NEROĐENA DJECA SU NAJUGROŽENIJA MANJINA

NEROĐENA DJECA SU NAJUGROŽENIJA MANJINA

4. svibnja, 2019.

 

 

Ove godine u Zagrebu hodamo za one koji ne mogu hodati niti govoriti u svoje ime pod geslom: “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” rekla je Magdalena Krpina Zdilar, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu, na konferenciji za medije u istome gradu.

Krpina Zdilar je istaknula da se ove godine hoda za život dvije subote – 18. svibnja u Osijeku i Rijeci, a 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i Zadru, te da su se Hodu za zaštitu prava na život ove godine pridružila dva nova grada – Osijek i Zadar.

„Najvažnije ljudsko pravo svakog čovjeka je pravo na život. Zdrav razum govori i znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem“, rekla je Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

“Smatram da je važno da u demokratskom društvu mi kao građani iznosimo te znanstvene činjenice i da izražavamo stav da se svaki ljudski život poštuje u našoj zemlji i da se svaku ženu zaštiti”, rekla je. Istaknula je da dvije trećine žena koje su imale pobačaj su to učinile zbog pritiska okoline ili zbog teške ekonomske situacije, a istraživanja pokazuju da značajan broj žena koje idu na pobačaj nemaju važne informacije o razvoju djeteta – koje im omogućuju da donesu informiranu odluku.

„18. dana od začeća djetetu počinje kucati srce, a dijete od 10 tjedana, do kada je dopušten pobačaj u Hrvatskoj, osjeća bol i miče se“, rekla je Kotnik.

„Hod za život se održava u Zagrebu, u subotu 25. svibnja. Okupljanje započinje u 10 sati na Zrinjevcu. Preko Trga i Ilice hodat ćemo za najugroženiju manjinu u Hrvatskoj do Trga sv. Marka gdje ćemo održati prigodan program. Očekujemo da će nam se pridružiti mnogi naši sugrađani da i ove godine zajedno, u radosnom i pozitivnom ozračuju slavimo život i hodamo za zaštitu prava na život svakog čovjeka i rođenog i nerođenog“, rekao je Filip Đekić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Na pitanja novinara zašto se 25. svibnja održava Hod za život, Krpina Zdilar je odgovorila kako je taj datum odabran puno prije datuma predizborne šutnje. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code