MILANOVIĆ I ČAČIĆ BORE SE ZA NAKLONOST VLASNICE FRANCKA

MILANOVIĆ I ČAČIĆ BORE SE ZA NAKLONOST VLASNICE FRANCKA

23. svibnja, 2015.

sandra-artukovic-kunst

Gospođa Sandra Artuković Kunšt sastaje se dva istaknuta političara

Napisao: Dražen Stjepandić

Ne tako davno Zoran Milanović i Radimir Čačić bili su najbliži politički suradnici. Jedan kao predsjednik, a drugi kao prvi potpredsjednik Vlade. Suradnja na vlasti im nije dugo potrajala, a za nepunih godinu dana koliko je prošlo od preuzimanja vlasti Kukuriku koalicije, do presude suda u mađarskom gradu Kaposvaru, nakon koje je morao podnijeti ostavku, Čačić je čak uspio prestići Sanadera na listi najnepopularnijih političara. Nakon Čačićeve ostavke i odlaska na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne u Valturu, premijer Milanović je izgubio glavnog gromobrana neraspoloženja naroda prema njegovoj Vladi. Na mjestu ministra gospodarstva Čačića je zamijenio Ivan Vrdoljak, a na mjestu prve potpredsjednice Vlade i predsjednice HNS-a Vesna Pusić. Dok ga je na mjestu prvog zabavljača svekolikog pučanstva, glede obećanja bolje gospodarske situacije i raznih investicijskih tsunamija zamijenio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Na pitanja što misli o ponovnoj suradnji s Čačićem premijer Milanović nije nikada automatski negirao i odbacivao tu mogućnost, premda je Čačić u međuvremenu isključen i iz HNS-a, glavnog koalicijskog partnera SDP-a u Kukuriku koaliciji.

Premijer prvi počeo

I zaista nekadašnji najbliži suradnici u Vladi ponovno su se sreli i surađuju, ali u potpuno drugačijim okolnostima. Sad se bore za naklonost jedne bogate dame, a obzirom na političke pozicije njih troje u tom trokutu to nikako nije bez političkih konotacija. Navodno, kako se priča u kuloarima, predsjednik i nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade ljubuju sa Sandrom Artuković Kunšt. Tko je čiji zamjenik u ovom slučaju najbolje zna žena za čiju se naklonost bore, a kako se šuška premijer Milanović je prvi počeo, a uvaženi nekadašnji prvi potpredsednik je nastavio s aktualnom pomoćnicom ministra Orsata Miljenića u Ministarstvu pravosuđa.

Sandra Artuković Kunst kći je većinskog vlasnika Francka Milana Artukovića. S premijerom Zoranom Milanovićem gospođa Artuković Kunst je išla u srednju školu. „Bili samo frendovi, ali nismo zajedno ljetovali. Dobra ideja, pozvat ću ga u Šepurine“- svojedobno je izjavila za jedan dnevni list. Premijera preko novina nije trebalo dugo zvati i koliko smo uspjeli saznati ubrzo nakon toga školski frendovi nisu viđeni u Šepurinama na otoku Prviću nego u Jastrebarskom, u lokalu poznatom po okupljalištu članova SDP-a, kako onih lokalnih, tako i njihovih kolega iz Zagreba uključujući i one iz Vlade. Iznad lokala su sobe gdje se gospoda drugovi povlače i pretpostavljamo da ne razgovaraju samo o aktualnoj političkoj situaciji.

Nedugo nakon sastanaka u Jastrebarskom određeni portali počeli su pisati o premijerovim bliskim susretima s nekim novinarkama, a oni koji bolje poznaju gospođu Sandru Artuković Kunšt počeli su šuškati kako se ona za to vrijeme bliže povezala s Radimirom Čačićem. Onda se počelo pričati da su opet uslijedili sastanci s premijerom. Premda naši izvori tvrde da su ti susreti ljubavne prirode, mi to ne želimo tvrditi nego želimo naglasiti kako ne treba zaboraviti ni njihovu političku dimenziju. Kad se ljudi na takvim položajima počnu nasamo sastajati onda to nije nevažan politički trokut. I to je pravi razlog zašto se konstatno bavimo razotkrivanjem licemjerjem domaćih političara u predstavljanju njihovog privatnog ponašanja. To nije samo privatna nego još više politička situacija.

Provale i blamaže

Nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima 2011. Sandra Artuković Kunšt je sudačku karijeru dulju od dvadeset godina sada zamijenila visokom funkcijom u Ministarstvu pravosuđa. Njen boravak na položaju prate razne provale i blamaže u javnosti, od toga da je policiji u rujnu 2012. prijavila da joj je ukraden automobil mercedes A klase, da bi nakon kratkog vremena povukla prijavu i objasnila kako je “zaboravila gdje je parkirala”. Istakla se braneći “lex Perković”, čak je izjavila da je „europsko pravosuđe gore od hrvatskog“ . U Bruxellesu gdje je nastupala u ime Ministarstva, a u svojem nastupu iznijela je niz neistina o Hrvatskoj vrijeđajući pritom birače i one koje bi trebala predstavljati. Na konferenciji naslova “Rješavanje seksualne orijentacije i diskriminacija jednog roda” ironično i s podsmijehom progovorila je o referendumu o braku kojemu je potporu dao veliki broj hrvatskih građana. Svoje stajalište iznijela je pred dvjestotinjak sudionika različitih europskih institucija i udruga. Progovorila je među ostalim o stanju u Hrvatskoj nakon Domovinskoga rata tvrdeći da su se ljudima kao posljedica rata vrijednosti resetirale. Svojedobno u Saboru nije znala reći koje amandmane na Ovršni zakon njezino ministarstvo prihvaća, a kojima se protivi, čime je uzrujala predsjednika Sabora Josipa Leku.

Stalne blamaže u javnosti svakako su jedna od zajedničkih crta Zorana Milanovića i Sandre Artuković Kunšt.

Gospođa Sandra, kao zamjenica ministra, prima bruto plaću od 26 800 kuna.

Prvi smo na portalu Tjedno svojedobno objavili priču o pjevačici riječke grupe E.N.I. Ivoni Maračić i premijeru. Nakon toga naše navode su potvrdili razni mediji uključujući i branitelje iz šatora u Savskoj 66. Kada već progovaramo o Milanovićevim ljubavničkim sklonostima valja podsjetiti kako i kada se ova ljubavna priča zakuhala. Premijer je, kao što je sam u nekoliko navrata isticao veliki fan grupe E.N.I., a ta pop skupina naklonjena je SDP-u za kojega su pjevali u nekoliko predizbornih kampanja. Prvi puta su jasno i nedvosmisleno uz tadašnju oporbu stali uoči izbora 2000. godine, dame iz grupe jasno su rekle da za Partiju nastupaju iz svjetonazorskih pobuda. Otada je njihov veliki fan i Milanović, u to vrijeme djelatnik Ministarstva vanjskih poslova koji je u diplomatsku službu dospio preko bivšeg premijera Sanadera. Druženja uz glazbu, često znaju biti prisna i intimna, a takvim druženjima nije odolio niti Zoran Milanović. Sadašnji premijer sa Ivonom se nije družio samo zbog glazbe, već su kako se pisalo dugo godina ljubavnici, a svaki puta kada posjeti Rijeku ili okolicu, crvenokosa Ivona dobije poziv za sastanak, od svojega obožavatelja. Na treću godišnjicu, dogovora za koaliciju, trenutno vladajuća ekipa okupila se u restoranu Kukuriku u Kastvu, a među njima bio je i Milanović, koji se ubrzo izgubio. Kamo je otišao, njegovi bliski suradnici dobro su znali. Po odlasku iz restorana, premijerov službeni auto bio je parkiran blizu Ivoninoga stana. Premijerova pratnja čekala je u autu, a potom se zbio događaj kojega je prepričavala cijela Rijeka.

Nastavak politike drugim sredstvima

Naišli su neki mladići i iz nekog njima znanog razloga na premijerov službeni automobil počeli bacati kamenje. Luksuzni državni auto su tako malo oštetili. Premijerovi tjelohranitelji su izašli iz auta i potrčali za mladićima koji su se dali u bijeg, odmah  su  incident  prijavili policiji u Rijeci i policajci su se dali u potragu. Mladiće je tražilo nekoliko ophodnji. Navodno su ih tražili na dvadesetak mjesta dok ih nisu uhvatili. Za to vrijeme pjevačica iz grupe E.N.I je bila sa svojim obožavateljem. Priča se dodatno rasplamsala jedne prigode kada je Milanović po povratku iz BiH vladinim avionom sletio na Krk, gdje se tvrde upućeni susreo sa Ivonom. Da priča bude intrigantnija pobrinula se Milanovićeva zabrana da ga se snima, jer tamo je bio u privatnom posjetu. Premda je teško ustvrditi kako Milanović i Ivona uistinu imaju odnos veći od prijateljskog, zanimljivo je kako se u ovoj priči mnogo toga poklapa.

O burnom ljubavnom životu Radimira Čačića također se nismo ustručavali pisati. U seriji tekstova prvi smo javnosti otkrili strogo skrivanu činjenicu da je uz njega prilikom prometne nesreće u Mađarskoj bila njegova bliska suradnica Sandra Herman iz Belica. Informacija nikada nije demantirana.

Sadašnja epizoda s Sandrom Artuković Kunšt nastavak je ponašanja po starom obrascu jako važnom i za Čačićevo političko djelovanje. Svojedobni prekid ljubavničkog odnosa sa Vesnom Pusić koštao ga je predsjedničke pozicije u HNS-u.

Susreti u trokutu Milanović-Artuković-Čačić samo su nastavak politike drugim sredstvima. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Stipe
  #1 Stipe 28 svibnja, 2015, 15:51

  Koja flundra… Ne bih ga ja umočio poslije zmazanog Čačića i Zokija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. durex
  #2 durex 28 svibnja, 2015, 06:50

  ova fina curica je vrlo promiskuitetna osoba i gladna pažnje. navodno se “štepa” ko zečica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. HAUSBRANDT
  #3 HAUSBRANDT 25 svibnja, 2015, 23:04

  Mora stvarno imati zahrđali kliker u glavi kad s ovo dvoje liježe na madrac.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code