MARKO JURIĆ I DOMAGOJ PINTARIĆ U SKEČU “TELEPIROMANIJA”

MARKO JURIĆ I DOMAGOJ PINTARIĆ U SKEČU “TELEPIROMANIJA”

18. studenoga, 2017.

 

 

Ovih je dana zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 25-godišnakinje koju tereti da je u kolovozu u neubrojivom stanju upaljačem potpalila požar u mjestu Brgud kod Benkovca. U optužnici se navodi kako je djevojka bila motivirana činjenicom da tamo živi većinsko srpsko stanovništvo koje je smatrala odgovornim za paljenje njezine kuće u obližnjem mjestu Lisičiću tijekom Domovinskog rata.

ŠALJIVI VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

http://projektvelebit.com/telepiromanija/

Zanimljivo je da je ova djevojka uhićena dan nakon što je na istom području uhićena skupina srpskih mladića koji su potpalili nekoliko požara. Očito u maniri stare jugoslavenske škole novinarstva, ovaj je slučaj iskorišten kako bi svi vodeći tzv. hrvatski mediji uz ovu priču objavili naslov ‘Hrvatica palila srpska sela iz mržnje’. Odjednom je pozornost javnosti sa srpskih piromana prebačena na jednu djevojku koju se pod skroz sumnjivim okolnostima tereti za podmetanje požara.

Podmetanje požara: Sumnja da je priznanje Josipe Žilić nasilno iznuđeno

Evo što je nakon podizanja optužnice na svojem facebook profilu napisao njen odvjetnik Mate Knezović:

Večernji je već osudio moju klijenticu. Vrlo interesantno. Već sam u javnost iznio slijedeće činjenice:

 • moja klijentica je rođena u mješovitom braku;
 • više puta je izjavljivala da je prema njoj primijenjena nezakonita sila;
 • već treći mjesec je pritvorena, iako nema nikakvih dokaza da bi ponovila isto ili teže kazneno djelo;
 • usprkos boravku u bolničkom zatvoru ne daju joj nikakvu dokumentaciju o njezinom zdravstvenom stanju (povijest bolesti, otpusno pismo i dr.).

Svima je jasno da se ovakvim medijskim obmanama stvara pokušaj izjednačavanja krivnje između onih koji su ljetos palili Hrvatsku iz nacističkih razloga i Hrvata koji su ulagali nadljudske napore da im ne izgore gradovi i sela. Prema informacijama kojima raspolažem Srbi su pušteni. Jedan od njih je bio neubrojiv (slučaj Marijan), no nije završio ni u pritvoru.

Očekujem da će Državno odvjetništvo informirati zainteresiranu javnost za ostale uhićene:

 • Jesu li osumnjičeni?
 • Jesu li podignute optužnice?
 • Jesu li na slobodi?
 • Koje Državno odvjetništvo je mjerodavno i sl.? T

 

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Julijan
  #1 Julijan 23 studenoga, 2017, 20:18

  A lepo im je Marko Jurič na blagdan hrvatskoga Badnjaka, za pretakanja blagoslovljene pravoslavne vode u Preobraženskoj savjetovao da paze na svoju djecu i brloge četništva u Zagrebu. Hrvatska pravoslavna crkva nije nikad ukinuta!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ferenc
  #2 Ferenc 18 studenoga, 2017, 12:59

  Sve je to škola novinarstva, koju odavno promoviraju saša leković i pupavčeva vlaška popadija slavica lukić u dičnom Hrvatskom domu HND-a, dok tamjansku vatru raspiruje aktualni predsjednik vlae RH. On bi problem nove elektrifikacije (jer je banda sve razorila) rješavao postupno i dugoročno, a pupavac šiljate glave neće. Veli.odmah ili povlačim potporu dičnom tapecirung anemičnoga…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code