NAJBOLJE HRVATSKE PODUZETNICE

NAJBOLJE HRVATSKE PODUZETNICE

16. studenoga, 2016.

 

 

Najboljim hrvatskim poduzetnicama 2016. godine proglašene Lidija Karaga, Anita Cvetić Oreščanin, Mirjana Brlečić, Ranka Grgić Posavec i Anita Bušić. Te se poduzetnice na inovativan način bave IT-om, kozmetikom i hrvatskim produkt dizajnom.

Žensko se poduzetništvo u Hrvatskoj uspješno bori s gospodarskom krizom. Ivana Matić, osnivačica mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria, smatra kako su za to najzaslužnije same poduzetnice te poziva resorna ministarstva da tom dijelu gospodarstva pruže odgovarajuću potporu.

Žene su u poduzetništvu discipliniranije, dosljednije i upornije. Potvrda toga su mnogobrojni poslovni uspjesi zagrebačkih poduzetnica kako u Hrvatskoj, tako i izvan zemlje. Gradska uprava provodi i osmišljava mjere koje budućim poduzetnicima i poduzetnicama pomažu da pokrenu posao te opstanu na tržištu. Ponosni smo što je 50 posto tvrtki koje ostvare naše poticaje, u vlasništvu žena“, kazala je Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Poduzetnica Selma Prodanović, osnivačica Udruženja austrijskih poslovnih anđela, smatra da je ženama u Hrvatskoj koje tek kreću u poduzetništvo, neophodna pomoć u prikupljanju početnoga kapitala, ali i pri izgradnji poslovne mreže.

Unatoč svim poteškoćama, hrvatske IT tvrtke na čijem su čelu poduzetnice, bilježe zavidne rezultate. Potvrđuje to i ovogodišnji izbor najboljih hrvatskih poduzetnica u koji se uključilo pedesetak tvrtki, a nekoliko iz IT sektora ušlo je u samu završnicu.

Najvažnija nagrada, ona s nazivom Inspirativna poduzetnica 2016. godine, dodijeljena je Lidiji Karagi i Aniti Cvetić Oreščanin, osnivačicama tvrtke Poslovna inteligencija koja se bavi implementacijom analitičkih sustava i strateškim savjetovanjem u području ICT-a. Riječ je o jednoj od vodećih tvrtki u ovom dijelu Europe koja gotovo 70 posto prihoda ostvaruje iz inozemstva. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code