MNOGO SLIČNOSTI S HITLEROVIM PRIČAMA

MNOGO SLIČNOSTI S HITLEROVIM PRIČAMA

9. rujna, 2019.

 

 

Pred nekoliko godina ministar socijale i ratnih veterana, kasnije i obrane Srbije, Aleksandar Vulin, u režiji ratnoga zločinca Milorada Pupovca, listopadskih dana dovođen u Sisak da, zajedno sa sljedbenicima komunističke gradske vlasti  “obeležava mučenistvo partizanske srpske siročadi ostavljene 1942. u šumovitim gudurama Kozare nakon njemačko-domobranske ofenzive i smještene u prihvatilištu Hrvatskoga Crvenoga krizza” u Sisku, mogao se za Hrvatsku persona non grata srbijanskih raspamćenih ratnih gubitnika pojaviti i na Bajakovu. Bilo bi to jednako bolesnim mislima, odnosno lažima izrečenim  pred Siščanima  “da su mali Srbi u logoru za decu ubijani

Napisao: Josip Frkovic

Ono što su izgubili u agresivnom ratu protiv Hrvatske, srbijanski četnički prvaci Srbije svakako žele i nastoje nadoknaditi u miru. Provocirajući hrvatske granične  službe, u prtljazi kombija punoj vojne opreme – baš kao da ulazi u Šumadiju – postupio je Vučićev goropadni ministar ratni Aleksandar Vulin i protekloga vikenda. Ako su na granični prijelaz Bajakova zapovjednici vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije stigli kao vjernici, hodočasnici, dakle, “jasenovačkih novomučenika”, dovoljna im je bila i civilna odjeća.

Glinski ratni huškač i zločinac

Ako su pak – uvažavajući  jasenovački   novoizgradjeni manastir sv. Jovana kao dio slavonske eparhije episkopa Jovana (Čulibrka) u Pakracu, ranijeg dušobrižnika Vojske Srbije – pripremu takve vjerničko-vojne manifestacije na tlu susjedne suverene države obaviti najavom, redovitim diplomatskim putem. Mogli su, ali nisu. Vrlo žurno, držimo, s krajnjim ciljem još jedne u nizu velikosrpskih provokacija protiv Hrvatske i njena većinskoga naroda, pohitali su do Tanjuga. Odmah iza toga, usklađeno s Vulinom, oglasio se i glinski srbijanski glinski ratni huškač  i zločinac Aleksandar Vučić, “pitajući  ceo svet zar Srbi nemaju parvo oplakivati svoje žrtve stradale u logoru Jasenovcu? Stoga će im memorijal graditi u Gradini, BiH… ” Mnogo sličnosti s Hitlerovim pričama  o ugroženosti Nijemaca od susjeda 1939.

Konclogor za kozarsku decu

Kao što je pred nekoliko godina ministar socijale i ratnih veterana, kasnije i obrane Srbije, Aleksandar Vulin, u režiji ratnoga zločinca Milorada Pupovca, listopadskih dana dovođen u Sisak da, zajedno sa sljedbenicima komunističke gradske vlasti  “obeležava mučenistvo partizanske srpske siročadi ostavljene 1942. u šumovitim gudurama Kozare nakon njemačko-domobranske ofenzive i smještene u prihvatilištu Hrvatskoga Crvenoga križa” u Sisku, mogao se za Hrvatsku persona non grata srbijanskih raspamćenih ratnih gubitnika pojaviti i na Bajakovu. Bilo bi to jednako bolesnim mislima, odnosno lažima izrečenim  pred Siščanima  “da su mali Srbi u logoru za decu ubijani”, premda su nakon masovnoga stradanja roditelja u desetkovanim partizanskim redovima dane i noći osamljeni i pothlađeni provodili gladni i bolesni. Od njih sedam tisuća, humanitarno zbrinutih u Sisku, od tifusa i drugih je zaraznih bolesti u prihvatilištu HCK-a više od tisuću preminulo.  Stavljajući svoju suludu priču u kontekst dvojezičnih latinično-ćiriličnih natpisnih ploča u Vukovaru, bahati je Vulin kazao da ustaštvo međunarodna zajednica svakako mora zabraniti. “Jer, oni koji čekićima  danas udaraju po vukovarskim pločama,  jednako su tako mogli činiti  i srpskoj nejači…”  Ni spomena o opskrbi hranom i smještaju u objektima “Caritasa” Zagrebačke nadbiskupije, koje je za male nesretnike odredio kardinal Alojzije Stepinac, ni riječi o stotinama malih pravoslavaca koje su u svoja gospodarstva uzimali i podizali ih do zrelosti seljaci sisačke Posavine i Pokuplja. Mnogi od njih, štoviše, kod udomitelja su osnovali brakove, te, najviše  u Sisku, ostarjeli, znajući  za svoje biolosske roditelje i njihovo ratno stradanje. Povrijedio je tada ministar Vulin sve Siščane  koji su znali pravu istinu, osobito one koji su u svom domu učinili velika, dobra ljudska i Bogu ugodna djela.  (T)

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. martina bracko
  #1 martina bracko 8 siječnja, 2020, 03:07

  Pozdravljeni: Ponudba posojila med resnim posameznikom v 72 urah.
  Posamezniki Irska, Švica, Kanada, Belgija, Francija, Italija, Guadeloupe, Gvajana, Martinique, Réunion Mayotte, Španija in povsod po svetu vam ponujam posojilo v višini od 5000 € do 8.000 .000 € vsem ljudem, ki jih lahko odplačajo z obrestmi obrestna mera znaša 2% za kateri koli zahtevani znesek. To počnem na naslednjih področjih:

  -Finančno posojilo
  – Domače posojilo
  – Naložbeno posojilo
  – Posojilo za avto
  – konsolidacijski dolg
  – Odkup kredita
  – Osebno posojilo
  -Jesni ste

  Če resnično potrebujete posojilo, se obrnite na mene. Na voljo sem vam za vse vaše finančne težave. Za več informacij nas kontaktirajte na naš e-poštni naslov: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Branko Krnjaic Udbas
  #2 Branko Krnjaic Udbas 11 rujna, 2019, 19:00

  Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije organizuje promociju knjige Branka Krnjaića “Leksikon Srba Banije od 15. vijeka do danas” koja će se održati u nedjelju, 22. septembra 2019. godine u Velikoj sali Opštine Novi Beograd od 11 do 13 časova.
  Leksikon obuhvata Banijce koji su značajni za kulturu, umjetnost, nauku, sport zatim tu je visoko sveštenstvo iz našeg kraja, uspješni privrednici, vojskovođe, revolucionari itd.
  Molimo sve zainteresovane da se odazovu ovom pozivu i svojim prisustvom uveličaju prezentaciju ovako važnog djela za Banijce. Bio je to poziv ZUB-a iz beloga grada, pa evo (ne)prilike da prijeratni Petrinjci oko cijih je obitelji zbog hrvatskoga nacionalizma njuskao znani udbas oca udbasa spijuna Djure, iz drustva Oriovica, ubojice sofera Loncara, Miocinovica, Krajcarova zeta i drugih oslonaca zlocinacke vlasti Srboslavije II. Svi po leksikon da biste imali pregled krvopija!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Jovanov Jasenovac
  #3 Jovanov Jasenovac 11 rujna, 2019, 07:29

  Niko danas ne veruje da ovaj čin zabrane, ponavljam, najavljenog odlaska na POMEN ŽRTVAMA, ništa više do novi metar bodljikave žice logora Jasenovac, ovaj put, nevidljive.

  Ponovo se gradi koncentracioni logor, ovaj put ne u Jasenovcu, nego daleko od njega, a opet, okolo njega.

  Kome smeta zapaljena sveća? Kome smeta molitva za pomen nevino stradalim žrtvama? Kome smeta koje srpsko srce više danas u Jasenovcu, da kuca zajedničkom molitvom za pomen nevino postradalim ljudima? Ljudima ne bi smetalo, ljudima i ne smeta, ali, da biste došli u Jasenovac, kao i za vreme Drugog svetskog rata, morate proći neljude. Eto tako bas lepo zbori i belezi izvesna Dusica Mrdjenovic iz Dvora na tragu pokusaja vlaske Vulin-Vuciceve podvale uniformisanih barbarskih junaka. Za NDH, a ona to namjerno ne zna, u Jasenovcu je od razlicitih industrijskih pogona nastao radni logor (citaj istrazivaca znanstvenika Igora Vukica iz Gradine, Srbina, dakle) za nepocudne rezimu. Iza te zice na razne nacine umrlo je 1360 logorasa. Na razne nacine, dakako. Novu zicu, opet na svetoj hrvatskoj zemlji, srbookupatorski, preplece bradati padobranac od Nis, episkop pakracko-slavonski, Jovan Culibrk i Irinejeva fasisticka svetosavska sljedba. I manastir se zove sv. Jovana. Srbadija masovno otkupljuje imanja starosjedilaca Hrvata. Dosta je svetosavskih sotona, ekavice i brekavice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Bozana Topalovic
  #4 Bozana Topalovic 9 rujna, 2019, 14:35

  Trebate li zajam kako biste očistili svoj dug ili vam je potreban kapital za unapređenje vašeg poslovanja? jesu li vas odbile banke i financijske agencije. kontaktirajte nas na [email protected] nudimo kredit po kamatnoj stopi od čak 2% uz registracijsku naknadu ili dodatnu naknadu, uz guareen prijenos kredita izravno na vaš bankovni račun u roku od 15 min od zahtjeva za kredit.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Goldštanga
  #5 Goldštanga 9 rujna, 2019, 14:10

  Nitko osim Hrvata ne prima govna u kuću,obilato ih plaća misleći da će manje smrditi kad tamo još gore,uređiva im kuću koju su sami upalili,zna se gdje je mjesto govnima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Žrdina
  #6 Žrdina 9 rujna, 2019, 12:42

  Baciti u jamu, pljunut i zatrpati.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code