MENI JE KOMPLIMENT KAD ME ZOVU DRUGARICOM

MENI JE KOMPLIMENT KAD ME ZOVU DRUGARICOM

19. lipnja, 2017.

 

 

Ii dalje ću izbjegavati komentirati i kritizirati svjetovno djelovanje gospodina Košića iz poštovanja prema vjernicima kojih je on duhovni vođa. Što se tiče obraćanja meni kao drugarici, moram ga razočarati. Iako on to smatra uvredom, meni je kompliment, jer mi socijaldemokrati ne sramimo se biti drugu drug. Ponosimo se time!

Napisao: Josip Frković

Pismo mons.dr. Vlade Košića predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, koje je zbog pomirljiva, trgovačkoga odnosa čelnika HDZ-a s tradicionalno neprijateljskim HNS-om pri postizanju parlamentarne većine izazvalo negodovanje sisačkoga biskupa i brojne komentare u hrvatskoj javnosti. Biskup Košić je, ustvrdivši „potpunu premijerovu neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje njeguje većina hrvatskoga naroda“, izgubio vjerodostojnost i preslagivanjem potpore novoj Vladi polučio čin političke prostitucije. Visoki crkveni prelat je, štoviše, zamolio premijera da svoju stranku više ne naziva demokršćanskom. Poruke iz biskupova pisma odaslana iza svete mise i propovijedi na blagdan sv. Antuna u Odri Sisačkoj, ponukalo je na jedan od rijetkih medijskih istupa i nedavnim lokalnim izborima (s 9.702 glasa birača) ponovo izabranu SDP-ovu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček. Razlog? Ovu kontroverznu, tijekom prvoga mandata brojnim potezima dokazanu rigidnu i boljševiziranu dužnosnicu, mons. Košić je preneseno nazvao političkom profiterkom sisačkoga frakcijskoga rata u HDZ-u.Odgovarajući, KIB za najstariji i njoj lojalni sisački internetski portal, kaže: – On meni može nekažnjeno reći što god mu padne na pamet, a ja bih da ulazim u javnu polemiku, svojim javno izrečenim stavovima o njemu mogla povrijediti i sve članove njegove pastve, koji možda dijele stavove, a možda i ne. Zato sam izbjegavala raspravu s njegovim političkim stavovima, pa ću i dalje izbjegavati komentirati i kritizirati svjetovno djelovanje gospodina Košića iz poštovanja prema vjernicima kojih je on duhovni vođa.

Koje li skromnosti

Što se tiče obraćanja meni kao drugarici, moram ga razočarati. Iako on to smatra uvredom, meni je kompliment, jer mi socijaldemokrati ne sramimo se biti drugu drug. Ponosimo se time!

Tako zbori dužnosnica drugoga većeg grada u državi u kojem je na vlasti SDP i najvećega grada u RH koji u prvoj fotelji ima ženu. Kako objašnjava ponovo zadobiveno povjerenje Siščana?

U prvom sam mandatu dokazala da se kvaliteta života građana drastično može poboljšati odgovornim pristupom poslu. S neusporedivo manje novca nego što ga je grad imao prije napravila sam više nego bivši vlastodršci u posljednjih 25 godina zajedno (koje li skromnosti!). Uvjerila sam Siščane da se može, iako su uvjeravani u suprotno, da se ništa ne može.U naredne četiri godine slijedi završetak najljepše ledene dvorane, dvije nove sportske dvorane, sredstvima EU uredit ćemo arheološki park, centar izvrsnosti i tehnološki park, graditi dva nova vrtića. Imat ćemo nove autobuse i uredit ćemo kolodvor. Prva je naša konstatacija na izgovoreno, KIB je prepuna samohvale i samouvjerenosti, uza zaobilaženje istine ili pak otvorene laži i opsjene. Zar doista misli i može tvrditi da u protekle četiri godine u više navrata – od lipanjskih proslava blagdana sv. Kvirina do komunističkih derneka u Brezovici, obilježbi nepostojećega, mitskoga sisačkoga partizanskoga odreda – nije uvrijedila 86 posto Siščana, deklariranih vjernika Katoličke crkve? Od 2013. i pobjede SDP-ove koalicije, u kojoj je potom potpuno onemogućila izabrane predstavnike zakonskim propisima vjerne sisačke narodnjake, samovoljno otpuštala i sumnjičila zaposlenike gradske uprave i tvrtki, cijelo je vrijeme priželjkivala promjenu nadnevka lipanjskoga Dana grada.

Genijalni partijski dvojac Baniček-Maras

Pri tome je „zaboravila“ davno skupo plaćenu i zaobiđenu dokumentaciju uređenja Trga bana Josipa Jelačića, odakle tradicionalne adventske svijeće seli s južnih bedema Siscije seli pod gradski sat i gdje pred sam ulaz u biskupijski ordinarijat Velikoga kaptola inatljivo postavlja demontažne pozornice ili luna-park s bučnim autodromom, kao ove godine. Nisu li to provokativni potezi? Što još reći o lažima sklone bračne družice birokrata iz ureda Ministarstva poduzetništva Darka Baničeka, te nastavno obiteljskom prijatelju, dioničarskom savjetniku i netalentiranom SDP-ovu političaru Gordanu Marasu, koji je bez ikakve sumnje podupro ishođenje 75 milijuna kuna vrijedna kredita HBOR-a s promjenjivom kamatom i rokom otplate 2032. Samo to da je tz. pješačku kaldrmu od prvorazrednoga talijanskog kamena (?), odnosno zonu strogog cityja, Kranjčevićeve i trećine Druge ulice, prekrila armirano-betonskom dekom, a time i rimsku arheologiju i u tlu oštećenu kanalizacijsku mrežu. I sve to s namjerom da ondje ustali tz. dječje kirvajske štandove i manifestacije i da pri tome onemogući prolaz crkvenim procesijama. Korištenje gradskih prostora dostupne svim Siščanima. Pa iako KIB tvrdi da je ponosna međusobnim drugarskim oslovljavanjem socijaldemokrata, što Otac biskup akcentira neprimjerenim cinizmom i komunističkim arhaizmom preteškim ušima hrvatskoga naroda koji je od crvenih mnogo propatio, drži li možda prikladnim i onaj partizaski pozdrav „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“, sa stisnutom pesnicom na desnoj sljepoočnici…Otkuda to kad je svakom Siščaninu poznato da u njenoj obitelji nije bilo partizana koji se kite hrvatskim klijentelističkim tipom antifašizma, dok su 1945. i kasnije s petokrakama na lijepim kapama partizanskim bili najteži fašistički zločinci. Posvuda, prvenstveno u sisačkoj Brezovici iz koje je razvijen mit ravan velikosrpskim povijesnim krivotvorinama.

Partijski „okupatori“ grada

Ne slijedi li možda na misni tamjan osjetljiva drugarica i primjer tranzicijskoga gubernatora Rijeke Vojislava Obersnela, koji radostan još jednom izbornom pobjedom SDP-a demokratsku Hrvatsku pozdravlja iz proleterskoga i boljševičkoga Lenjingrada i revolucionarne krstarice „Aurore“. Ali, vratimo se sisačkoj zbilji. Prije godinu dana, 17. lipnja i pet dana prije suvišna praznika antifšističke borbe, bila je spomenuta autokratkinja i nevjernica, dokazana mrziteljica vjere i Crkve, osjetno uznemirena činjenicom „da se netko od klerikalaca drznuo na rubu Brezovice, u Novom Selu Palanječkom, postaviti bijeli križ u spomen na šest tisuća partizanskih i komunističkih žrtava“. Stoga je gradska inspektorica pitala čelnika „Hrvatskoga domobrana“: Znate li da je „Križ istine“ na javnoj površini, imate li dopusnicu, što i tko stoji iza ove (politički i prostorno-planski štetne) akcije, tko je odgovorna osoba i tko proizvodi raspela i spomen-ploče s porukama o komunističkim zločinima iza 1945…Kao na privremeno okupiranu području istočne Slavonije! Briga je bila tim veća što je u medijima najavljivano otkriće uz blagoslov mons.dr. Vlade Košića. Želi li dična gradonačelnica zaboraviti da je ne tako davno na parkirališta ispred katedrale žurno uputila svoje „haračlije“ naplate i nadzora naplate parkinga, pa su brojni svećenici s nadbiskupom zagrebačkim i metropolitom kardinalom Bozanićem iz Siska otputovali s ispisanim novčanim kaznama ispod vjetrobrana. Ovisno o tome jesu li vozila bila s gradske ili crkvene strane oborinskoga kanalića.

Kopa Beach i led-rasvjeta

Nije li perverzno uživala, zabranivši blagoslov dugo očekivana vrtića Zeleni Brijeg ili pak u preseljenju vrtića iz crkvenih prostora u Selima u školu u Gredi Sisačkoj, pa i u tome što je potpisanim ugovorom ranije vlasti obećanih tri milijuna kuna za dovršetak zvonika župne crkve Pohoda BDM – Kraljice mira taj iznos iz proračuna župi odbila isplatiti. Mnogo je događaja i situacija u kojima je inatljivo reterirala i istinu pretvorila u laž i obmanu. To što rigidna komunistkinja i nevjernica pred lokalne izbore umirovljenicima čestita uskrs s iznosima 100, 200 i 300 kuna i s porukom „sretan Uskrs želi vam vaša gradonačelnica KIB“, svojevrsni je politički i pervertitski skandal sličan onom bivšega SDP-ova kukurikavca Zorana Muljanovića. I baš taj, hvala Bogu zasvagda propali politički klaun i užasni potrošač hrvatskih milijardi, imao je sa sisačkom drugaricom velike saborske zastupničke planove. Pripremljeni tekst osude HDZ-ove većine KIB je besprijekorno pročitala i zaradila pljesak svojih antifa, poznatih antihrvata Stazića, Pusićke, Bauka, Grbina i drugih. Na žalost, nitko od njih nije se sisačku crvenu gazdaricu usudio pitati što je s dokazanim kriminalom oko Kopa Beacha, a što s malverzacijama pri naručivanju energetske učinkovitosti javne gradske rasvjete. Bilo kako bilo, razmah kreativnosti možemo tek očekivati. Možda već od 22. lipnja i komunističkoga derneka u Brezovici, gdje će se na prosvjednom okupljanju naći i pravaši HSP-a AS. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hrvoje
  #1 Hrvoje 22 lipnja, 2017, 13:53

  Štp se ti, čestita Kasandra petljaš, u lijevo-desne podjele? Valjda si dosad naučila da su partizanski fašisti anatemizirali vjeru kao sastavni dio hrvatskog nacionalnoga identiteta. ne sije Otac biskup mržnju, nego je nastoji amortizirati, te Hrvate prizvati svijesti i s puno nacionalnoga osjećaja. nacionalizam u Europi nije proskribiran, samo je u Hrvatskoj od komunističkih dušmana i posrbica proglašen otrovom podjela. Živio drug Lenjin, Draža Mihailović vožd Sloba Milošević i ina bagra s druge dunavske obale…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kasandra
  #2 Kasandra 20 lipnja, 2017, 04:46

  Taj gospodin biskup ima puno posla u svojoj biskupiji, koja je n ajcrvenija. bilo bi dobro da radi svoj posao, a ne da politizira i ideologizira. Ljudima treba pomoći, ujediniti ih, pružiti im ljubav, a ne sijati mržnju i dijeliti narod. To nije kršćanski.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 19 lipnja, 2017, 20:09

  Ako niste znali DRUG je prava hrvatska riječ.
  Samo kaj su ju mnogi upotrijebili kak im je volja.
  Barem je Kristina iz prave sisačke familije.
  Starci su joj bili poštivani dok su aktivno radili.
  Samo tako nastavi Kiki.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 19 lipnja, 2017, 17:07

  TKO JE OVAJ POŠTOVANI GOSPODIN ,FRKOVIĆ????

  POŠTOVANI GOSPODINE FRKOVIĆU , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRAVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-SENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJI. ONI SU ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE, PO PROFESIJI ZATUCANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI , TURCI SU IH IMENOVALI ,ODNOSNO, NAZIVALI ,POKRŠTENIM VLAŠKIM ČOBANIMA ILI BALIJAMA,ČIJI RAZUM JE UVJEK , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVARTA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  UVIJEK SU BILI NA SLUŽBI I U SLUŽBI ,OSIM KRŠAĆNSKE CRKVE ,I NJENIM SVIM ZAPADNIM CARSKIM I KRALJEVSKIM DINASTIJAMA,SVE DO USTOLIČENJA, RIMSKIM KONKORDATOM 1935 GODINE ,SAVEZA RIM, BERLIN ,TOKIJO,NA ČELU SA III-ĆIM REICHOM ,UDRUŽENIH ZAPADNIH KRŠAĆANA ,OD NARVIKA DO GUIBRALTARA, A SVE RADI UNIŠTENJA ,AGRESIVNOG,TOTALITARNOG I ATEISTIČKOG KOMUNIZMA.MAKAR JE TA VAŠA ,NADRI-POVIJESNA TRADICIJA ZAVRŠAVALA UVIJEK NA GUBITNIČKOJ STRANI, U KRVI ZLOČINA NON-PLUS ULTRA,OPET STE SE ,POŠTOVANI FRKOVIĆU,ODLUČILI HRVATOVATI ,POD KRIŽEM ,RASPELOM I PATRICAMA OKO VRATA, S’PRIPASANIM SRBOSJEKO, A OVAJPUT I HRVATOSJEKOM, SADA OBNOVLJENOG ,KRŠĆANSKOG ,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA,ČISTE BOŽJE DRŽAVE,ALI SADA I OD ONIH DEKLARATIVNIH HRVATA ,KOJI NISU KATOLICI STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, PA SU ZATO JEDNE VRSTE ŠLJAM ,KOJI SE NADAHNJIVAO ,A I DALJE SE NADAHNJUJU KUMROVCEM ,A NE ŠURMANCIMA ,ŠARANOVOM JAMOM,KORIČKOM JAMOM ,JASENOVCEM I DANICOM ,A U NAJNOVIJEM POVIJESNOM VREMENU ,KOJE PRIPADA OBNOVI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,DEVEDESETIH GODINA ,NAŠEG VREMANA, PAKRAČKOM POLJANOM,RUKAVCIMA KUPE I KORANE ,SISKOM, DRETELJEM ,GABELOM, HELIODROMOM,KULINAMA, GLAVAŠEVOM SLAVONIJOM ,I MERČEPOVIM VUKOVAROM,GDJE SU OVA DVA STEPINČEVSKA KATOLIKA,HRVATA, OBNAVLJALI DUH GENERALA ,DRINJANINA,LUBURIĆA, KLALI I VJEŠALI ONE TAMO DRUGE I DRUJGAČIJE U SVRHU OBNOVE ČISTOĆE STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE, I OPET ,SADA , U SLUŽBI IV-TOG REICHA ,ZAPADNE KATOLIČKE SVETE ALIJANSE , KOJA VAM JE POMOGLA DA SRUŠITE TAJ ATEISTIČKO-TOTALITARNI ,SAMOUPRAVNI KOMUNIZAM I UVEDETE ,PONOVNO SUSTAV HOLOKAUSTSKE ČISTOĆE NOVE HRVATSKE,KLASNO-ROBOVSKE DRŽAVE .ZATO PODVIKNIMO POBJEDNICIMA :DANKE GENŠER ,DANKE DEUTSCHLAND.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Poberuh
  #5 Poberuh 19 lipnja, 2017, 13:55

  Ti zbog poštovanja vjernika izbjegavaš polemiku s biskupom? Koja laž! Nisi ti intelektualno, moralno ili kako god dorasla za takvu polemiku jer si rigidna komunjara koja raspolaže samo s nekoliko boljševičkih fraza koje u svakoj prilici prilagođava okolnostima!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code