BETINSKA FILMSKA AVANTURA

BETINSKA FILMSKA AVANTURA

6. kolovoza, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas do početka nove filmske avanture, Betina Film Festivala koji već treću godinu za redom u rujnu vraća film na otok i donosi kratkometražne hrvatske i međunarodne filmove. Vođeni motom ‘NA MLADIMA FILM OSTAJE’ organizatori pružaju priliku i mladim autorima da se njihova ostvarenja prikažu publici, nagrade, ali i educiraju i nauče nove vještine.

Filmski program iako smanjen, i ove godine prilično je bogat, pa nas tako u Betini od 1. do 5. rujna očekuju brojni kratkometražni filmovi različitih tematika. Projekcije će se kao i dosad,održati na zatvorenim lokacijama u PIICB prostoru i/ili samo na otvorenim lokacijama pod zvjezdanim nebom, naravno prema smjernicama HZJZ-a.

Za treće izdanje festivala imali smo velike planove i bogat dodatni glazbeni i edukativni sadržaj uz filmske projekcije i radionice, no zbog manjka financijskih sredstava i cijele ove korona situacije primorani smo izvesti skromniju verziju festivala, barem što se tiče tog dijela programa. Filmovi su odabrani i program od 40 hrvatska i međunarodna filma u konkurenciji se temeljito slaže, te nas i ove godine očekuju radionice za djecu i mlade.” najavljuje Frane Bilić, direktor BAFF-a.

Trenutno su otvorene prijave za vježbaonicu pisanja scenarija ‘Disciplina mašte’ pod vodstvom Renata Baretića, u sklopu koje će polaznici osvijestiti neka elementarna (i pisana i nepisana) pravila te ograničenja scenarističkog zanata – ponajviše ona koja scenaristiku razlikuju od pisanja proze. Organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave putem e-maila do 20. kolovoza, a više informacija možete pronaći na službenoj web stranici festivala.

Betina FIlm Festival u dvije godine od kad se održava privukao je mnogobrojne ljubitelje filmske umjetnosti i kratkometražne forme iz cijele Hrvatske koji su prepoznali kvalitetu i važnost ovakvog događaja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Projekcije su posjećene, a reakcije publike i više nego odlične.

Svakako betinski filmski festival čeka blistava budućnost bila ona u online izdanju (u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije) ili klasičnom festivalskom, a sve novosti o cijelom programu i prijavama za radionice i ostale sadržaje pratite na službenim stranicama festivala i preko društvenih mreža.

Web: www.betinafilmfestival.com

Facebook: https://www.facebook.com/BetinaFilmFestival
Instagram:
https://www.instagram.com/betinafilmfestival

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<