NEKE MLADE IZ ALBANIJE POKUPE NOVAC I NESTANU

NEKE MLADE IZ ALBANIJE POKUPE NOVAC I NESTANU

9. prosinca, 2017.

 

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju pokrenulo je istragu o slučaju prevare u koji je uključen mladoženja iz Prokuplja i mlada iz Albanije. Naime, sumnja se da je Prokupčanin prevaren jer je platio 1.500 evra da bi sklopio brak sa Albankom, ali je ona posle nekoliko sati pobegla iz njegove kuće!

Kako saznajemo, Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je zahtev tužilaštvu u Albaniji da im pomogne u prikupljanju podataka o ovom slučaju.

Sumnja se da iza prevare stoji grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama, i da je ovo samo jedna u seriji prevara koje su počinili.

– Identifikovane su osobe koje se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa tužilaštvom u Albaniji – potvrdio je za Kurir portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Kako saznajemo, oštećeni Prokupčanin je preko albanske agencije koju vodi jedna žena uspeo da dođe do mlade.

– Preko telefona je došao u kontakt s njima. Ugovorili su da plati 1.500 evra, a da će mu oni dovesti ženu za brak. Posle nekoliko dana mlada se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju. S njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak – objašnjava izvor Kurira.

Mlada je sa mladoženjom otišla u njegovu kuću, ali se nakon nekoliko sati iskrala.

– Nestala je tokom noći, čak nisu imali ni prvu bračnu noć. Oštećeni ju je uzaludno tražio nekoliko dana, ne znajući šta se desilo. Tek onda je shvatio da su ga prevarili i obratio se istražnim organima. Osim novca koji je dao agenciji za posredovanje, oštećeni je platio i troškove puta za celu družinu, pa je pretrpeo još veću štetu – otkriva naš sagovornik.

Veruje se da u Prokuplju i okolini ima još sličnih slučajeva, ali da ih žrtve ne prijavljuju, najčešće zbog sramote. Tako je u Kuršumliji nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1.000 evra. Ipak, u poslednjih nekoliko godina na desetine momaka iz planinskih i seoskih sredina uspešno su sklopili brak sa ženama iz Albanije.

IZVOR: www.kurir.rs T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code