NA NOVIM IZBORIMA MOST NEĆE DOBITI ISTI BROJ ZASTUPNIKA

NA NOVIM IZBORIMA MOST NEĆE DOBITI ISTI BROJ ZASTUPNIKA

7. prosinca, 2015.

nezavisna-lista-most
U svakom slučaju, MOST će teško vara da će na ponovljenim izborima dobiti isti broj glasova. Kao što su bili teško iznenađeni s relativnom velikim brojem zastupnika koji su izabrani s njegove liste, MOST bi također mogao ostati teško razočaran s jako malim brojem zastupnika na eventualnim ponovljenim izborima

Napisao: Antun Babić

U vrijeme kad je hrvatsko društvo podijeljeno daleko više nego u bilo kojem vremenu od 1918. godine, pokušaj Petrova i “njegovog” MOST-a je ne samo odraz neznanja nego i čista politička fantazija. No, ako to nije izvorna ideja samih članova MOST-a i ako iza toga stoje za sada nevidljivi moćni krugovi koji upravljaju Petrovom, i koji ga ucjenjuju, onda on nema drugog izlaza nego provoditi planove koji su protiv interesa hrvatskog naroda.
Nuditi reforme kao glavni razlog za traženje tripatritne tj. jedinstvene vlade u Hrvatskoj u kojoj će glavnu ulogu imati stranke kao što su HDZ-e i SDP-e, za koje su kandidati MOST-a tijekom cijele predizborne kampanje govorili da nisu bili za reformi u Hrvatskoj i da MOST neće ići ni s jednima ni s drugima, u najmanju ruku je smiješno i nevjerodostojno. Kako može i na temelju čega MOST sada tvrditi da je zajednička vlada u kojoj će biti HDZ-e i SDP-e, uz MOST, biti najbolja opcija i garancija za provedbu toliko nužne reforme?
Ako uđu u zajedničku vladu tko će i kako natjerati takvu vladu da provodi zamišljene MOST-ove reforme. MOST, ako i bude u vladi, bit će potpuno beznačajan, jer će u tom slučaju HDZ-e i SDP-e ignorirati sve što MOST traži, jer MOST neće imati dovoljan broj glasova u Hrvatskom saboru da sruši Vladu.
Osim ključnog pitanja kao što je gospodarski razvoj države, koji neće biti uspješan ako se u Hrvatskoj ne provede lustracija i kazneni progon onih koji su opljačkali Hrvatsku, a takvih je najviše bilo u SDP-u i HDZ-u, kako će brojčano mali MOST prisliti HDZ-e i SDP-e da donesu pravedan ali i provediv zakon o lustraciji komunističkih kadrova i udbaša koji još vladaju Hrvatskoj? To je najvažnija reforma koja garantira mogućnost provedbe svih drugih reformi..

Je li MOST za lustraciju?

Ako MOST nije za lustraciju, a onda će nam sve biti više nego jasno. Ukoliko se ova politička kriza nastavi, mislim da bi građani Hrvatske trebali pokazati svoje veliko nezadovoljstvo – od mirnih prosvjeda pred sjedištem MOST-a, SDP-a i HDZ-a u Zagrebu i svim drugim demokratskim sredstvima: od pruka nezadovoljstva, putem društvenih mreža, SMS-ova i e-mailova vođama tih stranaka. Ako se nastavi odugovlačenje MOST-a da odluči kojoj će se opciji priključiti i ako građani ne žele sudjelovati u tim legalnim i demokratskim izražavanjem nezadovoljstva, onda mi građani ne možemo niti smijemo kriviti političare, nego sami sebe.
U svakom slučaju, MOST će teško vara da će na ponovljenim izborima dobiti isti broj glasova. Kao što su bili teško iznenađeni s relativnom velikim brojem zastupnika koji su izabrani s njegove liste, MOST bi također mogao ostati teško razočaran s jako malim brojem zastupnika na eventualnim ponovljenim izborima.
Pregovarački cirkus, koji je izazvao MOST, o sastavljanju Vlade u Hrvatskoj nastavlja se u nedogled. O MOST-u i Nacionalnom vijeću MOST-a kao tajnovitoj i politički neiskusnoj i neodgovornoj skupini ljudi, prvi sam izvijestio u mojim ranijim komentarima. Hrvatska je već sigurno predmet ismijavanja u uređenim zemljama na koji način se vode pregovori oko sastavljanja Vlade. Od danas će to ismijavanje s Hrvatskom još više porasti kad svijet dozna da u pregovorima oko sastavljanja Vlade sudjeluje i nevladina udruga «Transperancy International Hrvatska». Koja ozbiljna država na svijetu može ubuduće imati povjerenja u hrvatsku Vladu i hrvatske političare kojima je u pregovorima za sastavljanje vlade potrebno sudjelovanje nevladine udruge? To se do sada nije dogodili u niti jednoj demokratskoj državi na svijetu.
O činjenici da su i HDZ i SDP spremni «prodati i rođenu majku» samo da bi s MOST-om formirali Vladu, prevršilo je svaku mjeru u inače sveprisutnoj «političkoj prostituciji» u Hrvatskoj. Ima li nekoga u te dvije stranke tko smije uputiti da jasan i nedvosmislen odgovor MOST-u da su već u prva dva tjedna izgubili povjerenje onih koji su za njih glasovali i da na ponovljenim izborima ni Božo Petrov neće biti izabran u Hrvatski sabor, ako se uopće bude kandidirao. Osobno mislim da su daleko bolji novi izbori nego razgovori s ljudima koji su bili i ostali potpuno nespremni za rezultat koji su ostvarili na izborima. Mišljenje MOST-a da je bolje imati jedinstvenu Vladu makar ona trajala samo dvije godine, unaprijed je priznanje da ni oni sami ne vjeruju u uspjeh njihove ideje.

MOST je tražio ljevičare kao članove i kandidate

Mozak MOST-a Nikola Grmoja i član Nacionalnog Vijeća Miroslav Karačić, koji je insistirao na što većem broju ljevičara u MOST-u, sigurno nisu razmišljali što će se dogoditi kad se bude moralo odlučivati s kojom će od dvije najveće stranke (koalicije) u Hrvatskoj leći u krevet. Zbog duboke podijeljenosti u MOST-u, nije im ništa ostalo nego da i dalje inzistiraju na zajedničkoj vladi MOST-a, HDZ-a i SDP-a. Ništa im ne smeta što je SDP u zadnje četiri godine doveo Hrvatsku na rub gospodarskog i demografskog ponora. Kakvo je to domoljublje, gdje je tu interes za opće dobro hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske? Znaju li to ljudi u što su uvalili ne samo sebe nego i cijelu Hrvatsku. Krajnje je vrijeme da prestanu s tom neodgovornom i opasnom igrom i donesu odluku, ma kakva ona bila. Većina njihovih glasača su bez ikakve sumnje hrvatski domoljubi koji su razočarani s HDZ-om.
Treba posebno naglasiti da u ovoj do sada najvećoj političkoj krizi u Hrvatskoj od 1991. godine odgovornost posebno snosi i HDZ-e. Od HDZ-a se očekuje čišćenje njegovih redova od sanaderovaca i svih onih koji su na bilo koji način bili povezani s jugoslavenskim obaviještajnim službama i Komunističkom partijom, te koji su opljačkali Hrvatsku. Naravno, puno bi pomoglo i kad bi se održali izbori za vodstvo stranke – jedan član, jedan glas, kako je i sam Tomislav Karamarko obećao u izbornoj kampanji za predsjednika HDZ-a.
Gospodine Petrov i Vaši kolege u MOST-u, dobro razmislite prije nego što slučajno dadete potporu djeci komunista i Titovim sljedbenicima. Tito i komunizam najveća su prijevara i zavjera u povijesti čovječanstva. Nemojte se dovesti u situaciju da se u idućih nekolikom stoljeća piše da ste Vi imali ključnu ulogu u predaju vlasti djeci komunista i Jugoslavena u Hrvatskoj 2015. godine, što je s vremenom dovelo do propasti samostalne hrvatske države i novog višestoljetnog iseljevanja i robovanja Hrvata nekom drugom narodu ili državi.
Karamarko, a još više Ivo Sanader i Jadranka Kosor, i HDZ odgovorni su za puno loših stvari koje nam se kao narodu i državi danas događa. No, HDZ-ovci će možda opet nešto ukrasti, ali nikada neće dovesti u pitanje opstanak hrvatske države. Nisam siguran da Hrvatsku u tuđe ruke prvom zgodnom prilikom ne bi predala djeca komunista i premijer slučajne države, koji je tom izrekom sve rekao koliko cijeni i voli Hrvatsku.

Komunisti su samo znali varati i ubijati

Pamet u glavu gospodine Petrov i Vaši istomišljenici. Ako podržite zajedničku Vladu s HDZ-om, savjest će Vam biti čista, a Hrvatska spašena. Vi ćete biti u prilici kontrolirati rad HDZ-a. Komunisti nisu nikada ništa drugo radili niti znali raditi nešto dobro nego samo ubijati i varati narod. Nakon najmanje novih osam godina u oporbi, možda će i SDP postati istinska, hrvatska, demokratska i domoljubna socijalistička stranka. Kao takva sigurno će biti prihvaćena kao prava domoljubna politička i demokratska alternativa. Gospodine Petrov i Grmoja vi o tome sada odlučujute. Jeste li spremni na svoja leđa i leđa svoje djece, unuka i praunuka natovariti vječnu stigmu dobrih, ali i strašno naivnih hrvatskih političara poput Trumbića i Supila i članova Narodnog vijeća 1918. godine, koji su otišli u Beograd kao guske u maglu?T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ernest
  #1 Ernest 10 prosinca, 2015, 21:39

  “Od HDZ-a se očekuje čišćenje njegovih redova od sanaderovaca i svih onih koji su na bilo koji način bili povezani s jugoslavenskim obaviještajnim službama i Komunističkom partijom, te koji su opljačkali Hrvatsku”

  Genije, da ovo provedu nebi im ni portir ostao. Ha ha ha … domoljubi … onaj koji imalo voli svoju zemlju nikada joj nebi mogao napraviti to što joj je HDZ napravio. Probudi se.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 8 prosinca, 2015, 00:27

  Kriza, koga, chega, komu chemu
  ++++++++++++++++++++++++++
  Sve je u Sitnozubiji van pameti
  ==========================
  Bokchija si za kunu, dvije
  ==========================
  Sama gache svlachi

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code