U SISKU MOST VJERNO PRATI SDP

U SISKU MOST VJERNO PRATI SDP

5. ožujka, 2019.

 

 

 

Odlučili su da sisačkoj djeci i njihovim roditeljima ne treba niža cijena vrtića jer imaju dovoljno novca da plaćaju višu cijenu vrtića od Zagrepčana, što je i u redu jer je gradonačelnica zajedno s MOST-om otvorila tri tisuće novih radnih mjesta na kojima rade sisački roditelji. Naravno da nije, ali je napravila Ledenu dvoranu Zibel na kredit koji će isti ti roditelji zajedno s ostalim Siščanima početi otplaćivati 2022. godine s ratom od 10 milijuna kuna godišnje. Ne samo da MOST podupire zabranu djeci iz HK Siscia da treniraju u Ledenoj dvorani Zibel, već je MOST-ova predsjednica Gradskog vijeća odbila uvrstiti na dnevni red sjednice Zaključak kojim se tražilo od gradonačelnice da poduzme aktivnosti u cilju osiguranja korištenja Ledene Zibel dvorane djeci iz HK Siscije

Tekst> Klub vijećnika HDZ, HKS i HSLS

MOST-ova predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić i vijećnik Predrag Sekulić, čelnik sisačkog MOST-a i čelnik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak drže ljestve i osiguravaju većinu nazadnoj SDP-ovoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček. Njihov doprinos razvoju grada Siska je nemjerljiv. Doslovno. Nula.

Rad vijećnika sisačkog MOST-a

Ivana i Predrag, Siščani, kako se nazivaju, a ne političari iako je vijećnica Krčelić predsjednica Gradskog vijeća a vijećnik Sekulić predsjednik MOST-a, navode kako se nadaju se da će i dalje svojim naivnim i neiskusnim djelovanjem raditi u smjeru interesa naših građana, a ne „pragmatične“ politike. Analizirajući rad vijećnika sisačkog MOST-a zaključili smo da su bili „naivni i neiskusni“ kada su spriječili zapošljavanje 50 starijih žena, odbili da u sisački proračun sjedne 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, draži su im krediti i zaduživanje? Podržali su vjerojatno nezakonitu odluku kojom su htjeli gradonačelnici omogućiti da sama odlučuje o isplatama do 10 milijuna kuna, zabranili novinaru HRT-a da prati sjednicu, nisu dopustili minutu šutnje za sve hrvatske branitelje i pokojnog generala Praljka, odlučili su da sisačkoj djeci i njihovim roditeljima ne treba niža cijena vrtića jer imaju dovoljno novca da plaćaju višu cijenu vrtića od Zagrepčana, što je i u redu jer je gradonačelnica zajedno s MOST-om otvorila tri tisuće novih radnih mjesta na kojima rade sisački roditelji. Naravno da nije, ali je napravila Ledenu dvoranu Zibel na kredit koji će isti ti roditelji zajedno s ostalim Siščanima početi otplaćivati 2022. godine s ratom od 10 milijuna kuna godišnje. Ne samo da MOST podupire zabranu djeci iz HK Siscia da treniraju u Ledenoj dvorani Zibel, već je MOST-ova predsjednica Gradskog vijeća odbila uvrstiti na dnevni red sjednice Zaključak kojim se tražilo od gradonačelnice da poduzme aktivnosti u cilju osiguranja korištenja Ledene Zibel dvorane djeci iz HK Siscije.

Ledenom dvoranom Zibel upravlja Športsko rekreacijski centar Sisak, a u Upravnom vijeću sjedi MOST-ov čelnik Sekulić. Vodeći se onom da je potrebno otvoriti nova radna mjesta, Sekulić je kao član Upravnog vijeća zaposlio svog kolegu iz Gradskog vijeća ujedno i Upravnog vijeća ŠRC-a. Radi se o vijećniku SDP-a. Kao uvjet stavili su položen ispit iz toksikologije, a SDP-ov vijećnik položio je taj ispit malo prije objave natječaja. Da nije bio član Upravnog vijeća, rekli bi da je vidovit. Kadija tuži, kadija sudi.

Matica hrvatska

Vodeći se brigom o pravima radnika, Sekulić i ekipa promijenili su ravnatelja, voditelje u ŠRC-u, za novog ravnatelja stavili su navodno gradonačelničinog rođaka iz Kaštela koji je baš kao i SDP-ov vijećnik završio školu koji mjesec ranije. Opet su malo prilagodili tekst natječaja i stavili da mora imati iskustvo na poslovima vezanim uz sport. Ali ne s fakultetskim obrazovanjem jer takvog iskustva nema. Gospodin iz Kaštela navodno je bio odbojkaški trener i kvalitetan primač (pozicija u odbojkaškoj momčadi). Upravno vijeće zajedno s navodnim trenerom iz Kaštela odlučilo je ne pustiti na rehabilitaciju hrvatske vojne ratne invalide koji nemaju prebivalište na području grada Siska. Nema ih puno koji bi dolazili, možda ni 5, 10. A te dečke od 91′ do 95′, dok su branili Sisak na sisačkom području, za vrijeme okupacije Gline, Petrinje, nije nitko pitao gdje im je prebivalište. Sada pitaju.

Utvrdili smo da Gradskoj vlasti smeta Matica hrvatska. Prvo su smanjili sredstva za poznatu manifestaciju „Kvirinovi susreti“, pa su izbacili Maticu na ulicu. Oboje MOST-ovaca se putem facebooka populistički usprotivilo toj odluci gradonačelnice ali su se na sjednici Gradskog vijeća predomislili i MOST-ova predsjednica Gradskog vijeća nije dopustila ni da se točka uvrsti na dnevni red. U interesu Siščanki i Siščana, nemojte više, kako navodite u nerazumljivom priopćenju, mijenjati i korigirati neke stvari u radu Gradskog vijeća.

Pogriješili smo u rezultatu analize rada MOST-a na početku teksta. Doprinos je mjerljiv i nije nula. U minusu je.  T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 5 ožujka, 2019, 18:21

  MOLIM POŠTOVANU REDAKCIJU PORTALA ;TJEDNO; DA OBAJAVI MOJ PROTEST POSLAN PUČKOJ PRAVOBRANITELJICI JER ME REDAKCIJA FACEBOOKA BLOKIRA ILI MI BRIŠE KOMENTARE ,PA SE ŽELIM PREKO OVOG ,JEDINOG PORTALA OGLASITI PROTESTOM PUČKOJ PRAVOBRANITELJICI I ZAMOLITI JU ZA INTERVSNCIJU!!
  PA U PRILOGU OBJAVLJUJEM MOJ PROTEST PUJČKOJ PRAVBOBRANITELJIC!
  POŠTOVANOJ ,PUČKOJ BRANITELJICI,
  PROTESTIRAM JER TRAŽIM VAŠU POMĆ.
  POŠTVANA GOSPOĐO ,PUČKA BRABNITELJIUCE ,JA SAM AKTIVNI ČITATELJ NAŠIH PORTALA,PA UMJESTO KUPNJE NOVINSKIH IZDANJA KOJIE SU MI NEDOSTUPNI ZBOG CIJENE ,JA SAM PENZIONER OD 91 GIODINU STRAOSDTI,KOJI MORAM PLAĆATI I ,ZBOG DUBOKE STAROSTI TEŠKO IH PRIBAVLJAM ,JER SE MORAM PROŠETATI ILI NEKOG ZAMOLITI DA MI ODE PO NOVINE,A MODERENA KIBERNETIKA JE USPOSTAVILA SUSTAV INFOPRMIRANJA SVAKOIM DOSTUPAN ,TIČUĆI SE ČITANJA ,INFORMIRANJA I MOGUĆNOST PRIGOVORA POJEDINIM UREDNIČKIM URACIMA ,ODGOVOPRNIH UREDNIKA I SADRŽAJA OBJAVLJENIH KOMENTARA ,KOLUMNI I DRUGIH VRSTA REPORTAŽA. PA JA KAO EKONOMISTA ,MARXISTA ,NARAVNO NAJČEŠĆE IMAM DRUGAČIJE SVOJE MIŠLJENJE TIČUĆI SE OBJAVE SVIH NABROJANIH INFORMACIJA .ALI REDAKCIJA FACEBOOKA JE ONA NAJGLAVNIJA KOJA ME SVAKE GODINE ,NAJAMNJE PO TRI MJESECA BLOKIRA DA NEMAM NIKAKVOG PRISTUPA NIJEDNOM PORTALU PA SE OSJEĆAM ŠIKANIRANIM ILI OŠTEČENIM I KAO ČITATELJ I KAO GRAĐANIN ZBOG ČEGA VAM, SE OBRAĆAM ZA POMOĆ ,DA VI KAO OVLAŠĆENA OSOBA IMATE PRAVO I DUŽNOST DA INTERVENIRATE U PROBLEM I DONSETE VAŠU ODLUKU U KJOJOJ ĆETE DATI PRAVO ONOJ STRANCI KOJU VI OCIJENITE DA JE OŠTEČENA I DA JOJ SE ODMAH UKLONE SVE DOSADAŠNJE PREPREKE NJENOM JAVNOM OČITOVANJU .NARAVNO NUDIM VAM DA PREKONTRTOLIRATE MOJE KOMENTARE U ONOJ MJERI U KOJOJ VI TO OCIJENITE DA STIČETE UVID U ISPARAVNOST MOJIH POGLEDA NA OVAJ DANAŠNJI SVIJET I NJEGOVE VLADAJUĆE DRUŠTVENE ODNOSE ,KOJE BI IH HEGEL ,JA TVRDIM I ISTIČEM U SVOIJIM KOMENTARIMA ,OCIJENIO PROTURIJEČNIM I KOJI ZAHTJEVAJU NJIHOVU PROMJENU OBZIROM NA VLADAJUĆU TEHNIKU I TEHNOLOGIOJU ,A TO JE I MARXOVO STAJALIŠTE. I JA SE STALNO PREDICIRAM U TOM SVOJSTVU KAO GRAĐANIN , ČITATELJ .NARAVNO MOJI KOMENTARI ,A VI ĆETE ,AKO ODLUČITE PROČITATI BAR NEKE MOJE KOMENTARE , SVE TO SPOZANTI DA SAM KRITIČKI OTVOREN I TO U ONOM STUPNJU KOJI PREDICIRA MOJU MARXISTIČKO-HEGELOVSKU TEORIOJU POIMANJA DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA .POSEBNO SAM KRITIČAN PREMA HOLOKAUSTU ,KATOLIČKOJ CRKVI I TAKOZVANOM DOMOVINSKOM RATU, A TO JE NAJČEŠĆI RAZLOG MOGA BLOKIRANJA.
  POZDRAVLAJM VAS ,POŠTOVANA GOSPOĐO,PUČKA BRABNITELJICE I OČEKUJEM VAŠU ODLUKU !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 5 ožujka, 2019, 19:21

   Karl Marx je bio philosoph i bankar.
   Ti si Franjo economist i penzioner bez love.
   Trebao si vise bankariti i filozofirati u Životu!
   Ali i sa kim bankaris!

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code