MI MOŽEMO… AJMO

MI MOŽEMO… AJMO

9. srpnja, 2018.

 

 

Njihov je big-ace – Kane. Lukavac za gol. Nosom tare – mreže. Ima šest mundial- pogodaka. Najviše. Naša mu je ‘contra’, visoki Mandžukić. Konačno, tam je  di’ mora biti, pred golom. Bolji, u pucanju glavom. Engleskoj se brine za igru Henderson. Ima ga. Ali, nije moćan poput Hrvata Luke Modrića koji već sada kandidira za najboljeg, ove Fifine gala – predstave. Luki je, i s desna i s lijeva, gdje treba, reski, odlučni, trkački jak, Barcelonac Ivan Rakitić

Samo za portal Tjedno SP u Rusiji prati: Zvonimir Magdić

Još jednom – Moskva. Opet Lužniki – stadion. Četvrt-završnica Mundiala ’18.Hrvatska – Engleska. Luka, da ti,  hoću tvoju večer, kao nikada. Na tebi je – sve.

Sačmarica, dva metka i Hrvat –  u Moskvi

Krasnaja ploščad. Moskva. Ljeto, osamnaeste. Pun daha jednog Mundiala, koji već svira, vlastiti,  requiem. Jedna je skupina mladeži, u kockama šahovnice. Zna se – Hrvati. Vatreni. Uz pratnju, od sutra, bar desetak tisuća domoljuba. Najavljen je i predsjednik hrvatske vlade. Na drugoj strani – Englezi. Veliko polufinale. Naš je barjaktar Luka Modrić. Otočane, vodi Harry Kane. Mi smo, grbom, ‘ šahisti,’ oni ‘lavovi’. Njih –tri! U grbu. U rukama sačmarice. Blistave. Iskre. Čiste, ko’ suza. U svakoj od njih – dva metka. Jedan, onaj blistaviji, motrim ga izbliza, odiše željom za – zlatom. Tamniji je spreman za brončanu paljbu. Usputni pogledi boraca ‘od iduće  srijede’, pomalo su – kosi. Uz trube, jerihonske. I na jednoj i na drugoj strani, Of England’ i of Croatie, dobacuje se, za press, pesen, istih stihova: of  England: ‘Mi se ne bojimo’. Od Hrvatske: ‘Kaj nam ovi, moreju!’ Naš je izbornik, zgodan čovjek, Zlatko Dalić. Prek’ noći, na velikom zadatku: mundial. Engleza: Gareth Southgate. Je, za ‘ country’, 52 puta. Malo ‘klupa-iskustva: ova mu je Rusija, pravi test. I prvi, veliki. Njihov je big-ace – Kane. Lukavac za gol. Nosom tare – mreže. Ima šest mundial – pogodaka. Najviše. Naša mu je ‘contra’, visoki Mandžukić. Konačno, tam je  di’ mora biti, pred golom. Bolji, u pucanju glavom. Engleskoj se brine za igru Henderson. Ima ga. Ali, nije moćan poput Hrvata Luke Modrića koji već sada kandidira za najboljeg, ove Fifine gala – predstave. Luki je, i s desna i s lijeva, gdje treba, reski, odlučni, trkački jak, Barcelonac Ivan Rakitić. Čak i odlučan, a one rado priskoknu, na bijeloj točci, konačnice. (Danska, Rusija). Hrvatskim veznjacima nema premca. Nema ih nitko! Pozor! Oni napadaju, žestoko, preko Stonesa. Naš je prvolinijski adut Ante Rebić. Silovit, plećat. Opasan. Zna predriblati,ide unutra. Teško drživ. Čeka se njegova prava riječ, gol, u pravom trenutku. Ante, Ante…! Pucaj!Englezi su – meta.

Vida može svašta

Ja se osobno, uvijek plašim kad se ubacuje u igru, mladi Rashford. Taj bi – nekaj. Koliko, tu bumo mu, mi  rekli. Hallo, Boy…! Mi – Vatreni. Braniči, Englezima,Tripier i Young, iskaču, jurcaju. Treba im, tamo, podmetnuti  vječnu minu, Perišića i Kramarića. Krama se zna prišmucati, zna opaliti. Prečesto – preki! Ne, to ne! Mi nismo baš prejaki na braničima. Odlučnije, čvršće. I Pivarić i Vrsaljko, koji me neodoljivo, brčićima, podsjeća na brijača iz Seville. Engleski bedem sredine obrane, drže jaki, visoko skakući (ak’ treba, priključnici navali),Walker, Cahill i Stones. Ni mi nismo tu, za odbacti. Vida može puno. I – svašta. Čak, i posegnuti za golom! Lovren je živa stijena. Plećat. Neustrašiv. Drzak. Pravi. Ubačeni Ćorluka je, uvijek, spreman. za velike stvari. Mi imamo provjerenog Subašića, na golu (četiri skinuta elvera, hej!). Englezima je na  broju jedan, ispred mreže, veliki  nadarenik. Sigurni blondinac – Pickford. Nabrušeni i jedni i drugi. Hrvati i Englezi. Nek’, linekerovski, ne pobijede – Nijemci! Srijeda, 20 sati. Lužniki. Hrvati – pjesma, zastave. I šahovnica, što više. Mi, možemo. Ajmo…! Votka – patamu! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. m
  #1 m 10 srpnja, 2018, 16:15

  NAŽALOST NISU SVI ODUŠEVLJENI USPJESIMA REPREZENTACIJE! ČITAM DA SU SKORO SVI KLUBOVI ČESTITALI NO IMA JEDAN “big team” KOJI TO NIJE UČINIO! IME MU JE HAJDUK A OSNOVALI SU GA ČESI! ZAR SE NISTE NIKADA PITALI KAKO TO DA HAJDUK IMA BIJELE DRESOVE A STOLUJE NA MORU? E PA ZATO ŠTO ČESI NEMAJU MORA PA IM JE PLAVA BOJA NIJE PRIMARNA! JOŠ NEŠTO ŠTO MNOGI MLAĐI NARAŠTAJ NE ZNA! U BIVŠOJ PROPALOJ DRŽAVI BILA SU 4 KLUBA VELIKANA! crvena zvezda,partizan,HAJDUK I DINAMO! E A TO VAM JE OVAKO IMALO SVOJ ZNAČAJ!crvena zvezda JE BIO TOTALNO POLITIČKI KLUB,partizan JE BIO VOJNI KLUB(njihov stadion jna) E SADA DOLAZIMO DO ONE PRAVE ISTINE KOJU MNOGI ILI NE ZNAJU ILI JE NEĆE PRIHVATITI! DAKLE HAJDUK JE BIO partizanski KLUB KOJI JE ZA RAZLIKU OD DINAMA IMAO ZVEZDU PETOKRAKU PREKO CIJELE ZNAČKE DOK JE RADNIČKI KLUB DINAMO IMAO TAKO MALU DA ONI ŠTO SLABIJE VIDE NISU JU NI PRIMJETILI! DA STE SAMO VIDJELI ŠTO SE DOGODILO NA UTAKMICI U SPLITU KADA SU IGRALI HAJDUK I crvena zvezda KADA SU U TOKU UTAKMICE OBJAVILI DA JE UMRO drug tito! TO SU BILI JAUCI I ZAPOMAGANJE ZA VOLJENIM maršalom! E SADA DA ME NEBI POGREŠNO RAZUMJELI JA SAM UVIJEK VIKAO “HAJDUK I DINAMO DVA SU KLUBA BRATSKA NJIMA SE PONOSI CIJELA HRVATSKA” OVA OTVORENA MTŽNJA IZMEĐU DVA NAJVEĆA HRVATSKA KLUBA PRELAZI SVE GRANICE UKUSA I NE VODI NIČEMU DOBROM! ZATO NEKA U HAJDUKU SHVATE JEDNO NITKO NEĆE UMJESTO NJIHOVIH IGRAČA ZABIJATI GOLOVE NITI MAMIĆ NITI ŠUKER A ŠTO SE TIČE SUDACA AKO SI TI BOLJI OD PROTIVNIKA NI JEDAN SUDAC NE MOŽE TI NAŠTETITI! NOGOMET SE IGRA NA GOLOVE I TKO IH VIŠE ZABIJE TAJ JE POBJEDNIK I TOMU TREBA TEŽITI A IGRA SE DOK SUDIJA NE OZNAČI KRAJ! GADI MI SE KADA DANAS beusan JE VERTIKALA U HRVATSKOJ I ON JE KAO BOGOM DAN DA NAS U NEŠTO UVJERI ILI DEMANTIRA! OTKRIT ĆU VAM ŠTO I MNOGI STARIJI ZNAJU A TO JE DA JE mate beusan U jugoslaviji BIO GLAVNI FAN crvene zvezde TO JEST PORED MNOGO NJIH NJIHOV “djelitelj pravde PA NITI HAJDUK NITI DINAMO NISU MOGLI NAPRED PORED crvene zvezde i partizana! ISTINSKI HAJDUKOVCI SPRIJEČITE TO DANAŠNJE LUDILO JER NE DOZVOLIMO DA NAS NEKI ORJUNAŠI ZAVADE A ONI IDU STAROM I POVIJESNOM METODOM STARIH RIMLJANA “ZAVADI I PODJELI PA VLADAJ” MI HRVATI SAMO SMO JAKI KADA SMO UJEDINJENI I NE DOZVOLIMO DA NAS ZAVADE! OPET ĆU PONOVITI PJEVAJMO ZAJEDNO “HAJDUK I DINAMO DVA SU KLUBA BRATSKA NJIMA SE PONOSI CIJELA HRVATSKA”!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. merle
  #2 merle 10 srpnja, 2018, 14:52

  NAKON SVEGA MORAMO PRIZNATI DA OVU HRVATSKU REPREZENTACIJU U 80% REPREZENTIRAJU IGRAČI DINAMA KOJIMA VI TO PRIZNALI ILI NE UPRAVO JE ZDRAVKO MAMIĆ OTVORIO PUT U SVIJET I KOJIMA JE PONEKAD BIO I OTAC I MAJKA!!! NEKI POPUT nogometnog radnika šimića,te stanića i manekena marića i nikad ne dokazanog šokote(SADA PLJUJU U ZDJELU IZ KOJE SU ŽDERALI) ŽELE NEKU REVOLUCIJU JER SAMO TAKO MOGU OSTATI U SIJEČANJU HRVATSKOM PUKU IAKO RUKU NA SRCE I NISU BILI NEKI IGRAČI!!! JOŠ JEDNOM ĆU PONOVITI DA JE JAL I LJUBOMORA GADNA STVAR NO NAŽALOST TO JE NAŠA HRVATSKA SVAKODNEVNICA!!! MI IMAMO političare??? KOJI SE TEK NAKON ŠTO BOJ ZAVRŠI I ZNAJU SE POBJEDNICI TRČE I HRLE DA SE SLIKAJU I LAŽNO DODVORAVAJU POBJEDNIČKOJ STRANI I ZATO ME NI MALO NE VESELI DOLAZAK anemičnog i njonje U RUSIJU JER ONI SA HRVATSKIM SPORTOM I NAŠIM SPORTAŠIMA NEMAJU NIKAKVE VEZE JER UVIJEK DOĐU NA GOTOVO!!! HVALA BOGU DA IMAMO PRESJEDNICU KOJA VOLI SPORT I VEČINOM JE MEĐU PUBLIKOM I U ŠIROKOM LUKU AKO JE TO MOGUĆE ZAOBILAZI POČASNE LOŽE!!! MI SA SVOJIM ZAJEDNIŠTVOM SMO NEPOBJEDIVI ŠTO SMO DOKAZALI I U DOMOVINSKOM OSLOBODILAČKOM RATU PA TAKO TO ZAJEDNIŠTVO USPJEŠNO PROVODE I NAŠI SPORTAŠ ŠIROM SVIJETA!!! TKO JE U SVIJETU IKAD ČUO ZA NEKOG plenkovića ILI jandrokovića NO ZA JEDNOG ŠUKERA DA SAMO NJEGA UZMEM ZA PRIMJER SVAKAKO JE!!! I NA KRAJU MI SMO VEĆ SADA U RUSIJI NAPRAVILI ČUDO A SPOSOBNI SMO I ZA VIŠE!!! NEKA PATI KOGA SMETA HRVATSKI JE NAROD PRVAK SVIJETA!!! I ZA HRVATSKU LIJEPU NAŠU UVIJEK SPREMNI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 10 srpnja, 2018, 09:13

  Vatreni – neka to bude pobjeda za Zdravka Mamica!
  Nasljednicii barbara i Šumskih bandita, tj. $ugoslovena u pravosudju nas neće nikada unistiti.
  Zapravo su si $ugosloveni time zabili autogol!

  Znoju se dok Seru i zato preko pravosudja proganjaju nevine Hrvate kojima pakuju kao u doba socijalizma!

  Pobjegao stazi na brijune drkati za 7 kuna u titinom autu samo da ne vidi hrvatsku šahovnicu i da ne Čuje lijepu nasu !

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Iz Rusije
  #4 Iz Rusije 10 srpnja, 2018, 04:20

  Samo naprjed braco Hrvati kada nas napadaju onda smo svi skupa.Srbi neka laju kao psi koji pozna Hrvatska je do Zemuna neka znaju dobro Nitko ih nece spasiti te razbojnike koljace divljake.To nije narod tosu Majmuni srpski .ako I’m Hrvatska smeta neka krepaju .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code