NAJNOVIJE NA PORTALU

MESIĆA TREBAMO ZAJEDNIČKI TUŽITI

MESIĆA TREBAMO ZAJEDNIČKI TUŽITI

17. veljače, 2015.

54e06570-4704-49b8-9d06-4f09b0094cfb-dsc-5977-718x446
To predlažem svim građanima koji su ga nagradili zvižducima

Napisala: Vesna Balenović, predsjednica Udruge „Zviždač“

 

„Uvijek ima budala. Demokratsko je pravo biti budala“, riječi su bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koje je izgovorio u kameru Nove TV, komentirajući zvižduke na Markovom trgu upućene njemu i Ivi Josipoviću.

Podsjetimo, u svom inauguracijskom govoru predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila se na doprinosu izgradnji hrvatske demokracije i svojim prethodnicima, Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, što je veliki dio okupljenih popratio uzvicima negodovanja, hukom i zvižducima.

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić vjerojatno je na inauguraciju došao sa željom da nakon govora predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović čuje huk i zvižduke prisutnih građana. Međutim, za njega posve neočekivano, huk i zvižduk gotovo 2000 prisutnih čuo je na spomen svog imena, nakon što se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svojem govoru zahvalila prethodnicima, njemu i Ivi Josipoviću.

Naučili na eskapade bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića

Hrvatska javnost vremenom se naučila na eskapade bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića za vrijeme njegovog mandata, ali i po njegovom isteku. Bilo je nebrojeno neumjesnih i nekulturnih izjava zbog kojih je kao predsjednik sramotio Hrvatsku i zbog kojih je na koncu i sudski kažnjavan.

Podsjetimo, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponovljenom postupku pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu, proglašen je krivim za klevetanje francuskog odvjetnika Ivana Jurašinovića. Zbog izjave date na hrvatskoj nacionalnoj televiziji ”da kad sljedeći put bude dolazio u Hrvatsku, nek’ svrati u Vrapče jer da imamo kvalitetne stručnjake koji će mu pomoći“ Mesić je proglašen krivim i kažnjen zbog nanošenja duševnih boli, te je prema presudi morao odvjetniku Jurašinoviću isplatiti 70 tisuća kuna odštete.

Pamtimo i sudski spor u Kopru, kojeg je Mesić izgubio od Joška Jorasa „samozvanog slovenskog borca za južnu granicu“. Nakon što je Joras blokirao normalno odvijanje prometa na graničnom prijelazu Plovanija, Mesić se nepotrebno uključio u verbalni duel i Jorasa nazvao „redikulom u nečijoj funkciji“. Bez obzira što mi mislili o Jorasu i njegovim postupcima, činjenica je da je Mesić koristeći rječnik ulice, a ne rječnik jednog državnika, degradirao funkciju koju je obnašao, spuštajući se na Jorasovu razinu, vrijeđao ga i zbog toga bio sudski kažnjen sa 2000 eura.

Zajednički sudski postupak protiv Mesića

Predlažem svim građanima koji su Mesića „nagradili“ zviždukom, a koje je Mesić javno preimenovao u „budale“ da razmotre opciju pokretanja zajedničke sudske tužbe protiv Mesića, zbog javno izrečene klevete. Demokratsko pravo građana je da političare, kao javne osobe nagrađuju aplauzom ili zviždukom, ovisno o zaslugama, ali niti jedno od pravila kulturnog i uljuđenog ophođenja, ne daje bivšim političarima pravo ponašati se i komunicirati na tako nedoličan način, kako to čini Stjepan Mesić.

Možda je Mesić sudsku novčanu kaznu za klevetu od 70.000,00 kuna s lakoćom isplatio francuskom odvjetniku Jurašinoviću, ali najmanje tisuću takvih eventualnih kazni mogle bi koštati Mesića gotovo 70 milijuna kuna, pa bi u buduće prije nekog novog obijesnog vrijeđanje građana i tituliranja budalama, dobro promislio isplati li mu se to „zadovoljstvo“ ili ne.

Zvižduci upućeni Mesiću nisu slučajni!

Mesić bi prije kanonade uvreda kojima obasipa građane ipak morao znati da hrvati ne pate od kolektivne amnezije i da zvižduci upućeni njemu nisu slučajni!

Naime još uvijek nije razjašnjena Mesićeva uloga u korupcijskoj aferi Patria, pri nabavci 84 oklopna vozila ukupne vrijednosti 112 milijuna dolara.

Hrvatska javnost nikada nije doznala tko je i kako financirao prvu Mesićevu izbornu pobjedu 2000-te godine. Jeli i u kojoj mjeri bio uključen novac albanskog i hrvatskog kriminalnog miljea i koje obveze je po tim financijskim aranžmanima Stjepan Mesić kasnije eventualno imao prema kriminalnom podzemlju.

Brojni mediji izražavaju sumnju u Mesićevu moguću povezanost s međunarodnim krijumčarenjem nafte preko INE, uz asistenciju i svesrdnu pomoć njegovih prijateljskih veza s diktatorima i zločincima poput Moamera Gadafija i Saddama Huseina.

Ostala je nerazjašnjena uloga Mesića s tajnim računima u Villachu, na koje su novac za potrebe Hrvatske uplaćivali iseljenici. Također nisu nikad pronađeni milijunski čekovi koje je Mesić po vlastitom priznanju slučajno pogubio, a dobio ih je od hrvatske dijaspore za pomoć pri nabavci oružja.

Mesićeva kupnja dva luksuzna stana i garaže u Zagrebu površine 156 kvadrata, pred kraj mandata, također zbog neusklađenosti s njegovim prihodima, bacila je ozbiljnu sumnju na regularnost te transakcije i mogućnost da je novac iz prethodnih afera Mesić legalizirao i pretočio u stambeni prostor. Mesić je naknadno ustvrdio da je u pitanju bila posudba od dragog prijatelja iz Slovenije, ali nikada nije dokazan zakonitost transfera novca putem banaka iz Slovenije u Hrvatsku, s obzirom da je zbog mogućeg pranja novca, zakonski zabranjeno preko granice nositi tolike financijske iznose.

Kad se Mesić upita zašto se pri šetnji gradom ili pojavljivanju u javnosti poput nedjeljne inauguracije, umjesto aplauza čuje zvižduk i huk, neka onda pogleda ogroman trag svih neriješenih i prikrivenih afera koje godinama vuče iza sebe.

Svi su se istančani dežurni analitičar društvenih zbivanja okomili na zvižduke prisutnih. Nažalost niti jedan od njih nije se pitao zašto su ti zvižduci upućeni, nije primijetio vrijeđanje građana i nije osudio prostački i ulični rječnik bivšeg prvog čovjeka Republike Hrvatske. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mladen
  #1 Mladen 24 studenoga, 2016, 17:38

  Najveća misterija novije hrvatske povijesti je to kako je “vepar” Mesić uspio dobiti dva predsjednička mandata.Valjda samo zato jer je dobio glasove od “demokratskih” budala.Mesiću,otiđi u šumu i tamo rokći!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 19 veljače, 2015, 22:36

  Mil mali sitnozubchichi
  ++++++++++++++++++
  Imam vech godinama
  +++++++++++++++++
  OSJECHAJ, SLUTNJU
  +++++++++++++++++
  Da su Hrvatichi
  +++++++++++++++++
  DEVOLUIRALI
  +++++++++++++++++
  U slijepu shtenad
  +++++++++++++++++
  Ili morate svi kod
  +++++++++++++++++
  GHETALDUSA
  +++++++++++++++++
  Zar je igdje bilo zabune
  +++++++++++++++++
  KPJ kadar je taj shto
  +++++++++++++++++
  KOCHI POVIJEST

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Budala
  #3 Budala 19 veljače, 2015, 20:43

  Čovjek može nazvati sebe budalom, ali ne smije druge, jer time čini od sebe veću budalu nego što je.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Majda
  #4 Majda 17 veljače, 2015, 14:12

  Negde sam na hrvaškem portalu prebrala da bo Mesič pa tudi Josipovič šli noter.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code