NA PROŠIRENE POPISE TREBA ODGOVORITI ZAHTJEVOM ZA RATNU OŠTETU

NA PROŠIRENE POPISE TREBA ODGOVORITI ZAHTJEVOM ZA RATNU OŠTETU

14. ožujka, 2017.

 

 

Ovo je prigoda da Hrvatska, ako nikome drugome, a ono Američkom veleposlanstvu, uruči dokaze da su Srbija, Crna Gora, zločinačka JNA i domaće izdajice bili agresori na Republiku Hrvatsku te da tražimo najmanje tisuću puta veću odštetu za sva zla koja su nam učinili tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, tim prije što izgubljeni nevini životi Hrvata i Hrvatica nemaju cijene

Napisao: Mladen Pavković

A, što mi čekamo? Mediji javljaju da je Američko veleposlanstvo hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova uručilo skupnu tužbu koju je nekoliko osoba pokrenulo pred Okružnim sudom u Chicagu i gdje oni, kao žrtve ustaškog režima, tuže Hrvatsku i traže 3,5 milijarde dolara naknade, prije svega zbog materijalne štete koju su pretrpjeli u vrijeme Nezavisne Države Hrvatske (NDH), a vezane su uz oduzetu imovinu, pretrpljeni strah, bolove i štošta drugo. Tužitelji tvrde da je za štetu Srba, Roma i Židova, koja je nastale tom prigodom, u vrijeme II. svjetskog rata, isključivo odgovorna Republika Hrvatska (RH)!

Drugim riječima to znači da je hrvatska država, koja je stvorena u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, pravna sljedbenica NDH-a, odnosno da je nastala na zločinačkom režimu.

Izgubljeni nevini životi

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH su poručili da Hrvatska nije pravna sljedbenica NDH, što je jasno kao suza, ali nekima očito još nije.

Međutim, ovo je prigoda da Hrvatska, ako nikome drugome, a ono Američkom veleposlanstvu, uruči dokaze da su Srbija, Crna Gora, zločinačka JNA i domaće izdajice bili agresori na Republiku Hrvatsku te da tražimo najmanje tisuću puta veću odštetu za sva zla koja su nam učinili tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, tim prije što izgubljeni nevini životi Hrvata i Hrvatica nemaju cijene.

Što se mi imamo pravdati za navodne zločine učinjene u vrijeme NDH? I to kome? Srbima koji su poput zečeva pobjegli u vrijeme komunizma u inozemstvo! Što nisu ostali u bivšoj Jugoslaviji i od svojeg voljenog maršala Tita tražili da im netko platiti odštetu?

Sve što je hrvatski disalo

Osim toga, zbog čega je Američko veleposlanstvo i zaprimilo jedan ovakav suludi zahtjev, zar Amerikanci ne znaju da je hrvatska država nastala u krvi, junačkom borbom protiv barbara s istoka?

Dakle, gospodo i gospođe, drugovi i drugarice koji ste bili ili koji jeste trenutačno na vlasti u Republici Hrvatskoj zatražite već jednom konkretno plaćanje ratne naknade našoj državi i našim građanima, a ne bavite se s odgovaranjem na ovakve bedastoće.

Hrvati trebaju tražiti odštetu i zbog stotine tisuća ubijenih nakon II. svjetskog rata od „Triglava do Makedonije“, a ne samo podizati spomenike i spomen-ploče na mjestima gdje su Titove sluge bez suda i suđenja ubijale sve što je hrvatski disalo! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code