MINISTAR MATIĆ BIO PRIPADNIK VUKOVARSKE BRIGADE U VRIJEME KAD NIJE POSTOJALA

MINISTAR MATIĆ BIO PRIPADNIK VUKOVARSKE BRIGADE U VRIJEME KAD NIJE POSTOJALA

29. rujna, 2015.

EVO-kako-je-Predrag-Matic-prosao-strasne-torture-kao-sef-sobe-i-postao-80-hrvatski-ratni-vojni-invalid-!_article

U Registru branitelja s tim u svezi možete pronaći jedan zanimljiv podatak da je Predrag Matić (r. 1962. Požega) bio njezin pripadnik od 1. rujna 1991., što bi „u prijevodu“ značilo da je baš ON postao njezin pripadnik 25 dana prije nego se ustrojila. Može li u svojem „ratnom putu“ ministar branitelja imati samo jedan sporni dan?„Vrlom“ ministru u Registru branitelja piše (čujte sad ovo!) da je bio pripadnik 204. brigade od 1.9. 1991.-14. kolovoza 1992. No, nakon okupacije Vukovara navodno je, prema njegovim riječima, završio 270 dana u srpskom koncentracijskom logoru

Napisao: Mladen Pavković

Ni nakon nekoliko godine od zamagljivanja očiju ministra branitelja bez branitelja Predraga Matića s Registrom branitelja (objavljen 19.12. 2012.) još uvijek nismo saznali koliko je na tom „najčasnijem popisu“ istinskih, odnosno pravih hrvatskih branitelja, a koliko lažnih. Matić se, valjda zbog svoje bolesti (PTSP-a) zna ponekad „zaletjeti“ pa javno reći da je u Registru ni manje ni više nego čak – 150 tisuća lažnih branitelja, ali dosad nikada nije otkrio ime i prezime barem jednog. No, da bi se uistinu saznalo tko jeste, a tko nije branitelj obrambenog hrvatskog Domovinskoga rata najlakše je i najjednostavnije postrojiti pripadnike pojedinih brigada. Takvih prijedloga je bilo, ali ni oni desni ni lijevi koji su bili na vlasti za to nisu željeli čuti.

Sporni ratni put

Ovih dana (23. rujna) u Vukovaru je svečano obilježena 24. obljetnica ustrojstva (sic!) legendarne 204. vukovarske brigade, koja je brojala 1803 vojnika, a kroz koju je tijekom rata prošlo oko 3600 branitelja. Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković-Mladi Jastreb je istaknuo kako i nakon toliko godina još uvijek nisu zadovoljni statusom brigade, dok je Matić rekao da je to najpoznatija brigada u Domovinskom ratu te pohvalio sve dobrovoljce koji su iz cijele Hrvatske pa i iz inozemstva došli braniti Vukovar.

Međutim, u Registru branitelja s tim u svezi možete pronaći jedan zanimljiv podatak, a taj je da je Predrag Matić (r. 1962. Požega) bio njezin pripadnik od 1. rujna 1991., što bi „u prijevodu“ značilo da je baš ON postao njezin pripadnik 25 dana prije nego se ustrojila. Može li u svojem „ratnom putu“ ministar branitelja imati samo jedan sporni dan?

Naime, kad sam svojedobno uputio dopis Ministarstvu obrane RH oko dana ustrojstva ove brigade, tada su mi, još 16. ožujka 2007., odgovorili slijedeće:

Poštovani, u svezi Vašeg upita o datumu ustrojavanja vukovarske brigade HV-a izvješćujemo Vas da je 204. vukovarska brigada HV „R“ ustrojena 25. rujna 1991. i djelovala je do 5. rujna 1992. kad je ukinuta. S poštovanjem, načelnica Marijana Klanac“.“

U isto vrijeme na bojištu i u logoru

A našem „vrlom“ ministru u Registru branitelja piše (čujte sad ovo!) da je bio pripadnik 204. brigade od 1.9. 1991.-14. kolovoza 1992. No, nakon okupacije Vukovara navodno je, prema njegovim riječima, završio 270 dana u srpskom koncentracijskom logoru.

Dakle, u isto vrijeme bio je u 204. brigadi i u – logoru, što pretpostavljamo znači da je ostvario sva materijalna i ina prava i kao ratnik i kao logoraš. Uz to je dobio više ratnih i inih odličja i priznanja nego svi ratni vukovarski zapovjednici zajedno (tko ga je predložio?)!

Stoga, kako bilo da bilo, postrojite brigade, pa da vidimo koliko nas (i kakvih) još ima!T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. king
  #1 king 3 listopada, 2015, 07:33

  Prije pisanje članka treba se u potpunosti informirati, pogotovo oko ppriznavanja udjelovanja u Domovinskom ratu za pripadnike Vukovarske brigade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. UDbaša
  #2 UDbaša 29 rujna, 2015, 18:28

  Sram ga bilo! Drugo nema smisla reći!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code