PLJAČAKŠKU RELIGIJU I HEGEMONIJU,PRETVORITI U ZAPADNU HEGEMONISTIČKO-VOJNO-EKONOMSKI I KATOLIČKO-RELIGIOZNI LENO.DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, KUHARIĆ JE TIM SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO I PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA .A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE ,NIŠTA MANJE ZLOČINAČKE CRKVE . BIO JE GLAVNI CERIBAŠA KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RUŠENEJ DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE KOJU TREBE PODIJELITI NA VJERSKOJ OSNOVI U PRVOM REDU ,A ZATIM I NACIONALNO. OSNOIVNI CILJ MU JE BIO PRENIIJETI GA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELIT I NACIONALNO I VJERSKI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJESU PODIJELJENE PO NACIJONALNOJ I VJERSKOJ PRIPADNOSTI, TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU I MILOŠEVIĆEVU,ČETNIČKU I USTAŠKO-SATEPINČEVSKU FALANGU ,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, ZACRTAJU DOGOVORENE GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE, A VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI ,NDH-AZIJI.

  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ, BIVŠA JUGOSLAVENSKA ARMIJA JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE ZAPALIO KRVOLOČNI POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ U VUKOVARU KADA JE SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST A KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA, ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOMA NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJ, ŠTO ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA JE OKO 6OO LJUDI I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESDIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO KATOLILČKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code