MI BRANITELJI SMO PONOSNI NA VELIKOG BOŽU ALIĆA

MI BRANITELJI SMO PONOSNI NA VELIKOG BOŽU ALIĆA

5. ožujka, 2020.

 

Notorni Tomislav Čadež u povodu smrti ovog velikog umjetnika besramno piše: „Božidar Alić bijaše, kao i mnogi veliki talenti, žrtva vlastite taštine. Nemoguć za društvo…“, itd. i tako redom. Kako ga nije sram.

A nije sram ni Nenada Polimca koji je napisao da Alićevo „najproblematičnije razdoblje započinje suradnjom s Jakovom Sedlarom“ te da mu (čujte sad ovo!) „osobito ne služi na čast nastup u „Četveroredu“(1999.)“

Napisao: Mladen Pavković

Nakon korona virusa, Hrvatska je ponovno u velikom šoku. Prerano je preminuo jedan od, kako sada pišu, najvećih hrvatskih dramskih umjetnika, veliki – Božidar Alić (65).

Na dan smrti čak su i na 3. programu Hrvatske radiotelevizije (HRT), nakon godina prešućivanja, prikazali i jedan film u kojem je briljantno glumio.. Svaka čast.

Isticao da je Hrvat

Međutim, dok je bio živ i kad je svojim radom želio prehraniti sebe i obitelj, „svi“ su ga se odrekli (svaka čast iznimkama), a među prvima oni u udruženju dramskih umjetnika.

Nije im odgovaralo Alićevo hrvatsko domoljublje, previše je isticao da je Hrvat. Njima je više odgovarao jedan Rade Šerbedžija, koji to nikada nije tvrdio, pa stoga ovaj veliki glumac, dragovoljac hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i veliki čovjek, ne da nije nikada mogao igrati svoje predstave na Brijunima, već ni u maloj dvorani zagrebačkog Vatroslava Lisinskog!

Tijekom zadnjih godina za njega su sva vrata bila zatvorena, a bio je, pišu i kažu, legenda i jedan od najvećih glumaca zadnjih sto ili pedeset godina.

Nisu ga zvali u radijske i tv emisije, a u novinama je bio šikaniran, marginaliziran i bacan u blato, (svaka čast pojedinim portalima), jer nije želio, poput većine svojih kolega, staviti glavu u pijesak i šutjeti na sve nepravde koje se događaju prije svega onima koji su bili prvi kad je trebalo.

Jedan KPJ-SKH portal (Index.hr) među ostalim dobro ga je „oprao“ kad je protestirao protiv dolaska posjete srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb. Tada su uz ostalo napisali: „Božidar Alić, nekad zgodan, poželjan, hvaljen, nagrađivan i više nego uspješan kazališni (!?) glumac, a sada samo kontraverzna javna ličnost, (sic!) ponovno se osramotio i izrekao još neke od svojih godinama nagomilanih gluposti“.

Sve zbog domoljublja

Dakle, zbog svojeg domoljublja, ovaj je veliki dramski umjetnik, za neke jadne i sirove talente “samo kontraverzna javna ličnost“, a jedan Šerbedžija (i njemu slični) zbog svog navodnog dezerterstva na početku Domovinskoga rata, postao je još veći i značajniji, tako da su mu dodijelili i najveću nagradu za kulturu za životno djelo – „Vladimir Nazor“ (2019.).

Notorni Tomislav Čadež u povodu smrti ovog velikog umjetnika besramno piše: „Božidar Alić bijaše, kao i mnogi veliki talenti, žrtva vlastite taštine. Nemoguć za društvo…“, itd. i tako redom.

Kako ga nije sram.

A nije sram ni Nenada Polimca koji je napisao da Alićevo „najproblematičnije razdoblje započinje suradnjom s Jakovom Sedlarom“ te da mu (čujte sad ovo!) „osobito ne služi na čast nastup u „Četveroredu“(1999.)“.

Može li gluplje?

Nu, sve u svemu, ovog će se velikog hrvatskog dramskog umjetnika itekako pamtiti po njegovim kazališnim, televizijskim i filmskim ulogama, ali i po još nečemu – primjerom da se u životu uvijek treba boriti, a poglavito za svoju svetu i jedinu hrvatsku Domovinu!

Odlaskom ovog velikog čovjeka ostao je nemjerljiv gubitak, ostala je praznina i nema riječi utjehe koje bi mogle umanjiti bol svih onih koji su dobronamjerno pratili njegov rad i djelo.

A osobito smo na njega ponosni mi, hrvatski branitelji! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 ožujka, 2020, 00:51

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Nikita markovic
  #2 Nikita markovic 6 ožujka, 2020, 08:07

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. PROPEPE
  #3 PROPEPE 5 ožujka, 2020, 16:36

  DI JE PEPE? PEPE, DI SI PEPE, TEŽSKO JE TRPITI KRETENA PAVKOVIĆA. TEŽSKO, TEŽSKO

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  #4 Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka 5 ožujka, 2020, 14:39

  Iskrena sućut obitelji, prijateljima i suborcima upućuje
  Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  Sa svojim članovima i simpatizerima

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 5 ožujka, 2020, 13:17

  Svaka čast, ovo je pravi, iskreni tekst o velikom hrvatskom domoljubu. Čestitke g. Pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code