NAJBOLJI PARAOLIMPIJCI

NAJBOLJI PARAOLIMPIJCI

10. veljače, 2017.

 

 

U četvrtak 9. veljače, na Zagrebačkom velesajmu (Kongresna dvorana), Avenija Dubrovnik 15, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je pozdravio prisutne na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2016.

Osvajačica zlatne medalje u skoku u dalj na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru Mikela Ristoski i osvajač srebra u skoku u dalj na POI u Rio de Janeiru Zoran Talić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2016. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO).

Ristoski je nagradu za najbolju sportašicu u izboru HPO-a osvojila treći put nakon što je bila najbolja 2012. i 2015. godine, dok je Talić drugi put proglašen najboljim nakon što je slavio i 2014. Ove godine Ristovski je imala jaku konkurenciju jer je zlato na POI u Brazilu osvojila i stolnotenisačica Sandra Paović.

Osvajačice prve ekipne medalje za Hrvatsku, srebra na POI u Riju, stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić najuspješnija su ekipa u protekloj godini i to šesti put, dok je priznanje za najboljeg stručnog djelatnika dobila glavna trenerica ženske stolnoteniske reprezentacije Mirela Šikoronja Ivančin.

Priznanja za najbolje mlade sportaše dobili su skijaši Eva Goluža i Lovro Dokić, atletičar Dominik Počekal, te plivač Matej Petrlić.

Nagradu za najboljeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima dobio je sportski ribolovac Željko Kljajić, a kod sportašica nagrada je pripala kuglačici Petri Deši. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code