MIRIS PROMJENE I PANIKA U LIJEVOM TABORU

MIRIS PROMJENE I PANIKA U LIJEVOM TABORU

19. listopada, 2015.

zelite-promjene-u-zivotu-jeste-li-definirali-plan-djelovanja-634866728190703204_800_600
Maske su pale pa sada pucaju bez prigušivača. Mučno je gledati, čitati i promatrati bijedu njihove zanatske prostitucije. Očito je, stigla je zapovijed iz vrhovnog štaba SDP-a da se otvori vatra iz svih oružja bez obzira na kolateralne žrtve
Napisao: Marko Jurič
Uzburkali su se vladajući i njihova novinarska kamarila na posljednje izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Osobito na onu da tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju te da će stoga postupiti prema Ustavu. Dakle, na iskazanu nemoć izvršne vlasti predsjednica bez obzira na kolateralne žrtve izjavi da namjerava postupiti prema zakonu i tad nastaje uzbuna. Zanimljivo. Je li trebala reći da će postupiti protuzakonito? Koga može smetati postupanje po zakonu? Očito samo kriminalce, u ovom slučaju političke. Jer ova pregolema količina neodgovornosti i indolentnosti u situaciji velike seobe naroda postaje pitanje kriminala. Izjava predsjednice da će zbog nesposobnosti tehničke Vlade postupiti prema Ustavu je i te kako na mjestu.

Izbjeglička tempirana bomba

Naime, pitanje je dana ili tjedana kada će Njemačka zatvoriti granice, a dok nova vlast preuzme upravljanje može proći još dva mjeseca. Hrvatska si ne može dozvoliti zrakoprazni prostor u zoni izvršne vlasti koja se stvara u izbornim rotacijama vlasti. Zato i postoji institut Predsjednika RH koji začepljuje tu rupu. U situaciji nekontroliranog migrantskog stampeda na granica prema Srbiji koja je potpuno otvorena taj ustavni sigurnosni mehanizam je prijeko potreban. Međutim, ovakav napad na predsjednicu koja, bez obzira na kontekst, spominje svoje ustavne ovlasti u slučaju sigurnosne ugroze zemlje, otvara sumnju u stvarne namjere aktualne vlasti s migrantima. Je li moguće da se ne radi o indolentnosti i neodgovornosti, nego o smišljenom planu vlasti na odlasku da se Hrvatsku preplavi izbjeglicama i tako novoj vlasti ostavi tempirana bomba? Slično je SDP već jednom napravio kada je pred nadolazećim Miloševićevim hordama razoružao Hrvatsku. I tada je bilo vrijeme pred izbore i tada se u zraku osjećala promjena vlasti. Prokušana je to doktrina Titovih partizana koji na povlačenju ruše mostove, pale kuće i truju bunare. Spaljena zemlja, nakon povlačenja, komunistima je dio tradicije, a taj teroristički model Hrvatska će tek osjetiti. Naime, spaljena zemlja će se tek otkrivati kada se naprave revizije po pojedinim državnim resorima i otkrije koliko je toga spaljeno.

Privid profesionalnosti

Ipak, fenomenološki je zanimljivo kako im predsjednica diže živac. Na jednoj strani ugodno je spoznati da netko crvenoj kamarili može tako uspješno stati na žulj, a s druge je strane degutantno slušati njihove udarce ispod pojasa kad o predsjednici pišu ‘Karamarkova bojna kokoš’, ‘kreketanja’, ‘izvan pameti’, ‘peškaruša’, ‘opasna’, ‘nije dorasla’, ‘vojnikinja partije’, ‘kompleksašica’ i sl. Ali tako je to kad crveni medijski kileri krenu u kolumnistička razračunavanja.
Zanimljivo je kako ih u tom jurišu napušta onaj privid profesionalnosti koji su uznjegovali još sa jugoslavenskih udbaških tečajeva. Maske su pale pa sada pucaju bez prigušivača. Mučno je gledati, čitati i promatrati bijedu njihove zanatske prostitucije. Očito je, stigla je zapovijed iz vrhovnog štaba SDP-a da se otvori vatra iz svih oružja bez obzira na kolateralne žrtve.
Kako to teroristički zvuči.

Skupa prodaja liberalne magle

Međutim, to je očiti znak panike koja je zavladala u taboru. Panika dolazi zbog svjesnosti skore promjene vlasti, gubitka društvenih pozicija, nomenklatura i naravno, ono najvažnije im – novac. Otpasti će razne apanaže na kojima su ti razvratni ljevoglavi homopolitikusi raskošno životarili skupo prodajući svoju jeftinu liberalnu maglu.
Graknuli su uglas i ministrica Pusić i unutrašnji Ostojić, zboru su se pridružili Aleksandra Kolarić, Bojan Glavašević, Jadranka Kosor, Velimir Visković i drugi umišljeni poluanonimusi uz orkestralnu pratnju Jutarnjeg, Indexa, Nove tv i drugih crvenih glasila. Premijeru se vratio glas pa im se pridružio iako ga je vidljivo iscijedilo sastavljanje izbornih lista. Nije lako nahraniti sve te ministarske apetite jer Hrvatska ima samo deset izbornih jedinica. Bilo je toliko burno da se Milanoviću zgadio posao postkomunističkog alfa mužjaka. Ali čim se sjeti onih dana kad je prodavao vodene usisavače prođe ga kriza političkog identiteta. Na sreću drugarice su im bile kolegijalne pa su pristale glumiti žensku kvotu na začelju lista. Kako već i jest u duhu boljševičke im tradicije.
Zamjera se Kolindi Grabar Kitarović što toliko putuje i sastaje se s šefovima velikih i malih država i kako se čini, sasvim joj dobro ide. Ipak, sudjelovanje na Višegradskoj skupini je ona neuralgična točka. Najnovija geneza gađenja i blaćenja šefa hrvatske države jest projekt Baltik-Jadran s mrskim im zemljama Poljskom, Češkom, Slovačkom i Mađarskom koje, zamislite, ne žele primiti izbjeglice, a predsjednica s njima razgovara kako je žica opcija protiv izbjeglica. I u Hrvatskoj. U nedostatku argumenata slijedi spiniranje javnosti kako je sve to zapravo američka igra protiv Rusa. Zanimljivo. Rusi odjednom postaju ‘good guys’ i sušti antipod zločestih Amerikanaca. Je li to povratak okoštalih staljinističkih agentura u Hrvatskoj majčici Rusiji? Ima li guranje izbjeglica prema Njemačkoj neke veze sa suđenjem Perkoviću i Mustaču? Je li to nastavak propale Lex Perković ofenzive? Kad su udbaši u pitanju sve je moguće i dozvoljeno, cilj opravdava sredstvo, a cilj nikad nije bio hrvatska država.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 31 listopada, 2015, 18:26

  MARKO JURIĆ, KRIŽAR S’ ONOG SVIJETA!!!!

  KATOLIČKA FALANGA OPET JURIŠA S’ RASPELOM I MAČEM, U KRIŽARSKOJ MANDURI ,POŠTOVANOG MARKA JURIĆA ,SADA OJAČANA AVGANISTANSKOM VOJNIKINJOM SVETE ALIJANSE ,I PROFESIONALNOM STJUARDESOM,OKTROIRANOM PREDSJEDNICOM,POŠTOVANOM GRABAREVIĆ.

  I CRKVA POSTAJE SVE AKTIVNIJA U SVOJOJ NAMJERI DA OSVOJI VLAST U HRVASTSKOJ KAO DEVEDSETIH GODINA I OBNOVI KRVAVU STEPINČEVSKU HOLOKAUSTSKU ATMOSFERU I PRAKSU SELEKTIRANJA I IZDVAJANJA HRVATSKIH NEPOČUDNIH GRAĐANA, NA ONE NAŠE ,PRAVE I ONE KOJE TREBA LUSTRIRATI A MNOGE PROTJERATI U TAMO ,ONE ISTOČNE ,RASKOLNIČKE MERAJE. ETO I NAŠ MARKO JURIĆ,KRIŽARSKE SVIJESTI , UPRILIČIO SVOJU PASQUILU,ONAK KATOLIČKO-KLERIKALNOG SADRAŽAJA, ALI U ISKRENOJ NAMJERI ,KAKVU SAMO MOGU ISKAZATI ,DINARSKO-TRIBALNI UMOVI ČIJA SVIJEST STOLUJE NA STUPNJU ČULNE IZVJSENOSTI , OBIČNOG RAZUMA KOJI JE SPREMA ,KAŽE HEGEL ,NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI,PA NAŠ MARKO UPRILIČIO PROKUŠATI SVOJ KATOLIČKI ,DINARSKO TRIBALNI UM NA IRONIZACIJI POLITIČKOG I VLADAJUĆEG UMJEĆA SDP-A KOJI NIJE DORASTAO NI DO GLEŽNAJ POIMANJU POLITIČKIH I RAZVOJNIH PROGRAMA I CILJEVA NAŠIH TRIBALNIH ,DINARSKIH ,ALATJSKO-MONGOLSKI HRVATA ,EMASKULRANIH MOZGIĆA KOJI STOLUJU U HDZ-EU ILI NEDAJ BOŽE U PRAVAŠKOJ PARTIJI KOJA JE ČISTA KATOLIČKO-DINARSKO-LUBURIČEVSKA , NEPATVORENA NI U SVIJESTI NI U PRAKSI DA POKAŽE FENOTIP NOVOG HRVATA ,KAKO JE STEPINČEVSKI ODAN ČISTOČI KATOLIČKE KRVI ,TRADICIJE , POSLUŠNOSTI I VJEROVANJA.
  TAKO NAŠ JURIĆ ,KOJI ETO ,ONAKO DOBRONAMJERNO,NEPRISTRANO , DAJE SVOJE KRITIČKE SUGESTIJE I NARAVNO KONKRETNE PRIJEDLOGE ,KOJE REDA USPOREDNIM PRIMJERIMA KOJE BI TREBALA HRAVTSKA VLADA DA KREIRA I PROVODI ,ZBOG ČEGA JE SDP-POSTAO PARTIJA KOJA SE UTOPILA U PROBLEMIMA KOJE NIJE ZNALA NI POČETI RIJEŠAVATI, PA JE SASVIM LOGIČNO DA NA JESENSKIM IZBORIMA ODE U ROPOTARNICU KOMUN ISTIČKE POVIJESTI. JER UZ SVE PORUKE NAPREDNIH HRVATA ,A NJIH JE PUNA KATOLIČKA FALAGA HDZ-EA KOJI SU NA RAZNE NAČINE,U SABORU, JAVNIM DJELOVANJIMA,U KRITIČKIM PORUKA, POKUŠALI DA UAVIZAJU VLADAJUĆU VALADU, DA JE TOTALO SKRENULA SA OSNOVNIH CILJEVE POLITIČKOG I EKONOMSKOG DJELOVANJA I RAZVOJA HRVATSKE KOJI SU ZACRTANI NOVIM DRUŠTVENIM ODNOSIMA USPOSTAVLJENIM KRIŽARKIM RATOM HRAVSKIH GRAĐANA KOJI SU SVJESNI PORAZNIH REZULTATA OVE KOMUNISTIČKE VALSTI I DA SPRIJEČE SDP-E DA PONOVNO NE USKRSNE ,ČAK NI U OPOZICIJI KAO PARTIJA KOMUN ISTIČKOG OBILJEŽJA ,MAKAR SE OVIH DANA PONOVNO ANGAŽIRA NA SVIM POLITČKIM POZORNICAM DA SE PREDSTVI KAO VLADA KOJA SE TEK SADA OSVJESTILA I NUDI NOVE PROGRAME UPAKOVANE U POLITIČKOM ANTFAŠIZMU , KOJEG NAM POSEBNO OVIH DANA SERVIRAJU OPTUŽBOM NA RAČUN CRKVE I BLAŽENOG HOLOKUSTSKOG STRUČNJAKA ZA ČISTOĆU HRAVTSKOG KORPUSA I TERITORIJA, STEPINCA . PA NAS INGENIOZNI JURIĆ,POTOMAK DINARSKO–ALATAJSKO-MONGOLSKI HRVATA POSEBNO UPOZORAVA NA USPALJENU PROPAGANDU SDP-EA, SPECIJALNO UPRENU NA CRKVU I NAŠU ZLOČINAČKU ,ALI KAPTOL-TUĐMANSKU FALANGU-HDZE- KOJA JE IPAK OVU HRVATSKU OSLOBODILA OD KOMUNISTIČKOG SAMOUPRAVNOG TOTALITARIZAMA I UVELA NAS U ZAPADNU ROBOVSKU DEMOKRACIJU U KOJOJ MOŽEŠ LAJATI I NAM MJEC A DA TE UDBA NEĆE PRIVESTI NA INFORMATIVNI RAZGOVOR,JER SADA POSTOJE MODERNA SREDSTVA PRISLUŠKIVANAJ I KONTROLU GRAĐANSKOG PONAŠANJA KOJE KATOLIČKA FALANGA ,U SVAKO DOBA MOŽE DOBITI OD SVOJE ANĐE IZ BERLINA A NARUČENIH U PENTAGONU ,JER SMO MI SADA POSTALI SASTAVNI DIO TERORISTIČKE SVETE ALIJANASE(CHOMSKY)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 23 listopada, 2015, 19:42

  Ukratko
  ====================
  Englezi ne zhele Evropu
  ====================
  U kojoj Njemci vode
  ====================
  Zato je treba upropatit
  ====================
  Pri nas, oni koji su
  ====================
  po BRITANSKOJ naredbi
  ====================
  UPUCALI Ferdinanda
  ====================
  I dan danas lizhu prkno
  ====================
  ISTIMA
  ====================
  ?????????????????????
  ====================
  Povijest se ponavlja
  ++++++++++++++++++++
  Dok ne nauchimo !!!!!!!!!!
  ====================
  Gdje je GRESHKA !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code