NASTUP SOTONISTIČKOG ZBORA U PULSKOJ CRKVI

NASTUP SOTONISTIČKOG ZBORA U PULSKOJ CRKVI

21. studenoga, 2016.

Puljani, koji poznaju scenu zbornog pjevanja, ne mogu si objasniti kako se moglo dogoditi da se jedan takav zbor, koji zagovara sotonizam, uspio uključiti u program crkvenog nastupa, čime je učinjeno svojevrsno oskvrnuće ovog svetog mjesta i obljetnice.

U zboru Cantus Populi, po svojim simpatijama prema sotonizmu posebno se ističe njihov član Dino Topčagić, koji otvoreno poziva na štovanje sotone, što se može vidjeti prateći njegov facebook profil ili javne istupe

Napisao: Darko Petričić

Nekoliko tjedana prije dana Svih svetih, na sam dan Gospinog ukazanja 10. listopada, u pulskoj crkvi Misericordie na Danteovom trgu, nastupio je sa svojim repertoarom pjevački zbor Cantus Populi, koji je u Puli i okolici poznat sa svojim koketiranjem sa sotonizmom! Osim Cantus Populia, u crkvi su nastupila još dva pjevačka zbora: muška klapa Brnistra i mješovita vokalna skupina Nešpula, a sva tri ansambla imaju istu dirigenticu Tatjanu Merkl.

Puljani, koji poznaju scenu zbornog pjevanja, ne mogu si objasniti kako se moglo dogoditi da se jedan takav zbor, koji zagovara sotonizam, uspio uključiti u program crkvenog nastupa, čime je učinjeno svojevrsno oskvrnuće ovog svetog mjesta i obljetnice.

sotonisti2U zboru Cantus Populi, po svojim simpatijama prema sotonizmu posebno se ističe njihov član Dino Topčagić, koji otvoreno poziva na štovanje sotone, što se može vidjeti prateći njegov facebook profil ili javne istupe.

Da nastup sotonističkog zbora u pulskoj crkvi nije bio nimalo slučajan, dokazuje i završna pjesma koja je tu izvedena. Bila je to “Nothing Else Matters” od Metallice. Više je nego poznato kako heavy metal bandovi kroz svoju muziku, tekstove i filozofiju veličaju Antikrista i izrugivaju se svemu što je sveto.

 

Puljani očekuju objašnjenje od Crkve i organizatora kako je moguće da se dogodio ovakav skandal koji je posramio sve iskrene vjernike. T

42 komentara

Uskoči u raspravu
 1. vladek68
  #1 vladek68 29 rujna, 2017, 15:02

  Dakle,mi u 21.stoljeću moramo braniti pravo na umjetničko izražavanje od katolibana.Pošto osobno poznajem Dinu i dobar dio rečenoga zbora mogu odgovorno potvrditi kvalitetu umjetničkog izražaja tih ljudi i pohvaliti ljude koji kvalitetno vode zbor.Bilo mi je nadasve degutantno čitati ovaj članak koji odiše ne samo ekstremnom netolerantnošću,već i esencijalnim nepoznavanjem teme o kojoj se piše.Povezivanje popularne muzike od heavy-metala i punka do bezličnih pop pjesmuljaka sa sotonom je davna teza ekstremnog dijela u crkvi.Imamo čak i brdo slikara i ostalih umjetnika koji su stavljani u isti kontekst.Najgore su ipak prošli znanstvenici i naučnici koji su i izvukli svijet iz mraka srednjeg vijeka.Što se metalaca tiče,spomenut je black-metal kao muzika u kojoj je sotona česta tema.Radi se o tipu muzike koji je protest i provokacija sama za sebe.Ipak,većina tekstova kod ostalih vrsta heavy-metala je društveno angažirana.Teme se kreću u širokom dijapazonu protesta protiv licemjerja,zaglupljivanja,društvenih nepravdi i manipulacije ljudima, te ostalih negativnosti u društvu.Muzika je žestoka jer ni teme nisu baš umiljate.Žalosno je što ova naša zemlja tone nazad u srednji vijek,.Još samo nam nedostaju lomače za nepoćudne…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. 69
  #2 69 25 rujna, 2017, 12:00

  svaka budala danas nešto piše…nisu tebi svi doma a?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. 666
  #3 666 24 rujna, 2017, 17:16

  Kretenu cigane od novinara..
  Ti si običan dupelizac pedofila pod okriljem crkve…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 26 kolovoza, 2017, 10:10

  Citala sam mnoga svjedocanstva i u svima je zajednicko da u opisima pakla , svira heavy metall glazba. Moja podrska novinaru, ne obaziri se na uvredljive komentare. Svi mi koji pokusavamo objasniti kako pripadnici new agea kroz trendove uzimaju ljude pod svoje ispadamo zatucani, ne obrazovani i glupi krscanski fanatici.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • SoulCalibur
   SoulCalibur 11 kolovoza, 2018, 15:45

   Nije da ispadate, nego i jeste zatucani, neobrazovani fanatici. Dok god mi svi redovno zaposleni placamo vasu krvozednu crkvu ima da ste tiho.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. ludilo
  #5 ludilo 12 kolovoza, 2017, 22:57

  Dao Bog da vam oderu lisnicu tako da vam vise nikada ne padne na pamet glupost poput ove. Dvadeset i prvo stoljeće pa da netko smatra muziku štovanjem vraga, zadnji put kada je dopušten slično neinteligentan izgovor za obranu kršćanstva započet je lov na vještice.

  Srećom za svijet, urednici i takozvani novinari ovoga portala su ništa doli hrpe maloumnika bez ikake mogućnosti širenja svojih ideja izvan granica jednako maloumnih čitatelja.

  Svirajte i pjevajte, dvije od rijetkih aktivnosti koje se ne mogu zlouporabiti. U medjuvremenu neka portal širi bezrazložnu mržnju pa da vidimo tko je ovdje u stvari loš.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Sine
  #6 Sine 11 kolovoza, 2017, 15:03

  Kakav idiot moraš bit za ovako nešto napisat i potpisat.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Dirlibu
  #7 Dirlibu 11 kolovoza, 2017, 12:25

  Ne poričem da postoje metal bandovi koji veličaju sotonizam, to su uglavnom Black metal bandovi. Što se tiče Metallice, po nekim rock/metal portalima i časopisima nju svrstavaju u takozvane white bandove. Ujedno, neki članovi Metallice su kršćani. Novinarčiću, educiraj se malo, prije nego što odvališ rafal po tipkovnici. Ovakvim tekstovima možeš se svrstati uz bok srpskim Alo i informer.rs.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Dirlibu
  #8 Dirlibu 11 kolovoza, 2017, 11:58

  1. Da li je ovaj kvazi novinar ikada čuo za Christian metal?
  2. Uostalom, evo mu nešto još luđe, prenosi ugledni Reuters: https://youtu.be/ZbiItSiC4fo

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. neki tamo
  #9 neki tamo 10 kolovoza, 2017, 18:56

  Heavy metal je sotonizam? Znači kada mi Katolik govori da će doć Antikrist, onda to znači da se moramo promjenit i bit dobri jedni prema drugima da ne bi stvarno došao sudnji dan, a kada mi to isto kaže metalac, onda znači da on stvarno želi da dođe Antikrist? Jel vi vidite koliko je ova vaša pretpostavka glupa?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code