MISA ZA ČLANOVE “U IME OBITELJI”

MISA ZA ČLANOVE “U IME OBITELJI”

6. ožujka, 2017.

 

 

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u nedjelju 5. ožujka u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku, misno slavlje za članove Udruge „U ime obitelji” koji će tijekom korizme u župama Biskupije provoditi edukaciju o zaštiti nerođene djece i života. U koncelebraciji bili su kancelar biskupije mons. Marko Cvitkušić i katedralni župnik preč. Marko Karača, a misi je nazočila i predsjednica udruge Željka Markić.

Upravo je sisačka katedrala bila prva postaja ovog pilot projekta koji donosi vjernicima nova saznanja moderne medicine o početku života, podsjeća na nauk Crkve o zaštiti nerođene djece i upozorava da svako ljudsko biće ima pravo na život.

U svojoj homiliji biskup je podsjetio kako je ovo prva korizmena nedjelja i kako je započelo vrijeme korizme u kojem hodamo stopama našeg učitelja Krista Gospodina. „Riječ korizma dolazi od latinskog quadragesima – četrdeset dana, a to je upravo vrijeme, kao što smo čuli u Evanđelju, koliko je Isus proveo u pustinji prije svog javnog nastupa. On se povukao i kako kaže evanđelista Matej ‘Duh Božji ga je odveo tamo’. I nas Duh Sveti potiče da ove korizme živimo nasljedujući Krista, idemo za njime prihvaćajući njegov križ da bismo dočekali proslavu uskrsnuća. Na tom putu čekaju nas mnoge zamke, baš kao što je i Isus prošao tri đavolske kušnje, a kako bi nama pokazao kako se treba odhrvati zlome. Tako se i mi nalazimo u kušnjama kruha, časti i vlasti gdje nas đavao neprestano testira. Đavao kuša Isusa da se sav posveti zemaljskom kruhu, onom materijalnom što hrani tjelesni život, a Isus govori da čovjek ne živi samo o kruhu nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta. Toga se trebamo podsjećati tijekom čitave ove korizme, a kako bismo se odrekli zemaljskih stvari i da bismo se više posvetili duhovnim nebeskim vrijednostima“, poručio je okupljenima biskup.

Na kraju mise prvu prezentaciju u projektu simbolično su održali Željka i Tihomir Markić, a na izlazu iz katedrale vjernici su mogli i potpisati peticiju koja traži da se u Hrvatskoj zakonski zaštiti nerođeni život. Tom prigodom peticiju je potpisao i biskup Košić.

(SV)T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 6 ožujka, 2017, 23:54

  KADA KTOLIČKA ,KRVOLOČNA HIPOKRITSKA SPODBA ,KAKAV JE OVAJ ARHIMANDRID ,STEPINČEVSKE KRVOLOČNE CRKVE,DEMONSTRIRA NEKU MILOSRDNU AKTIVNOST ,KOJA JE ISKLJUČIVA I SMIŠLJENA,SAMO ZA DEMONSTRACIJU ,ALI VEĆ ORAGNIZIRANE KOTOLIČKE ,STEPINČEVSKE NACI-KLERIKALNE ORGANIZACIJE ,KOJA ŽIVI DUHOM STEPINČEVSKE HOLOKAUSTSKE BOŽJE DRŽAVE ,ONDA BI SVAKI ,IOLE PAMETAN GRAĐANIN NHRVATSKE TREBAO UPRT PRSTOM U OVOGA KRIŽARSKOG DRIPCA KOŠIĆA ,KOJI UPORNO PRODUBLJUJE PODJELE NE SAMO MEĐU GRAĐANIMA RAZLIČIITIH RELIGIJA NEGO VRLO VELIKE PODJELE U HRAVTSKOM NARODU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. teozofist
  #2 teozofist 6 ožujka, 2017, 13:26

  Lucifer je nevinasce prema ovome zlu prema ženama i uopće smislu Isusa sto izvode ovi snobovi iz španjolskog priručnika iz 1936e.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code