NAJNOVIJE NA PORTALU

NIŠTA OD MICANJA MEGAZLOČINCA TITA IZ JAVNIH PROSTORA

NIŠTA OD MICANJA MEGAZLOČINCA TITA IZ JAVNIH PROSTORA

1. ožujka, 2015.

Tito-RRois
Hoće li Hrvatska ostati jedina bivša komunistička država koja nije osudila komunizam

 

Napisao: Antun Babić

 

Na upit novinara Igora Rotima u emisiji «Javna stvar», na prvom programu Hrvatske televizije, u petak 27. veljače, je li konačno odlučila što će učiniti s poprsjem Josipa Broza Tita i kada će to pitanje riješiti, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda-Grabar Kitarović odgovorila je, “kako joj to nije najvažnije pitanje i da su od tog pitanja daleko važnija pitanja lošeg gospodarstva, siromaštva, gladi djece itd». Zatim je dodala da uvažavajući činjenicu kako u Hrvatskoj ima puno ljudi koji poštuju Josipa Broza, to će pitanje biti rješeno na dostojanstven način te da će bista Josipa Broza i dalje biti dostupna, na ovaj ili onaj način, onima koji ju budu željeli vidjeti i posjećivati. Dakle, ništa od micanja simbola zločinca i diktatora Tite s javnih prostora u Hrvatskoj.

Nastavno na to, nova hrvatska predsjednica izjavila je “kako je na Pantovčaku našla puno stvari koje su pripadale Josipu Brozu i Jovanki Broz koje su bile na neprimjeren način bačene negdje kod kotlovnice”. Predsjednica je također izjavila kako će i to pitanje biti pozitivno rješeno na taj način da će te stvari biti dotjerane i zatim izložene, najvjerojatnije u jednom muzeju u Zagorju.

 

Osuditi Tita i komunističke zločine

 

Kao čovjek koji je dugo godina živio u slobodnoj i demokratskoj državi u kojoj je bilo nezamislivo da se javno izlaže bilo što što je vezano za zločinačke i totalitarne sustave, kao što su fašizam i komunizam, ta izjava predsjednice Grabar-Kitarović kod mene je izazvala duboku tugu i pesimizam za budućnost Hrvatske. Kad se u predsjedničkoj kampanji trebalo odlučiti između neojugoslavena i ljubitelja komunističkog kradljivca identiteta Josipa Broza Tita i gospođe Kolinde Grabarović, nisam niti jednog trenutka dvojio. Javno i na više drugih načina dao sam punu potporu predsjedničkoj kandidatkinji gospođi Kolindi Grabar-Kitarović. Nisam slijepo vjerovao, jer toga ne smije biti u demokraciji, ali sam se duboko nadao da će ona pomoći riješiti i otkloniti najveći problem Hrvatske, hrvatskog naroda i hrvatskog društva od uspostave slobodne i samostalne hrvatske države 1991. godine – da će, kao osoba koja je također dugo godina živjela u demokratskom svijetu, jasno i odlučno osuditi neprijeporne zločine komunizma (kao što su u Hrvatskoj od strane komunista i šire javnosti osuđeni zločini ustaškog režima) i desetog najvećeg zločinca u novijoj povijesti čovječanstva, Josipa Broza Tita.

 

Izigrani povratnici

 

Naravno, odmah želim naglasiti kako i dalje čvrsto i u cijelosti podržavam sve napore naše nove predsjednice da Hrvatsku izvede iz ovog strašnog stanja i velike krize na svim područjima. Kako sam istaknuo u razgovoru za Hrvatski tjednik, Hrvatska demografski nestaje, a kad u Hrvatskoj ne bude više Hrvata neće biti ni Hrvatske. Također, kao slobodan čovjek koji duboko vjeruje u demokraciju i društvo pojedinačne i kolektivne slobode, podržavam predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u njezinom nastojanju za pomirenjem u hrvatskom društvu i zajedništvom hrvatskog naroda. U skladu s mojim nastojanjima u tom pravcu nakon povratka u Hrvatsku iz političke emigracije 1990. godine, po tom pitanju neću nikada prestati podržavati sve ostvarive korake predsjednice koji će nas dovesti do tog željenog cilja. Međutim, imam potrebu reći da smo svi mi koji smo se već 1990. godine vratili iz iseljeništva i radili u Ministarstvu vanjskih poslova bili potpuno izigrani. Godine 1991. pružili smo ruku pomirnicu bivšim jugo diplomatima i komunistima, pa i udbaškim agentima (što ja u to vrijeme nisam znao) da bi godinu dana kasnije iz Beograda dolazili novi jugo kadrovi koji su nas domoljube izgurali s utjecajnih mjesta.

 

Potrebno je osnovati komisiju

 

Nažalost, nisam niti malo uvjeren, iako bi bio najsretniji kad ne bi bio u pravu, da će nastavljanje trpanja pod tepih strašnih komunističkih i Titovih zločina od 1945. do 1990. i u minimalnom postotku dovesti do pomirenja u hrvatskom društvu, a koje je glavni uvjet za spas Hrvatske od gospodarskog i demografskog kolapsa. Samo otkrivanjem istine i zadovoljavanjem pravde, te jasnim osuđivanjem svih komunističkih i Titovih zločina od najviših državnih vrhova, može dati nadu za konačno pomirenje u hrvatskom društvu. Da sam na mjestu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović predložio bih osnivanje komisije koja bi bila sastavljena od neutralnih i objektivnih domaćih i stranih povijesničara i politologa sa zadaćom da istraže sve te zločine i daju svoje mišljenje treba li ili ne osuditi komunističke i Titove zločine. Ovako može se dobiti dojam da se predsjednica stavlja u poziciju arbitra po tom pitanju, a to joj s vremenom može donijeti puno nepotrebnih sumnji i nagađanja. Ma koliko god je moj savjet nevažan, mislim da joj to nije potrebno.

Je li moguće da će Hrvatska biti jedina bivša komunistička zemlja u kojoj komunizam neće nikada biti osuđen, u kojoj pravda nikada neće biti zadovoljena i koja zbog toga može završiti i u nasilnom sukobu suprotstavljenih strana? Ako ne osudimo zločinački komunistički sustav i kradljivca identiteta Tita, komunisti i djeca komunizma nastavit će vladati Hrvatskom, a oni koji traže ne samo osudu tog strašnog režima nego i oni koji ne žele živjeti u postkomunističkoj državi, koja i dalje baštini komunističko naslijeđe i komunistički mentalni sklop, sukobit će se prije ili kasnije, što može dovesti pod upit opstanak samostalne hrvatske države doći.

 

Hoće li nam sud u Munchenu otvoriti oči?

 

Gladnu hrvatsku djecu možemo nahraniti i zaustaviti masovno iseljavanje iz Hrvatske samo ako budemo hrvatsko društvo gradili na istini o prošlosti, na djelotvornoj demokraciji, na teškom radu, na davanju jednakih mogućnosti svima i poštenju svih hrvatskih građana, od političara do nas običnih ljudi.

Zaključno, zar zaista moramo čekati da nam sud u Munchenu i Nijemci otvore oči i kažu da je Tito bio megazločinac te da su Komunistička partija Hrvatske tj. KPJ bile zločinačke organizacije prve kategorije? T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 20 travnja, 2017, 10:15

  Koja je ova dinaroidna vlajcina

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 11 ožujka, 2015, 19:09

  Krivousti je bio nacionalist
  ++++++++++++++++++++
  Po partijskoj direktivi
  ====================
  KPJ je imala
  ++++++++++++++++++++
  Centar za obradjivanje
  ++++++++++++++++++++
  PODATAKA ??????????
  ====================
  Znali su svakog tko misli
  ++++++++++++++++++++
  NACIONALNO
  ++++++++++++++++++++
  Imenom i prezimenom
  ++++++++++++++++++++
  Shto jede,da li prdi
  ++++++++++++++++++++
  I sve ostalo
  ====================
  I danas vladaju
  ++++++++++++++++++++
  ISTI
  ====================
  Znaju dal prdite

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 11 ožujka, 2015, 19:02

  Uvodna fotka sve kazhe
  ++++++++++++++++++
  Niti ona dva u autu
  ++++++++++++++++++
  Niti chopor uokolo
  ++++++++++++++++++
  Nisu KOMUNISTI
  ==================
  Mlijechna tabla
  ++++++++++++++++++
  Nije Chokolada
  ==================
  Mlijechna tabla
  ++++++++++++++++++
  Nije Chokolada
  ==================
  Mlijechna tabla
  ++++++++++++++++++
  Nije Chokolada
  ==================
  Mlijechna tabla
  ++++++++++++++++++
  Nije Chokolada

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. data
  #4 data 2 ožujka, 2015, 22:55

  “Mega zločincu” sigurno, na sprovod, nebi došlo sto-dvadeset (120) drzavnika iz cijelog svijeta kao sto je, tu čast, imao Josip Broz Tito.
  Stoga, ne laprdajte gluposti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 2 ožujka, 2015, 05:39

  TKO SE TO JAVLJA I OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM U HRVATSKOJ ,ODNOSNO U JUGOSLEVIJI I NJEGOVOG KORIFEJA TITA.????
  ZATUCANI ,KLEROFAŠISTIČKI KATOLICI HERCEHOVINE , DALMATINSKE ZAGORE I IMOTSE KRAJINE, POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KOLJAČA,PLAJČKAŠA ČIJI SU I DALJNJI PRECI BILI MLETAČKIH HAJDUCI , UBOJICE,PLJAČKAŠI I KRVOLOCI , KOJI SU UVJEK U SLUŽBI ONIH KOJI IH PLAĆAJU ,A ZLOČINAČKA CRKVA U HRAVTA VAM JE STOŽER. OSIM ŠTO SU VAM DALJNJI PRECI BILI I OSTALI STRAN I PLAČENICI ,HAJDUCI ,UBOJICE I PLJAČKAŠI , VI NJIHOVI POTOMCI IDETE NJIHOVIM STOPAMA RASPIRUJUĆI USTAŠOIDNU MRŽNJU I KRVOLOČNI KATOLICIZAM. KOJI OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM I SVE NJEGOVE POVIJESNE I KULTUNE TEKOVINE ,A ONE SU STICANE U KRVLJU NJENIH ,ODNOSNO NAJVEĆEG DIJELA HRVATSKIH GRAĐANA , PA OTKUDA VAM PRAVO DA PROSUĐUJETE I OSUĐUJTE ANTIFAŠIZAM,VI POTOMCI STEPINČEVIH ,RAZVRATNIH, ZLOČINAČKIH HORDI,KRVOLOKA I PLJAČKAŠA ,KOJI SU U HRVATSKOJ POVIJESTI OSTAVILI VELIKU SRAMOTU JER SU SE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE , A U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA,ODNARODILI I U II SVJETSKOM RATU BILI NACISTČKO-VATIKANSKI KRVOLOCI ,KOLJAČI I PROIZVIOĐAĆI HOLOKAUSTSKIH ISTREBLJENJA,PREDVOĐENI EGZARHOM KATOLIČKE CRKVE ,KRVOLOKOM STEPINCEM . CRNU RUPU U HRVATSKOJ ANTIFAŠISTIČKOJ POV IJESTI, KOJU NAM NAPRAVIŠE STEPINČEVI KOLJAČI I PLJAČKAŠI, JOŠ ĆE DUGO TRAJATI U NARODNOM SJEĆAN JU, A POSEBNO ONOG N AJVEĆEG DIJELA HRVATSKOG KORPUSA KOJI JE S’PUŠKOM U RUCI KRVLJU I ŽIVOTIMA PLAĆAO OSLOBOĐENJEJ OVE NAŠE HRVATSKE OD TIH STEPINČEVIH KOLJAČA I PLJAČKAŠA ,ČIJI POTOMCI DANAS SLOBODNO BAULJU PO NAŠIM POV IJESNIM SJEĆANJIMA OMALOVAŽAVAJUĆI TE SVE ŽRTVE I RAZARANJA ,DA BI ONI DANAS VELIČALI SVOJE OČEVE ,ZLOČINAČKU CRKVU ,NJIHOV KRVOLČNI STOŽER I TARŽILI DA SE ISTINA PRETVORI U OPTUŽBU ANTIFAŠISTA ZA NEKE PO NJIMA UČINJENE ZLOČINE , JER SU ANTIFAŠITI NJIHOVE OČEVE OSUDILI U CRNU RUPU ZA IZDAJU I GENOCID. I
  I ,GLE PARADSOKS KATOLIČKE KRVOLOČNE ALAŠE ,ONI DANAS SEBI PRISVAJAJU PRAVO DA SVOJE ZLOČINE NA STRANI NACIFAŠIZMA PROGLASE ŽRTVAMA ZA SLOBODU NEKE APSTRAKTNE ,SAMO NJIMA POZNATE HRVATSKE . PA NEKI ANTE BABIĆ POTOMAK NEKOG KRVOLKA ,DABNAS SE U SVOM INTERVJUU, KOJI JE SPECIJALNA UJDURMA USTAŠOIDNIH TALIBANA ,KOJIM PUTEM HOĆE PONOV NO AKTUALIZIRATI PITANJE USTAŠKIH ZLOČINA KAO ŽRTAVA ZA SLBODU HRAVTSKE. BILO BI NEPRIMJERENO NE UZVRATITI OVOM KATOLIČKO ,DINARSKOM DRIPCU ,DA JE ZAKASNIO ,A NI U DEVEDESTIM GODINA NIJE IMAO NIKAVU ŠANSU, MAKAR BOLJU OD DANAŠNJE, DA POSTAVLJA PITANJE SVOJH DAVORIJA , JER JE VRIJEME , PA UČINJENI ZLOČINI NJEGOVIH PREDAK I OČEVA NIKAD N EĆE BITI DRUGAČIJE KVALIFICIRANI OSIM ZLOČINA GENOCIDA ZA KOJE SU BILI OSUĐENI ZA CRNU RUPU. A ŠTO SE TIČE ANTIFGAŠIZMA,ON SE NIKADA NE MOŽE DEVALVIRATI JER JE POVIJEST NA NJEGOVOJ STRANI ,JER JE I PRAVDA STAJALA NA NJEGOVOJ STRANI.
  PA POŠTOVANI , ANTE BABIĆU , DINARSKA ZATUCANA ,USTAŠOIDNA ,USPALJENA , SEOSKA , EMASKULIRABA DRIPČINO, VI SE NISTE NIMALO SUSTEZALI DA O TITU I ANTIFAŠIZMU NAJBRUTALNIJE LAJETE I NAJ KRIŽARSKIJE UVREDE IZRIČETE ,A TIME STE VRIJEĐALI ONAJ NJAVEĆI DIO HRAVSTKOG NARODA KOJI SE BORIO PROTIV VAŠIH OČEVA ,STEPINČEVIH KRIŽRA,KOLJAČA I PLJAČKAŠA. I NAJKRVOLOČNIJE STE ISKAZALI SVOJU MRŽNJU PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM KAO ŠTO JE TO U KATOLIČKOM ODGOJU VAS TRIBNALNI ,ZATUCANIH TALBANA ,SA DIRASKIH OSOJA I PRISOJA ČIJA JE SVIJEST NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI KAD NE RASPOZNAJET PREDMETE OD POJAV ,KADA JE VAŠ RAZUM NA STUPNJU HOMO-EREKTUSA KOJI JE UVJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. PA KAD JE U PITANJU VAŠA KATOLIČKA ZLOČINAČKA TRIBALNO-ANTRIOPIDNA MRŽNJA NA TOM STUPNJU ,BIT ĆE POTREBNO ,A TOME NIJE DALEKO DA SE PONOVNO ANTIFAŠISTIČKA HRVATSKA ODLUČI NA LUSTRACIJU SVIH POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, N AJMANJE JEDNO STOLJEĆE DRUŠTVENE KARANTENE JER SAMO NA TAJ NAČI SE MOŽE I MORA ,JEDNOM ZAUVJEK ,VAS I CRKVU STAVITI U KARANTENU DA NE ZAGAĐUJETE DUH HRVATSKOG KORPOUSA VAŠIM KRVOLOČNIM ,DINARSKO- TRIBALO DILUVIJANIM, HRVATSVOM I KATOLIČANSTVOM..

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Marijana
  #6 Marijana 2 ožujka, 2015, 02:16

  KGK prisegu mora ponoviti! Poput Yusipovica i ona je ispustila Hrvatsku pa ne treba čuditi da ima takve obzire prema broznoj plastici.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code