NA OKUPLJANJIMA POLITIČARA, DIPLOMATA I TAJKUNA NIKAD SE NE DIJELI GRAH

NA OKUPLJANJIMA POLITIČARA, DIPLOMATA I TAJKUNA NIKAD SE NE DIJELI GRAH

9. rujna, 2015.

14304612761._maj
Vrijeme je, da se malo našalimo, da i po tom pitanju dođe do „lustracije“- njima graha, a nama „pečena janjetina“, tim više što se nismo borili da se samo i isključivo ONI „debljaju i maste“, već da nešto od toga prepuste i ljudima koji su bili prvi kad je trebalo

Napisao: Mladen Pavković
Fotografija: www.dubrovacki.hr

Možda nema veze jedno s drugim, ali je vrijedno pažnje. Naime, tražimo da se zabrani crvena zvijezda petokraka, ali i kuhanje graha na raznim svečanostima hrvatskih branitelja!
Zvijezdu treba zabraniti iz razloga jer su je i nakon II. svjetskog rata na kapama nosili bivši partizani, Udbaši i KOS-ovci, ali i srpski četnici tijekom Domovinskoga rata, poglavito pripadnici zloglasne JNA koja je baš pod tim znakom učinila nevjerojatne masakre i zločine nad nevinim Hrvatima.

Od lokalnih pa do državnih političara

A kuhanje graha? Možda je teška riječ da i to treba „zabraniti“, ali i to smo na žalost naslijedili od bivših „komunjara“, koji su na svim većim skupovima, osobito „bratstva i jedinstva“ kuhali i dijelili porcije graha, kao da su baš svi „poludjeli“ za njim, kao da je to jedino autohtono hrvatsko jelo.
S druge pak strane, kad ste vidjeli ili čuli za neki skup i lokalnih političara (a da o onima na županijskim i državnim razinama i ne govorimo) koji su se častili – grahom?
Dakle, nama grah, a njima bečki i ini odresci, francuski šampanjac i „samoborske“ kremšnite!
Vrijeme je, da se malo našalimo, da i po tom pitanju dođe do „lustracije“- njima graha, a nama „pečena janjetina“, tim više što se nismo borili da se samo i isključivo ONI „debljaju i maste“, već da nešto od toga prepuste i ljudima koji su bili prvi kad je trebalo!

Gdje je počeo, a gdje završio Domovinski rat?

Nakon 25 godina od početka agresije na Republiku Hrvatsku postavljena su brojna pitanja, ali jedno je poglavito zanimljivo: gdje i kada je počeo, a gdje je i kada završio hrvatski Domovinski rat? Prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u Čl. 2. se ističe da je hrvatski branitelj svatko onaj tko je sudjelovao u ratu od 5. kolovoza 1990.-30. lipnja 1996. Znači dileme nema, datumi su određeni. Međutim, nigdje nismo naišli na podatak: gdje je 5. kolovoza 1990. počeo Domovinski rat, odnosno kako bi rekli stari partizani: „gdje je pukla prva puška“?
Znači, zanima nas: mjesto početka, kako su se u to vrijeme zvale prve ratne postrojbe, od kojeg su broja vojnika bile sastavljene, gdje su se borile i tko su im, imenom i prezimenom, bili zapovjednici? Naime, jedan dio branitelja ima podatak sudjelovanja, od kolovoza 1991. i u vojnoj knjižici, znači bili su, borili se, a mi na žalost vrlo malo ili ništa ne znamo o tome.
Slično je i sa završetkom Domovinskoga rata, pa pitanje glasi: gdje je 5. lipnja 1996. završio Domovinski rat, u kojem mjestu, gradu ili selu?
Znamo da je redarstvenik Josip Jović prva žrtva Domovinskoga rata, ali ne znamo tko je druga, odnosno treća? Također nas zanima, tko je posljednji ranjeni, odnosno poginuli hrvatski branitelj!
Prošlo je dovoljno vremena da se javno obznane ti i slični podatci, koji nisu i ne smiju biti-vojna tajna.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 16 rujna, 2015, 22:48

  Dobro jutro svima
  ====================
  Kasno, jaaaaaaako kasno
  ====================
  No puno bolje nego nikad
  ====================
  Domovinom, a i “vani”
  ====================
  Vlada od vajkada
  ====================
  CRVENA MAFIJA
  ====================
  Ne idu oni proch
  ====================
  A i zashto ????
  ====================
  Mi smo lijen, glup
  ====================
  Grabezhljiv i podao
  ====================
  CHOPOR
  ====================
  Vishe krdo
  ====================
  Stoka se kroti tako
  ====================
  Da ih se naganja zhedne
  ====================
  Od nemila do nedraga
  ====================
  Do god ne posustanu
  ====================
  Tako je i s nama
  ====================
  NEDAJ SE HRVATSKA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code