NA RADMANOVIZIJI JOŠ NIJE JASNO TKO JE POBJEDIO U DOMOVINSKOM RATU

NA RADMANOVIZIJI JOŠ NIJE JASNO TKO JE POBJEDIO U DOMOVINSKOM RATU

3. ožujka, 2016.

Zagreb,08.07.2013 (novosti) - Nadzorni odbor HRT-a predlozio da se Goran Radman razrjesi duznosti ravnatelja foto Davor Kovacevic novosti
Kad se obilježavaju obljetnice stradanja Hrvata u vrijeme Domovinskoga rata, tim događajima HRT pridaje manje minuta u informativnim i inim emisijama nego poplavama u Južnoj Americi, Kubi ili sjevernoj Africi. Zanimalo bi nas također, koliko je tv-emisija posvećeno hrvatskim braniteljima koji su izvršili suicid? Već ste mogli snimiti i dokumentarni film na tu temu, jer se do danas na najstrašnije načine ubilo oko tri tisuće hrvatskih branitelja. Zar oni ne zaslužuju vašu pažnju?

Napisao: Mladen Pavković
Fotografija: Davor Kovačević

Goran Radman, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT), poznat i kao „posljednji nositelj Titove štafete“, došao je po političkoj liniji na čelo ove ustanove, pa kao takav sada mora i otići. No, stari partijski kadar se ne da, bez obzira što je ovih dana Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo postupak njegova razrješenja. A, dosadio je i „Bogu i vragu“!
U želji da ga ostave u HRT-u uputio je i nekakvo pismeno očitovanja predsjedniku Hrvatskoga sabora Željku Reineru, kao da će ga on spasiti od čega mu spasa nema.
Mora otići! Kud Zoran Milanović, tud i Goran Radman!

Roni suze

Tijekom njegova mandata ne samo da se srozala kvaliteta programa, već su se navodno pojavile i „Radmanove crne liste“, pa tko nije uz njega i „partiju“ nema što tražiti na „njegovu“ ekranu! Čovjek je zaboravio da HRT nije kupio novcem partije, a još manje je uložio svoja financijska sredstva, pa da se može ponašati, kao što se ponaša „aga“. Ali, nije dovoljno da ode samo Radman, s njim trebaju otići i svi oni urednici i novinari koji su sve ovo vrijeme puhali u njegov, Milanovićev, Josipovićev, Pupovčev i Mesićev „rog“.
Radman u pismu predsjedniku Hrvatskog sabora roni suze da je njegov „postupak razrješenja u potpunosti neutemeljen“. A je li „utemeljeno“ došao na HRT-e?
Pa, idemo redom. Dakle, gospodine ili druže Radman, kako to da su na „vašoj“ televiziji građani srpske nacionalnosti dobivali relativno više termina nego Hrvati, žrtve srpske agresije? Naime, koliko ste prostora posvećivali gradovima i mjestima stradalim u Domovinskome ratu, poput Vukovara, Pakraca, Lipika, Škabrnje, Osijeka, Voćina, Knina, Zadra, Šibenika, Gospića, Županje, Stare Gradiške, Vinkovaca i brojnih drugih mjesta koja su bile žrtve srpske i ine agresije? Kad se obilježavaju obljetnice stradanja Hrvata u vrijeme Domovinskoga rata, tim događajima HRT pridaje manje minuta u informativnim i inim emisijama nego poplavama u Južnoj Americi, Kubi ili sjevernoj Africi.
Zanimalo bi nas također, koliko je tv-emisija posvećeno hrvatskim braniteljima koji su izvršili suicid? Već ste mogli snimiti i dokumentarni film na tu temu, jer se do danas na najstrašnije načine ubilo oko tri tisuće hrvatskih branitelja. Zar oni ne zaslužuju vašu pažnju?
Kad smo gledali neke ozbiljnije emisije o nestalim hrvatskih braniteljima i civilima, a kad ste emitirali neku emisiju posvećenu djeci koja su stradala od srpskih i inih granata, ili onima koji su izgubili oboje ili jednog roditelja u Domovinskome ratu?
Koliko ste emisija emitirali o uništenom, spaljenom i pokradenom hrvatskom gospodarstvu?
A koliko o dr. Franji Tuđmanu, Gojku Šušku, Zvonimiru Červenku, Marku Babiću, Kati Šoljić, istinskim hrvatskim generalima, hrvatskim dragovoljcima, ženama i maloljetnicima u Domovinskome ratu itd. i tako redom?
O Hrvatima koji žive u inozemstvu, a koji su dali izniman obol tijekom rata, također nema ni spomena. A osobito ništa ne znamo kako žive Hrvati u Srbiji, Republici Srpskoj, BiH, Crnoj Gori, Vojvodini, Kosovu….?
Emisija o braniteljima u “čudnom” terminu
Gledajući program HRT-a, otkako ste vi na njezinu čelu, ne može se stječi dojam da je Hrvatska pobijedila u Domovinskome ratu, da je na Hrvatsku izvršena agresija, da se zna napadač, jer kad se i povede neki razgovor u nekoj emisiji o ovoj temi više prostora dobivaju oni s „one“ nego s naše, pobjedničke strane. Je li tako bilo i u vrijeme komunizma?
Ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, podarili ste tek jednu emisiju („Veterani mira“), ali koja se prikazuje u nekom „čudnom“ terminu i traje svega 45 minuta, manje nego što se prikazivala emisija (koja je nestala s HRT-a“) o domaćim životinjama.
Kad se na „vašoj“ televiziji govori o hrvatskim generalima obično se isključivo traže njihove greške, umjesto da se „svakodnevno“ prikazuju emisije u kojima će se gledateljima objasniti da visokim vojnim dužnosnicima u pobjedničkoj vojsci nikada nije suđeno u povijesti čovječanstva do dana današnjega. Kada ste, Radmane, u vrijeme komunizma na televiziji govorili o partizanskim generalima kao zločincima, ili da ih se mora procesuirati?
Ako je suditi po vašem dosadašnjem radu na HRT-u onda se stječe dojam da vama i nekim vašim suradnicima još nije jasno: tko je u Domovinskome ratu pobjednik, a tko poražen, čiji su generali i čija su vojska Junaci Domovinskog rata, čiji generali i vojska su ratni zločinci?
Progone se i sudi hrvatskim braniteljima, stradalnicima i generalima Hrvatske vojske i policije. O tome se rade reportaže, kao da je riječ o poraženoj vojsci. Je li tako bilo i u Titovoj Jugoslaviji?

Titova štafeta

Da su kojim slučajem pobijedili Srbija, Crna Gora, JNA i domaće izdajice, vjerujemo da bi vi opet bili na čelu zagrebačke televizije, tim više što ste „neuništivi“ kadar, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.
Vama, vjerojatno, ne odgovaraju ni emisije o lustraciji, Udbašima…, jer netko bi u njima mogao spomenuti i vaše ime. Ili?
Hrvatska radiotelevizija (HRT) treba biti u službi hrvatskog naroda i hrvatske države, tim više što moramo (da, moramo!) plaćati takve kakvi ste vi i vaši. Jedina smo zemlja na svijetu gdje se tv-pretplata plaća i prisilno putem suda, a da oni koji za vaše plaće i za vaš kontraverzan program svaki mjesec (imaju ili nemaju) moraju izdvojiti 80 kuna. Zbog čega i HRT-e nije prihvatila tržišnu ekonomiju? Da ljudi ne moraju plaćati pretplatu, ta bi televizija imala manje gledatelja nego što ih dolazi na nogometne utakmice zagrebačkog Dinama!
Stoga, gospodine ili druže Radman, za vas je najbolje da odete –sami.
Bolje niste ni zaslužili.
U Istri svake godine još uvijek nose Titovu štafetu. To je navodno najbolje što znate raditi. A i ove pjesme sigurno vam nisu strane –
„Druže Tito mi se kunemo da s tvog puta ne skrenemo!“.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 12 ožujka, 2016, 16:33

  DOMOVINSKI RAT!!!
  O KAKVOJ TO DOMOVINI PRIČA OVA TUĐAMN-KAPTOLSKI KRIAŽR ,PAVKOVIĆ ,ZATUCANI SEOASKI PODRAVSKI DRIPAC???.O KAKVOM TO DOMOVINSKOM RATU LAPRDAŠ.???TO JE BIO KRIŽARSKO-KRSTAŠKI RAT, IZM,EĐU KRVOLOČNE KATIOLIČKE .STEPINČEVSKO-HOLOKAUSTSKE CREKVE OI ONE TAMO RASKOLNIČKE ,ZLOČINAČKO-ŠAJKAČNO-BRADATE ,KRVOLOČNO.-SVETOSAVSKE POD VODSTVOM VIOEN CIE I NJEMAČKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE,NAJSLIČNIJI ILI IDENTIČAN OVOM SIRIJSKOM RATU. PA ZA REINKARNACIJU STEPINČEVSKE NACI-RASNO-KLERIKANE DRŽAVE ,POVIKAŠE PAVKOVIĆI ,KRAMAR MAROVI I TUĐMAN-KAPTOLSKI FALANGISTI::DANKE GENSCHER ,DANKE DEUSTSCHLAND ,DANKE CIA ,DANKA VATIKAN !!!URLIČU STEPINČEVSJKI KATOLICI POTOMCI STEPINČEVIH KOLJAČA ,QUISLINGA IZ II SV JETSKOG TRATA

  RAT U HRVATSKOJ NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE..TOJE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT

  KREIRALI SU GA KUHARIĆ ,DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, KOJI JE TIM SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO I PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA .A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE ,NIŠTA MANJE ZLOČINAČKE CRKVE . BIO JE GLAVNI CERIBAŠA KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE JNA,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJE SU TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU FALANGU I SRPSKE ČETNIČKE BANDE,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, VOJNIČKI ZACRTAJU GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI ,NDH-AZIJI.

  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ, BIVŠA JUGOSLAVENSKA ARMIJA JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE ZAPALIO KRVOLOČNI POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ U VUKOVARU KADA JE SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST A KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA, ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOM NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJ, ŠTO ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA JE OKO 6OO LJUDI I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESDIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO KATOLILČKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code