NAJBOLJE OD HRVATSKE GLAZBE U BEČU

NAJBOLJE OD HRVATSKE GLAZBE U BEČU

4. listopada, 2018.

 

Tradicija predstavljanja hrvatske glazbe bečkoj publici nastavlja se već četrnaestu godinu. Na najprestižnijim koncertnim prostorima nastupit će hrvatski glazbenici od 15. do 29. listopada, u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Festival je s ponosom najavio savjetnik ravnatelja Lisinskog Josip Nalis: „Nakon uspješno završenog još jednog ciklusa Lisinski subotom, nakon vrhunskih Večeri na Griču i započetog drugog ciklusa Lisinski u Guvernerovoj palači u Rijeci, došlo je vrijeme da Lisinski posluje u drugom gradu, proširi uspjehe i izvan granice Hrvatske.

Festival će se svečano otvoriti 15. listopada, izložbom posvećenoj djelu poznatog arhitekta Otta Wagnera, u čijoj kući je danas Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji.

Festival se nastavlja 22. listopada nastupom Antiphonus ansambla koji su koncert odlučili posvetiti Ruđeru Boškoviću. 24. listopada u crkvi sv. Petra nastupaju Zagrebački solisti uz gitarista Petrita Ceku i sopranisticu Ivanu Lazar. Najbolje od hrvatske tradicionalne glazbe bečkoj će publici predstaviti orkestar ansambla Lado 25. listopada dok festival 29. listopada zatvara Elvis Stanić Group nastupom u kultnom klubu Porgy&Bess.

Festival podržava i Grad Zagreb. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code