JASNA PORUKA GRADONAČELNIKU RIJEKE VOJKU OBERSNELU

JASNA PORUKA GRADONAČELNIKU RIJEKE VOJKU OBERSNELU

7. kolovoza, 2015.

photo
Večernji i Jutarnji list nisu objektivno izvjestili javnost s prosvjeda u Rijeci

Napisao: Antun Babić

Kao svjedok i sudionik mirnog prosvjeda koji je u srijedu 5. kolovoza u Rijeci organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u ponovno sam šokiran antihrvatstvom i neprofesionalnoću dva tobože najveća hrvatska dnevnika – Jutarnjim listom i Večernjim listom.
Poput najgorih žutih tiskovina glavnu naglasak u svojim izvješćima dali su uzvikivanju članova “Armade”. Njihovo ponašanje svakako je zavrijedilo jednu ili dvije rečenice, a ne da mu se posveti pola izvješća, kao da “Armada” nije samo klub navijača NK Rijeke, nego kao da je u najmanje ruku reprezentativni uzorak političkog razmišljanja Hrvata i hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj. Armada je samo na svojstven način u javnosti izražavala ogorčenje velikog broja građana Rijeke zbog Frljićevih provokacija i izazova, kao i zbog potpore koju taj agent provokator dobiva od Grada Rijeke tj. gradonačelnika Vojka Obersnela. Gospodine Obersnele, nigdje u svijetu jedan narod i jedno društvo, pa ni ono najdemokratskije ne bi toleriralo grube provokacije protiv društva i države u kojoj taj agent javno djeluje. Što bi Saveznici iz drugog svjetskog rata napravili da im netko takvu provokaciju napravi na proslavi “D-Daya”, tj. na dan invazije na Normandiju, koja je bila početak kraja Hitlerove Njemačke?

Kolona se protezala do Korza

Nažalost, kao što sam već u jednom tekstu ranije upozorio, režimski mediji, poput gore navedena dva lista, dali su naglasak samo na neuljuđeno ponašanje mladih i ogorčenih ljudi. S druge strane, gotovo niti jedna riječ nije objavljena iz posebno tolerantnog govora predsjednika UHDDR-a Mile Biondića, koji je na kraju svojeg govora ispred Gradskog vijeća pozvao prosvjednike da se mirno raziđu svojim kućama.
O dostojanstvu tog značajnog prosvjeda u Rijeci pokazuju i brojne slike fotografije na kojima se vidi na desetine hrvatskih barjaka i transparenata. Kolona prosvjednika se protezala od početka do samog kraja Korza. Naravno, ni Jutarnji list ni Večernji list nisu objavili niti jednu od tih fotografija koje najbolje pokazuju brojnost i dostojanstvenost prosvjeda riječkih dragovoljaca i drugih građana tog hrvatskog grada, koji žele oteti i iz Hrvatske izdvojiti komunisti, neojugoslaveni i velikosrbi tj. provokatori poput Frljića, Teršeličke i Pupovca.
Objavom samo slika s prosvjeda ispred HNK u Rijeci, a ne slike prosvjeda koji je organizirala UHDDR-a, koji nije imao ništa, u organizacijskom pogledu, s prosvjedom ispred HNK, Jutarnji list i Večernji list zorno su pokazali da im nije stalo do istine, nego do napuhavanja senzacije i prekomjernog uveličavanja incidenta ispred HNK, koji zapravo, prema iskustvima u drugim zapadnim i demokratskim zemljama, i nije bio incident, nego svakodnevna pojava, kad se marginalne skupine bune protiv određenih pojava u društvu.

Rijeka je hrvatski grad

Nažalost čitatelji Jutarnjeg lista i Večernjeg lista ostali su uskraćeni za objektivno izvješće o tome što se događalo jučer u Rijeci. Čak je i Novi list, koji je još lijeviji i projugoslavenskiji od Jutarnjeg lista i Večernjeg lista objavio dvije vrlo lijepe slike s prosvjeda koji su organizirali riječki branitelji.
U Rijeci jučer nije bilo nikakvih incidenata. Jučer je Rijeka ponovno postala hrvatski grad. Jučer se u Rijeci dogodila povijest. Naravno, bila je to i jasna poruka vladajućem SDP-u i gradonačeniku Rijeke Vojku Obersnelu.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code