NAPETOSTI NA POLITOLOGIJI

NAPETOSTI NA POLITOLOGIJI

8. veljače, 2013.

 

PXL 100614 1115

Zbog dr.Mirjane Kasapaović,Ivana Matije i dr. Siniše Tatalovića

Piše: Franjo Dobrović 

U očekivanju istražno-pravnih akcija na relaciji Fakultet političkih znanosti – Ustavni sud RH, u ove dvije institucije vlada neopisiva napetost. Naime, prošlo je više od pet mjeseci otkako je portal Tjedno obznanio da je, prvo ustavni sudac Ivan Matija krivotvorio službenu dokumentaciju kako bi postao sudac ustavnog suda; a nakon toga je otkriveno kako je njegova supruga Mirjana Kasapović zloporabila položaj i ovlasti na Fakultetu političkih znanosti. Kasapović je pogodovala u nezakonitom promaknuću u profesorska zvanja svojim kolegama Nenadu Zakošeku, sada dekanu na FPZ-u i Ivanu Grdešiću, sada veleposlaniku RH u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Značajna naznaka da ove afere na FPZ neće moći proći bez posljedica i sankcija dalo je Etičko povjerenstvo FPZ-a koje je odbilo poziv dekana Zakošeka i prof. Kasapović da se očituje o navodima portala Tjedno, te je krajem prosinca prošle godine  izvijestilo rektorat Sveučilišta da poduzme mjere iz svoje nadležnosti u nečemu što nije predmet kršenja Etičkog kodeksa, već je to stvar kaznenog progona. Nakon takve odluke Etičkog povjerenstva, cijeli slučaj nezakonitih radnji na Fakultetu političkih znanosti, u koje su umiješani njegovi profesori misteriozno stoji na mjestu. Za to vrijeme prof. Kasapović u privatnim publicističkim ispadima, usmjerenim ponajprije na diskreditiranje ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, kao i Vlade u cjelini, kontinuirano napada vladinu politiku i ruši vjerodostojnost političkih odluka. Pored toga, Kasapović se obrušuje i na SDP-ove pripreme za lokalne izbore. Kasapović ide i dalje, pa je u posljednjem broju strukovnog glasila Hrvatskog novinarskog društva «Novinar», od strane barda hrvatskog novinarstva, ukazano na posve neprimjereno kvalificiranje cijele novinarske struke u Hrvatskoj od stane M. Kasapović.

Ondje gdje se trebala očitovati kao srčani borac protiv pošasti plagiranja u akademskoj zajednici, o čemu je također pisano u slučaju prof. dr. sc. Siniše Tatalovića, nije rekla ni  riječi. Da bi joj olakšali posao, ukazujemo na potrebu usporedbe sadržaja Tatalovićevih knjiga na temu sigurnosti s knjigama ljubljanskog profesora Antona Grizolda te osobito s magistarskim radom Darija Klarića «Obavještajna djelatnost u novom sigurnosnom okruženju», obranjenom 2003. godine na Fakultetu političkih znanosti. Oba rada Tatalović je privatizirao u cilju svojeg napredovanja. Možda je nevolja u tome što je Tatalović savjetnik za unutarnju politiku Predsjednika RH Ive Josipovića, svojedobno vjenčanog kuma bračnom paru Kasapović – Matija? T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. gustirna
  #1 gustirna 20 veljače, 2013, 20:37

  pa tko je na gornjoj slici u prvom planu.NOVA PRAVEDNOST,zar ne.i sad ti pokusaj suditi drugacije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. vera
  #2 vera 15 veljače, 2013, 11:51

  sve je isto, svuda sve na balkanski način.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Jedan
  #3 Jedan 9 veljače, 2013, 11:46

  Isti slučaj kao i sa svim drugim kriminalcima u zemlji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. prof.
  #4 prof. 8 veljače, 2013, 11:13

  Pa, šta se više čeka..?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code