NAJNOVIJE NA PORTALU

MESIĆ, JOSIPOVIĆ, TERŠELIČ I PUPOVAC DOBILI JOŠ JEDNU BITKU

MESIĆ, JOSIPOVIĆ, TERŠELIČ I PUPOVAC DOBILI JOŠ JEDNU BITKU

4. veljače, 2015.

SUG-U-HAAGU1-660x330
To je nama naša borba dala

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što smo pobijedili u hrvatskom Domovinskome ratu, zahvaljujući prije svega nesposobnim, korumpiranim i sličnim političarima i politikantima, gubimo bitku za bitkom – u miru. Naime, nakon što je sudac Haaškoga suda pročitao da je odbačena hrvatska tužba za genocid, prvo što nam je palo na pamet i u sjećanje bilo je tisuće izgubljenih nevinih života u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, razoreni gradovi i mjesta, srpski koncentracijski logori, masovne grobnice, na stotine tisuća protjeranih iz svojih domova, jednom riječju pitanje – zar smo se za to borili?

Kažu: i Srbiji je odbačena protutužba za genocid. To nas u ovom trenutku vrlo malo ili uopće ne zanima i nije nam nikakva utjeha. (Kako su se uopće usudili podnijeti takvu tužbu?) Srbija, Crna Gora, JNA i domaće izdajice bili su agresori na Republiku Hrvatsku. Rat se vodio na našim prostorima. Što Hrvatskoj treba presuda Haaškog suda da dokaže ono što znamo i što smo osjetili svih ratnih godina?

Diletantski sastavljena tužba

Oni koji su sastavljali i vodili sudski proces, u ovom predmetu, u ime Republike Hrvatske na Haaškom sudu više ne mogu i ne smiju se pravdati. Tako diletantsku tužbu mogu sastaviti samo – diletanti. (Već u startu se moglo naslutiti da je podnesena tek reda radi!) Stoga, svi oni koji su na bilo koji način bili upetljani u ovaj promašeni i sramotni slučaj za Hrvatsku, a poglavito za njezine nevine žrtve moraju snositi odgovornost. Kao prvo, iz svog džepa trebaju platiti troškove vođenja (promašenog) postupka, a zatim i moralno i kazneno odgovarati, poglavito oni koji su izabrali ove svjetske “stručne” amatere da nas predstavljaju na Haaškome sudu, tim više što na ovu presudu nema žalbe.

Očekujemo od Državnog odvjetništva da sada po hitnom postupku pokrene postupak i protiv Stjepana Mesića, zapovjednika zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA). Bio je Vrhovni zapovjednik JNA i predsjednik Predsjedništva SFRJ i to u vrijeme kad je ova zločinačka vojska s njim na čelu činila najokrutnija zvjerstva prvo u Sloveniji, a potom i u Hrvatskoj. Naime, taj čovjek bio je ključna karika u zapovjednom lancu zločinačke JNA sve do kraja 1991.! Dakle, u to vrijeme na čelu JNA nije bio Srbin, ni Makedonac, ni Slovenac, već – Hrvat, kojeg su Hrvati za nagradu čak dva puta birali za predsjednika Republike, a samim time i za Vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske. Uz sve to, bio je i progonitelj časnih hrvatskih generala Gotovine i Markača. Mesiću se odmah treba oduzeti ured, sve privilegije, odličja i strpati ga u – Remetinec, a ne da se sada progone ljudi poput iznimno časnog i uvaženog generala Željka Sačića i drugih (samo da se zataškaju ovakvi i ovakve stvari).

Žrtve i branitelji su razočarani

Dok su hrvatski branitelji i žrtve Domovinskoga rata totalno razočarani presudom Haaškoga suda, aktualni političari i režimski “analitičari” (svaka čast izuzecima) besramno pričaju da se “nešto takvoga očekivalo” te da je sada najvažnije krenuti naprijed, kao da se ništa nije dogodilo. (Vesna Teršelič, Sava Štrbac i Milorad Pupovac očito su dobili još jednu bitku).

A tko će Hrvatskoj platiti ratnu štetu, tko će im vratiti mrtve?

A da je baš takva presuda Haaškoga suda u hrvatskim političkim krugovima bila i očekivana, najbolje je pokazala Hrvatska radio televizija. Ona je u vrijeme izricanja presude na prvom i drugom programu prikazivala “zabavne” serije, (da ti pamet stane!), a tek na četvrtom izravni prijenos iz Haaškoga suda (da su imali osam kanala, vjerojatno bi prenosili na osmom, zadnjem!). To nije ništa drugo nego još jedna Radmanova medijska izdaja. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jovanhoe
  #1 Jovanhoe 4 veljače, 2015, 19:33

  A tko će Hrvatskoj platiti ratnu štetu, tko će im vratiti mrtve?
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Nitko. Zašto? Zato što glupi Hrvati uvijek biraju još lošije od sebe, biraju hrvatomrsce, a ti hrvatomrsci onda rade protiv tih istih, koji su ih izabrali.
  I……..?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code