NA HRVATSKU ŠUTNJU NISMO SPREMNI

NA HRVATSKU ŠUTNJU NISMO SPREMNI

21. prosinca, 2015.

_MG_3835
Pozdravljajući okupljene, a posebno autora akad. Pečarića biskup je podsjetio kako je on najbolji hrvatski matematičar i među prvim matematičarima svijeta. „Ono što on prosuđuje o aktualnim i povijesnim događajima je stvarno vrijedno jer je matematičkom točnošću rečeno. Zato ga vrijedi poslušati i zato je on jedno veliko svjetlo u tami našeg suverenog hrvatskog društva“

Napisao: Stjepan Vego

Predstavljanje knjige „Dva pisma koja su skinula maske. Na hrvatsku šutnju nismo spremni“ akademika Josipa Pečarića održano je u četvrtak 17. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu. O knjizi su govorili Nikola Štedul, Marko Ljubić, dr. sc. Josip Stjepandić i autor.
Pozdravljajući okupljene, a posebno autora akad. Pečarića biskup je podsjetio kako je on najbolji hrvatski matematičar i među prvim matematičarima svijeta. „Ono što on prosuđuje o aktualnim i povijesnim događajima je stvarno vrijedno jer je matematičkom točnošću rečeno. Zato ga vrijedi poslušati i zato je on jedno veliko svjetlo u tami našeg suverenog hrvatskog društva“, rekao je biskup.

Za dom spremni

Govoreći o kojim je to pismima riječ, Nikola Štedul je istaknuo kako se zapravo radi o obraćanju Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, da javno istupi u obranu slobode znanstvenih istraživanja i znanstvenoga raspravljanja, posebice u slučaju logora Jasenovac, te peticija da se pozdrav „Za dom spremni“ uvede kao službeni pozdrav Hrvatske vojske, a koja je upućena Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. „Ove dvije peticije su skinule maske onima kojima su upućene, ali i široj društvenoj jasnosti, odnosno onima koji su na njih reagirali i zbog toga su za mene izuzetno važne. Ona su potaknule nešto što je važno znat u našem društvu, tko je tko“.
Marko Ljubić rekao je kako mu je kao novinaru bilo zanimljivo vidjeti kampanju koja se pokrenula protiv potpisnika ovih peticija, ali i način na koji je reagirala jasnost, odnosno kontrolirani mediji. „Ako se vratimo 25 godina unazad, jasno je bilo dosta toga. Jasno je bilo tko je neprijatelj s kim se borimo i kakav je ulog. Imali smo jasno vodstvo i viziju da se ne smije dopustiti da nas nema. Danas 25 godina nakon toga mi se nalazimo u poziciji da imamo potpuno iste probleme, kao ljudi nismo ugroženi, možemo jesti, spavati i hodati, ali nismo slobodni, ne možemo govoriti. Dva udara na potpisnike ovoga pisma su udari na hrvatsku inteligenciju, ali i dio kontinuiranih napada na hrvatske biskupe i crkvu koji su podržali ova pisma. Zašto je važno pokoriti biskupa Košića i akad. Pečarića? Zato što su jedan i drugi stupovi suvremenog hrvatskog identiteta. Nitko osim akad. Pečarića i biskupa Košića nije tako duboko zarezao u bit društvenih odnosa kod nas. Nama se danas događa nastavak onoga što je 1945. godine pretočeno u politički program. Jako su ozbiljne Milanovićeve riječi koji su neki opisali kao politički folklor ‘Mi ili oni!’. To su upozoravajuće činjenice koje nam govore odlučnosti jedne strane da iskorijeni i pretvori u poslušnike onu drugu“, upozorio je Ljubić.

Dan ustanka pod zaštitom jakih policijskih snaga

Dr. Josip Stjepandić rekao je kako u Hrvatskoj postoji velik problem s takozvanom partijskom istinom. „Moramo biti svjesni činjenice da je komunizam ostavio pustoš na većini područja društvenog života. Jedna od najgorih laži socijalističke revolucije koju je taj režim ostavio je ona o genocidnosti Hrvata. Ja sam u tom okružju odrastao i jedan od najgorih primjera, u razdoblju od 45 godina, je Dan ustanka naroda i narodnosti SR Hrvatske, kada se zapravo slavio pokolj Hrvata u Lici. Taj se ‘blagdan’ i danas slavi pod zaštitom jakih policijskih snaga. Nije stoga pogrešno reći da su Hrvati u povijesti mogli birali između uloge srpske sluge ili nacionalista tj. ustaša, onih koji nisu pristali biti sluge. Biti ‘pošten Hrvat i intelektualac’ mogao je biti onaj koji širi i reproducira komunističke laži bez obzira koliko one bile apsurdne. Taj rat je iza nas više od 70 godina, Domovinski preko 20 godina, a i danas se pitamo kada će se to promijeniti“, rekao je dr. Stjepandić te se u nastavku osvrnuo na nedostatak želje u Hrvatskoj da se ustanovi što realnija sliku događaja u Jasenovcu i stvarnom broju žrtava, a o čemu upozorava i Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.
Na kraju okupljenima se obratio i autor akademik Pečarić istaknuvši kako su Hrvati od 2000. godine u stalnoj borbi za ‘hrvatsku Hrvatsku’, te kako primjeri od prozivanja predsjednice da se ogradi od pozdrava „Za dom spremni“, do pozivanja na kažnjavanje i Marka Perkovića Thompsona i Josipa Šimunića govore u kakvoj se Hrvatskoj danas nalazimo. Na kraju akad. Pečarić se i zapitao „Hoćemo li ponovo imati ‘hrvatsku Hrvatsku?“.T

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 31 prosinca, 2015, 20:41

  Sretna vam nova sitnozubci
  =========================
  Kao i obichno nako blagdana
  =========================
  Sve opet po starom
  =========================
  Pojma nemate koliko zhelim
  =========================
  Biti u krivu !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jusuf
  #2 Jusuf 26 prosinca, 2015, 18:48

  HDZ ima čak 97000 komunjara od čega 526 visokuh udbaša je ušlo u HDZ-e….?

  Koliko su visoki ti udbaši koji su “ušli u HDZ”?, 2,05; 2,10; 2,15? Na kojim pozicijama igraju? Centar, krilo, krilni centar?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Giljotina na Iblerovom trgu
  #3 Giljotina na Iblerovom trgu 24 prosinca, 2015, 08:35

  Znam da nije lako komunistima u RH! Izgubili su u godinu dana dva stupa i smisla vlastitog postojanja. Pantovčak i Banske dvore..a Zagreb nemaju vec dugo dugo… Takva situacija nije bila od 1998…osim toga sa ovakvim ponizavanjem i gramzivosću za foteljama sa lošim potezima ostavili su sdp i satelite u moralnom blatu.. Kada uhljebi dožive ulicu pitat će se druga Zoku što je to on učinio u protekle 4 godine da danas izgledaju ovako loše … Gore i od statistike blokiranih!!! Ha, ha, ha… Hi, hi… Kme,kme, kme…strava!! I jos jedno pitanje…. A što će sad V. Pusić raditi?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 23 prosinca, 2015, 03:50

  AKADEMIK PEČARIĆ,TUĐMAN-STEPINČEVSKE SAMOUKE ,SPOZNAJNE SVIJESTI.

  JOSIP PEČARIĆ , SAMOUKI ILI NEUKI AKADEMIK, DOMOLJUB I KATOLIČKI NACIONALIST, ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE I RATNO KRVOLČNE NARAVI. DIKA SVOM TRIBALNO -ANTROPOIDNOM–TALIBANSKOM RODU I SOJU.

  JOSIP PEČARIĆ , APATRID IZ APOSTOLSKE HABSBURŠKE MONARHIJE, AKADEMIK TUĐMANOVE DUHOVNE I INTELEKTUALNO-SAMOUKE ,SPOZNAJNE PROVENIJENCIJE, BRANI KATOLIČKI NAROD HRVATSKE ,OD ONIH DRUGIH I DRUGAČIJH. TO JE HRVATSKOM KATOLIKU OSTAVIO U AMANET ,BLAŽENI INCIJATOR I HITLEROV PROKURATOR HOLOKAUSTA U QUISLINŠKOJ HRVATSKOJ DŽAVI U II SVIJESTKOM RATU, OPAT ,EGZARH, BISKUP,STEPINAC.

  PORTAL =KAMENJAR=I =I PORTAL=DNEVNO= SU SPECIJALIZIRANI PORTALI, SA SVOJOM DINARSKO –TRIBALNOM ALAŠOM NOVINRA I SURADNIKA. DEŽURA , NE SPAVA, BDIJUĆI O KATOLIČKOJ SIGUNOSTI HRVATA NA OVIM PROSTORIMA I UPOZORAVA HRAVSTKU, KATOLIČKU JAVNOST DA SE OPET STVARA NEKA, ŠTO BI REKAO STEPINAC ,ZAVJERA KOJA IMA KORIJENE TAMO U ONONJ RASKOLINIČKOJ ,BEZBOŽNIČKOJ ,SVETOSAVSKOJ STRANI, KOJA TRAŽI ,TO JE NJENA POLITIČKA PRAKSA ŽIVLJENJA ,VEĆ 9-VET STOLJEĆA, JOŠ OD VREMENA RASKOLNIŠTVA, DA POMIĆE GRANICE NA ZAPAD, U CILJU PREUZIMANJA DUHOVNE I POLITIČKE PREVLASTI NAD PROSTORIMA NA KOJIM VEĆ 12 STOLJEĆA ŽIVI HRAVSTKI ČOVJEK,KATOLIK , KOJI SE EUGENIČKI I KULTURNO RAZLIKUJE OD ONOG TAMO, ALTAJSKO-AVARSKOG HOMO EREKTUSA . JER OVAJ NA DRUGOJ STRANI , ALTAJSKO-MONGOLSKI STEPINČEV DINARSKI , HOMO-EREKTUS,POHRVAĆENI HAJDUK,SLIJEDBENIK RIMSKE CRKVE KOJA BAŠTINI , AMANET RIMSKOG CARA O NASLIJEĐU CIJELE CAREVINE, KOJA SE USTOLIČILA U CARSKOM RIMU MILANSKIM EDIKTOM JOŠ 315 GODINE I POSTALA RIMSKA KRŠĆANSKA CRKVA SA SVIM KASTINSKIM PRAVIMA I DUŽNOSTIMA KOJE JE NASLIJEDILA KAO DRŽAVNA VJERA, 315 GODINE MILANSKIM EDIKTOM, PA U PROPALOJ CAREVINI IMA SVE DUHOVNE I MATREIJALNE ATRIBUTE DA BUDE VLADAJUĆA ,NASLIJEDNA VJERA I KASTA I ZATO NOSI DAVNO UGRAĐENI KOD KATOLIŠTVA SA NADMOČNOM KULTUROM ,KULTUROM KOJU VJERODOSTOJNO PREDICIRAJU I ČUVAJU RATNIČKO-HAJDUČKA PLEMENA ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE ,NASTANJENIH NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA,SLJEDBENICI RIMSKE CRKVE .
  .
  PA JE VRIJEDNO PRATITI PEČARIĆEVA SAMOUKA ,HAJDUČKO-TRIBALNO-TALIBASKA ISTRAŽIVANJA NA PODRUČJU NA KOJIMA ŽIVE STEPINČEVI KATOLICI VEĆ 12 STOLJEĆA I UVJEK SU IZLOŽENI NASILNOM POKUŠAJU MIJENJENJA GRANICE NJIHOVOG BIVSTVOVANJA , OPSTOJNOSTI I RAZVOJA OD STRANE ONOG TAMO ISTOČNOG SUSJEDA ,SRBINA,ALTAJSKO-AVARSKE PASMINE ČIJA KULTURA DVA STOLJEĆA ZAOSTAJE IZA NŠE,STEPINČEVSKO KATOLIČKO- TRIBALNO ANTROPIDNE . I UPRAVO ZBOG TOGA SMO STALNO U PREPORIMA ,PA ČAK I U OTVORENIM RATOVIMA SA TIM BIZANTIJSKIM KONJUŠARIMA KOJI SE,POSLIJE SVIH NEUSPJEŠNIH RATNIH POHODA , SADA VEŽU NA NACIONALNE MANJINE PREKO KOJIH NASTOJE DESTRUIRATI KATOLIČKO-STEPINČEVSKU NARODNU HARMONIJU ŽIVLJENJA NA ČEMU NAM ZAVIDE , NE SAMO BIZANTIJCI VEĆ I AVGANISTANCI I MNOGI DRUGI U AFRICI I AZIJI, TE NAS OPTUŽUJU ZA GENOCID TVRDEĆI DA JE KATOLIČKI,ALTAJSKO-MONGOLSKI ,POHRVAČENI HAJDUK BIOLOŠKI RASISTA ZATO ŠTO SE ,UZ POMOĆ MAJKE CRKVE U HRVATA, USPJEŠNO BRANIO OD ONE TAMO ,ZATUCANE ALTAJSKO AVARSKE PASMINE SA ISTOKA ,STOKE SITNOG ZUBA.

  MAKAR,STEPINČEVSKI HRAVATI NIKADA ,DO DANAŠNJIH DANA ,NISU PRIZNALI DA JE NJIHOV RATNIČKO-SIGURNOSNI EŠALON ,STANOVNICI DINARSKIH HAJDUKA, IZVORNI OGLED BIOLOŠKO-MONGOLSKE PASMINE KOJA SE DOSELILA NA OVE PROSTORE SA RIMSKIM ČETAMA I OSTALI DO PROPASTI TE CAREVINE KAO GRANIČARI, ALI NA OVOJ ZAPADNOJ ,KATOLIČKOJ,RIMSKOJ HEMISFERI ,KOJA JE MATERIJALNO NADMOČNIJA I KOJA JE U MOGUĆNOSTI PROBUDITI ,U TOJ ALTAJSKO-MONGOLSKOJ PASMINI ,SVA SVOJSTVA HOMO –EREKTUSA NA ZADNJIM NOGAMA KOJI SE SLUŽI RAZUMOM, NA KOJEM JE DANAS NAŠ ,TUĐAMAN-STEPINČEV-AKADEMIK,POŠTOVANI PEČARIĆ, A KOJI JE SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI,REKAO BI HEGEL.PA BI SE NA OSNOVU DANAŠNJIH ISTUPA ,POŠTVANOG,TUĐMAN-STEPINČEVSKOG SAMOUKOG AKADEMIKA MOGLO ZAKLJUČITI DA JE NJEGOVA SVIJEST UZNAPREDOVALA DO STUPNJA OPAŽANJA, ŠTO JE SAMOUKOG AKADEMIKA I POTAKLO NA OVO NEUKO-SAMOUKO ISTRAŽIVANJE KOJE REZULTIRA PORUKOM ATLANSKOJ NAMJESNICI, PROFESIONALNOJ STJUARDESI , A SADA NA DUŽNOSTI NEIZABRANE PREDSJENICE HRVATSKE DRŽAVE , DA UVEDE U POLITIČKI ŽIVOT HRVATSKI POZDRAV = ZA DOM SPREMNI =KAO SLUŽBENI POZDRAV.
  I NIJE ZANEMARIVO KONSTATIRATI DA JE NA TOM PODRUČJU MNOGO ISTRAŽIVAČKI RADIO NAŠ DVOJAC PEČARIĆ-ARALICA, KOJI SU DOPRINIJELI TIM SVIM IZVIDIMA I NE TREBA ŽALITI IZGUBLJENO VRIJEME KOJE SU PROTRATILI U AKADEMIJI DOK SE NISU SNAŠLI I POČELI INTENZIVNO PROUČAVATI RAZLIKE IZMEĐU KOMIUNISTIČKOG GRAĐANINA ,I NAŠEG KATOLIKA HRVATA ,TRIBALN O-ANTROPOIDNE SVIJESTI ,ALTAJSKO-MONGOSKE PASMINE ,GDJE SU UTVRDILI VELIKE RAZLIKE ,KAO NAPRIMJR IZMEĐU GOLDSTEINA I MILANIOVIĆA ,NA JEDNOJ STRANI I SEBE SA SVOJIM PAJDAŠEM ARALICOM, NA DRUGOJ STRANI. UTVRDILI SU VELIKU INTELEKTUALNU RAZLIKU ,ALI I NIZAK STUPANJ KATOLIČKOG DOMOLJUBLJA NA ONOJ TAMO KOMUNISTIČKOJ STRANI ZBOG ČEGA JE DVOJAC ODLUČIO DA TAKVE LJUDE ,KAO GOLDSTEINA I MILANOVIĆA PROKAŽU KAO OTUĐENE I NEPRIPADAJUĆE GRAĐANE NJIHOVOM SOJU.TO JE UTVRĐENO ,SAMOUKO, AKDEMSKI I U TO SE NE TREBA SUMNJATI.A MORA SE ZNATI I TO DA AKEDEMIJU ,NJENU JEZGRU ,ČINE POTOMCI ALATAJSKO-MONGOSLKE PASMINE , JUČER HOMO-EREKTUSI NA ZANJIM NOGAMA A DANAS HOMO CYLINDRIYACUSI .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code