“NEKA VRATE” – TE PREMIJEROVE RIJEČI SU U SVOJOJ RETARDIRANOSTI TRAGIČNE

“NEKA VRATE” – TE PREMIJEROVE RIJEČI SU U SVOJOJ RETARDIRANOSTI TRAGIČNE

20. svibnja, 2018.

 

 

Oni ni u snu neće ispitivati, a kamo li optužiti Martinu Dalić, Andreja Plenkovića, Antu Ramljaka i mnoštvo suradnika Agrokora, monstruoznog aparata za korupciju vlasti. Sjetimo se samo carskog, hedonizma Todorićeve porodice i isto tako carskih primanja i privilegija dužnosnika vlasti naše, najsiromašnije države u EU koju je financirao Todorić. Imali su i imaju sve; predebele bankovne račune, jahte, helikoptere, privatne otoke, lovišta, luksuzne službene limuzine s vozačima, kordone tjelohranitelja, stalne inozemne “službene putove” na koje vode brdo suradnika, savjetnica, tajnica i svoje porodice…

Napisao: Saša Radović

Loše je kad te netko pljačka, ali još je gore kad ti se podsmjehuje

Hrvatska politička današnjica poprimila je iracionalne odrednice. Uobičajene prijevare u tisku i na TV u izjavama ili konstantne laži u obećanjima boljeg života, prešle su na onu drugu, iracionalnu stranu – nevjerojatne neozbiljnosti, teorije apsurda, pa i bolesne deluzije (iskrivljene stvarnosti!). Kao da smo u nekoj drugoj dimenziji, a ne u mračnoj zbiljnosti ruba egzistencije države Hrvatske.

Rečenice premijera Plenkovića, ali i predsjednice RH u aferi Agrokor & Hotmail – “neka vrati” milijune moćna postrojba, specijalaca, “Borg” – nisu samo smiješne nego i tragične u svojoj retardiranosti. Radi se o preko 500 milijuna koji su pretvoreni u eure ili dolare i zatim pohranjeni na privatnim računima poreznih oaza. Dakako, u tih 500 milijuna našli su udio i mračni likovi hrvatske politike.

Te izjave naših najviših političkih dužnosnika države Hrvatske pokazuju sav “sjaj i bijedu” razmišljanja, djelovanja i totalne dezintegracije stvarnosti. Izjaviti “neka vrate novac” koji je isplaćen i možda već utrošen na kupnju jahte, vile ili krzna bijelog medvjeda, nemoguće je svesti u zdravorazumski segment. Slično bi bilo da je neki umirovljenik, naslonjen na kontejner za smeće rekao da Andrej i Kolinda vrate Hrvatskoj svoje plaćetine i masne privilegije.

Apsurdno, bez ikakve logike ili realne podloge u razmišljanju je i drugi je segment trakavice koju nazivamo afera Agrokor & Hotmail. To je vijest da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo pitanje sukoba interesa Martine Dalić. Vijest objavljuju javni mediji u svim vijestima i nitko u cijeloj Hrvatskoj, valjda sa svjesnim ciljem uvrede zdrave pameti nacije, pa i cijelog hrvatskog naroda. Čudno je to da poneki od nas ne poludi i ne skoči kroz prozor. Tisak, TV i portali ovim bezobraznim spinom zaista vrijeđaju naše mozgovne vijuge; Martina Dalić je nakon ostavke “puna kao brod” napustila vladu RH i kazneno nekažnjena, povukla se s političke scene. Da apsurd bude apsurdniji dobivat će još godinu dana svoju debelu plaćetinu. A, Nataša Novaković čelnica famoznog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučit će – hoće li je kazniti s par tisuća kuna ili ne! I kao što vjernik nakon ispovijedi i pokore, sretan i bezgriješan odlazi kući – naša Martina umjesto u Remetinec odlazi sretna u svoje kuće i stanove kad plati tih nekoliko tisuća kuna.

Jalove institucije

Zbog čega onda imamo policiju, DORH, USKOK, POSKOK, SOA-u s mnogo, premnogo ispostava, takoreći u svakom hrvatskom selu? Neupućeni građanin ne zna da sve te institucije imaju crne poveze na očima i voštane ćepove u ušima kad je u pitanju kriminal političke i tajkunske elite. Ne čuju ni ne vide 98% nezakonitih pretvorba i privatizacija, ratno profiterstvo, ratne zločne, ni stotine političkih afera u kojima elita puni svoje bankovne račune. Te, nazovi institucije, učinkovite su samo i jedino u sitnom kriminalu, u suzbijanju krađa susjedovih kokoši, u preprodaji kino karata, u progonu sitnih dilera trave ili tableta ekstasyja… Oni ni u snu neće ispitivati, a kamo li optužiti Martinu Dalić, Andreja Plenkovića, Antu Ramljaka i mnoštvo suradnika Agrokora, monstruoznog aparata za korupciju vlasti. Sjetimo se samo carskog, hedonizma Todorićeve porodice i isto tako carskih primanja i privilegija dužnosnika vlasti naše, najsiromašnije države u EU koju je financirao Todorić. Imali su i imaju sve; predebele bankovne račune, jahte, helikoptere, privatne otoke, lovišta, luksuzne službene limuzine s vozačima, kordone tjelohranitelja, stalne inozemne “službene putove” na koje vode brdo suradnika, savjetnica, tajnica i svoje porodice… Nikome od najvećih hrvatskih kriminalaca, pa ni Todoriću nije oduzeta ni jedna lipa od nezakonitio stečene imovine

160 “Borgovaca”, savjetnika – specijalaca grohotom se smiju na one komične izjave, “neka vrate novac”. Od te moćne i tajne organizacije koja je otela od nas 500 milijuna (od nas, ne od prezaduženog Agrokora!!!) – sve te bajne državne organizacije kao što je policija i DORH, bježe kao Sotona od tamjana.

Sve do nedavno Republika Hrvatska nosila je epitet mafijske države. Poznata je uzrečica da Hrvatska nema mafiju – jer je Hrvatska, mafija! No, danas možemo slobodno reći da je Hrvatska i mnogo više – Hrvatska je korumpirana i kriminalna karikatura države sa zaglupljenim i zatucanim stanovništvom koje gleda u nebo i valja se u blatu siromaštva i bijede. Iz te prelijepe zemlje plavog mora, zelenih rijeka i šuma panično bježi najvitalniji sloj građana, najobrazovaniji, najpametniji, najjači… Ostaju samo oni slabi, bolesni, mentalno retardirani i starci, prestari za bilo kakav pomak. Institucije s povezima na očima i s voskom u ušima, ali i aktualna vlast drogirana pohlepom, ne vidi da je brzi kraj neminovan. Na jednoj strani je bezperspektivnost, beznađe, siromaštvo, glad, prerana smrt zbog kraha zdravstva i propast znanosti koja se povlači pred dogmama prebogatog Kaptola – na drugoj strani stanuje nevjerojatna pohlepa i hedonizam vlasti koja prebrzo proždire ono malo što je ostalo.

Priča iz podruma

Može li dalje? Može li vlast s ovako smiješnim i razumu podcjenjivačkim prijevarama kao što je igra s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, egzistirati i dalje? Da i dalje milijunske krađe i pljačke istražuje, sudi i kažnjava neko apsolutno nestručno povjerenstvo, skup laika bez ikakve edukacije u policijskom, istražnom i pravosudnom poslu. Kao da pekarski pomoćnik preuzme ulogu kirurga i presađuje srce! Najsmješnije najgluplje i najbezobraznije jest da za milijunske ili milijardske pljačke Nataša Novaković kažnjava lopove s dvije ili s deset tisuća kuna. Može li dalje? Može samo u Hrvatskoj – ali ne dugo!

Na kraju ovih apsurda i vrijeđanja zdravog razuma mislećeg dijela hrvatskog naroda – dozvolimo malo skretanja s teme; Davno, pri kraju osnovne škole – s lopatom u ruci proganjao sam štakora u našem podrumu. Došli smo do kuta u prostoriji i štakor nije imao izlaz. Stajali smo bez pokreta nekoliko kratkih trenutaka i štakor manji od moga stopala jurnuo je na mene. Poskočio sam u iznenadnom strahu i on je pobjegao u slobodu.

Možemo li ovu istinitu pričicu pretopiti u našu bezperspektivnu i beznadnu sutrašnjicu? Možemo li jurnuti iz kuta? Ako hrvatski narod želi preživjeti – moramo!

Anno Domini MMXVIII. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sandra Pusica
  #1 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 21:39

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. anno
  #2 anno 31 svibnja, 2018, 21:07

  Vratite to pod hitno.
  Kad ste znali uzet sad se pa(m)ti pa vr(a)ti, ali ne transparentno već sa dokazima i pred svjedocima….narodom…i javno.

  Samo ne znam hoće li biti dosta prostora u medijima da se sve to pokrije.
  Brojke da vam se zavrti u glavi.
  Takvima neće metati ovrhe, a onaj jadnik iz Siska zbog 14 kuna dobio”nabijen” račun.

  Vraćajte lovu odmah ili najkasnije u roku 15 dana od pismene Odluke…Tko će je samo napisati i potpisati…
  To je već problem, jer uhljebi to ne znaju kako zakonski izvesti.

  Uvezite nekoga iz inozemstva tko je to prošao, pa neka pokaže kako to treba raditi. Od nekoga se treba ipak učiti, jer rečeno je u EU Lijepoj Našoj da postoji cijeloživotno učenje…<ne školovanje,jer svaka se škola plaća.
  A diploma je jako skupa.

  Ovima našima političarima ona ne treba, jer svoje"znanje" jako dobro plasiraju većini( svojim biračima ).

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Zašto nadimak kada imam ime i prezime: Milan Kesić iz Marčelja
  #3 Zašto nadimak kada imam ime i prezime: Milan Kesić iz Marčelja 22 svibnja, 2018, 09:37

  Umjesto komentara (ja se uglavnom oslanjam samo na moja vlastita iskustva sa BANDOM LOPOVSKOM):
  https://www.dropbox.com/s/fdbt5afji61hpe3/TORPEDO-TTGR-6.11.16..doc?dl=0
  Sve je jasno ko pasulj, ali ne i našem bajnom KRIVOsuđu, koje poslušno veže konja gdje gazda kaže.
  GAZDA = PPP.-ovci = PATOLOŠKI PSIHOPATE POLITIKANTI NAJVIŠE RAZINE INFILTRIRANI U VLADU I SABOR
  Ako slučajno ne otvara ovaj link, prebacite ga sa copy paste na internet.paste na internet

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. moslavački - posavac
  #4 moslavački - posavac 21 svibnja, 2018, 19:59

  Briga martinu.
  Ona je sebe i svoje osigurala..
  Kome to ona prodaje maglu i uživa “puno povjerenje” svog Andreja.
  On opet ništa ne zna, ona tvrdi da je čista kao suza, pa pod pritiskom daje ostavku.
  Ovi sukobnointeresni povlače poteze.

  Možda bi se mogli malo spustiti i u jedinice lokalne samouprave, pa da malo pročešljaju općinske i gradske čelnice.
  Pogotovo u raspodjeli zemlje.
  jedan uzme na sebe, ali sve podijeli na tri OPG-a.
  Još je k tome čelnik Općinskog vijeća.

  POSAVINO MOJA MILA.
  Dalička se bavila Agrokorom, a ovi u Posavini vežu se uz najprofitabilnije- otpad.
  Pa žele u Centar općine “nabit” reciklažno dvorište.
  Narod se tome protivi, a “Franjo” igra velikaša.
  Samo da ovaj puta “kmetovi” ne pobjede.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. merle
  #5 merle 21 svibnja, 2018, 15:18

  E MOJ plenkoviću TKO JE TEBE IZABRAO??? OVAJ NAROD SIGURNO NE!!! TI siva eminencijo DOZVOLJAVAŠ OSVJEDOČENIM MRZITELJIMA HRVATSKE,pupovcu,ODURNOM obersnelu TE LOPOVU beljku DA TI ŠEFUJU NEKI IZRAVNO A NEKI IZ SJENE I TO SAMO DA BI ZADRŽAO SE NA VLASTI NE PITAJUĆI HRVATSKI PUK KOJI TE MASNO PLAČA!!! OVO ŠTO RADE ŠERFI NEKIH GRADOVA I TO ZAGREBA,crvene rijeke,lopovskog samobora i osijeka GRANIČI SA VELEIZDAJOM JER NE DOZVOLJAVAJU NARODU DA SE IZJASNE O TOME TKO TREBA BITI IZABRAN U HRVATSKI SABOR I PONIŠTAVANJE SRAMOTNE istanbulske konvencije BACA TAKVU LJAGU NA PRVENSTVENO VLADU A I PRESJEDNICA SE NE IZJAŠNJAVA PA SVE LIČI NA TOTALNI DRŽAVNI UDAR I NEMA VEZE SA DEMOKRACIJOM I PRAVOM NARODA DA BIRA SVOJE PREDSTAVNIKE!!! HRVATSKI NARODE IZAĐITE I POTPISUJTE OVA DVA REFERENDUMSKA PITANJA DA SE FOREVER RIJEŠIMO crvene,jugo-prosrpske GAMADI UKLJUČUJUĆI I HRVATSKE KVISLINGE!!! ZDS!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Iz Hrvatskoga Drzavnoga Sabora
  #6 Iz Hrvatskoga Drzavnoga Sabora 21 svibnja, 2018, 12:39

  Pitajte Premijera Plenkovica .Kako njegov pupi radi u vladi?Dobro za Srbiju Premijer je pupiova sluga voli petokraku kao i pupi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Magdalena
  #7 Magdalena 21 svibnja, 2018, 09:38

  Izvrsno!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. zzigho
  #8 zzigho 20 svibnja, 2018, 18:51

  Bravo gospon Saša.
  Neka vrate, ali neka to učine javno da mi svi Hrvati to vidimo.
  A ne da sve ostane samo na riječima.
  Prije toga da vidimo tko su te face i da im se prikaže koliko su toga”poharačili” u svom djelovanju.

  A uz njih neka i ostali vrate ono što su pokrali i pokaju se javno za svoje grijehe.
  To je malo teže, dugi postupak, ali hajdmo već jednom krenuti u konkretne akcije.
  Sa djela na riječi….
  Jer osoba se drži za riječ, a stoka za rogove.

  Ionako je davno prije pala izjava da smo”Stoka sitnog zuba”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code