MARIJANA PETIR S PRAVOM OD NADLEŽNIH TRAŽI SPISAK BRANITELJA KOJI U SRBIJI MOGU BITI UHIĆENI

MARIJANA PETIR S PRAVOM OD NADLEŽNIH TRAŽI SPISAK BRANITELJA KOJI U SRBIJI MOGU BITI UHIĆENI

22. travnja, 2016.

Slider-8

U jednim dnevnim novinama čitamo da je učinila „štetu“ i to (da vam pamet stane-„nemjerljivu“!) jer je od nadležnih institucija u Hrvatskoj, osobito od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, zatražila da se obavijesti sve one hrvatske branitelje koji se nalaze na „crnoj listi“ Srbije, kako ne bi prigodom prelaska granice prošli kao Veljko Marić

Napisao: Mladen Pavković

Za jednu od najistaknutijih hrvatskih zastupnica u Europskom parlamentu (EU) Marijanu Petir slobodno se može reći da je i istinska zaštitnica hrvatskih branitelja i stradalnika, ali i svih drugih koji trebaju i očekuju pomoć. Međutim, u tom „grmu leži zec“. Što više radi i pomaže, to je više napadaju, pretežno ekstremni ljevičari, koji joj naprosto ne mogu oprostiti i zaboraviti – uspjeh. Hrvatski jal, rekao bi Matoš.

Ante Šprlje “poludio”

Sada u jednim dnevnim novinama čitamo da je učinila „štetu“ i to (da vam pamet stane-„nemjerljivu“!) jer je od nadležnih institucija u Hrvatskoj, osobito od predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, zatražila da se obavijesti sve one hrvatske branitelje koji se nalaze na „crnoj listi“ Srbije, kako ne bi prigodom prelaska granice prošli kao Veljko Marić.

Novinarka Renata Rašović u „Večernjem listu“ u članku pod nazivom „Ako je Petir željela upozoriti branitelje, trebala je pritiskati srbijansko Ministarstvo pravde“ piše kako je europska zastupnica tim svojim činom, zamislite – „odslala otrovnu strelicu prema Ministarstvu pravosuđa“ te da je zbog toga ministar Ante Šprlje – „poludio“.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Zatim navodi (glupost, što li) da od završetka Domovinskog rata, od kojeg je prošlo dva desetljeća, „mnogi iz populacije koja obuhvaća pola milijuna branitelja svih se spomenutih godina nisu nikada odvažili prijeći državnu granicu!“.

Zar i o tome netko vodi evidenciju, zar se i to prati? (Kao u vrijeme komunističkog režima!).

Novinarka potom kaže da se to braniteljima ne može zamjeriti te nastavlja u svom „mesarskom“ stilu: „Međutim, ustvrditi kako Ministarstvo pravosuđa od javnosti krije popis s 300 imena branitelja opasni je populizam Marijane Petir“, a potom istače kako „mnogi branitelji koji su nakon rata odlučili živjeti od vlastita rada, pa zaplivali poduzetničkim vodama, nakon njezine objave otkazuju putovanja, raskidaju unosne poslove…“.

Dakle, malo prije navodi da branitelji „ne putuju“, a sada – „otkazuju putovanja“!?

Petir se napada i što je pomogla, koliko je mogla, Veljku Mariću, a da je pomogla – jeste.

Branitelji mogu reći samo hvala

I na kraju, spisateljica joj sugerira da „ako je željela upozoriti branitelje da ne prelaze granicu, trebala je pritom apelirati na srbijansko Ministarstvo pravde, pa s pozicije europarlamentarke pritisnuti tamošnju Vladu da obznani postoje li takvi popisi i koja su imena na njima“. (sic!)

I što na sve to reći, zaključiti? Samo jedno: Marijana Petir očito nekome debelo smeta i pravi pomutnju, ali što se tiče hrvatskih branitelja i stradalnika možemo joj reći samo jedno- hvala!

Članak je očito pisan po narudžbi, ni prvi ni zadnji put.

Stoga, gospođo Petir, glavu gore, idemo dalje, do – pobjede! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 25 lipnja, 2021, 15:41

  POŠTOVANA PETIRKA ,PAMET UGLAVU,
  TO JE DRUŠTVENO-POLITIČKA ARENA U KOJU STE STUPILI , A NE BISKUPSKA SAKRISTIJA. VAŠE BAULJANJE PO TOJ ARENI JE PRAVA SMIJURIJA ,SLUŠATI VAS KAO ZATUCANU KATOLIČKU ISPOSNICU ,KARMELIČANSKIH ODAJA , KOJA JE TOTALNO-DRUŠTVENO-POLITIČKI NEUKA A HOĆE REINKARNIRATI TRADICIJU ZATUCANE KATOLIČKE PROŠLOSTI KOJA JE OKUPLJALA KMETOVE ,ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA I KORISTILA IH KAO ROBLJE SVE DO 1945 GOSDINE.JER NAJVEĆI I NAJPLODNIJI DIO PANONSKE NIZIJE ,KOJA SE USTOLIČILA NA HRVATSKOM GEOGRAFSKOM PODNEBLJU, JE PRIPADAO NASLEJENIM KOLONiMA HABZBURŠKE MONARHIJE, JOŠ IZ VREMENA MARIJE TERZIJE ,A TEK MANJI ILI NAJMANJI DIO TE PLODNE ALUVIJALNE RAVNI PRIPADAO JE CRKVI I NJEZINIM VELIKAŠIMA KOJI SU SE ZVALI PLEMENITI NA ČIJIM POSJEDIMA SU ROBOVALI TI POSLUŠNI I PONIZNI HRAVATSKI SELJACI NA STUPNJU ČANDALE . PA JE POVIJEST ZABILJEŽILA DA SU MNOGI KMETOVI ZRINSKIH ,FRANAKOPANA I OSTALIH CRKVENIH VELIKAŠA I V ELIKAŠA HABZBURŠKE DINASTIJE ,ZBOG KRAJNE NELJUDSKIH UVJETA ŽIVLJENJA ,POSEBNO IZ PODRUČJA ZRINA, BANIJE I PRIMOPRJA ,SVE DO NERETVE ,POD CIJENU ŽIVOTNOG RIZIKA ,PRIBJEŽAVALI NA PODRUČJE DANAŠNJE CAZINSKE KRAJINE I CENTRALNE BOSNE,U OSMANSKU BOSNU ,GDJE SU DOBIVALI SVOJA VLASTITA IMANJA I POSTALI KMETI TURSKE CAREVINE ,KOJI SU CAREVINI ,KAO POREZE, DAVALI TREĆINU.
  ČITAJTE POVIJESNIČARE DR,GOLDSTEINA I DR.KLAJIĆ.
  PA ŠTA DA VAM PORUČIM ,POŠTOVANA ISPOSNICE ,OSIM DA VAS POŠALJEM U ŠKOLICU,DA NAUČITE MISLITI ,JER ZA NAUČITI MISLITI ,KAŽE HEGEL ,JE DUG I MUKOTRPAN PUT KOJI NEMA KRALJEVSKIH PREČICA. MOŽDA ,JOŠ NIJE KASNO ,MAKAR SU VAM ZA TU POTREBU GODINE NA ISTEKU. JER NAUČITI MISLITI ,TREBA SE PENJATI HEGELOVOM LJESTVICOM TRIJADE DO SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI, KADA VAŠA OSOBNOT ,KOJU BI HEGEL NAZVAO, OSOBNOST TEK BIĆA, NA STUPNJU RAZUMA KOJI JE UVJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI , EVOLUIRA NA STUPANJ SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI I POSTAJETE LJUDSKO BIĆE –ČOVJEK, ONAJ POVIJESNI KOJI JE SVJESTAN SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI I SVIJETA U KOJEM ŽIVI I TEK SE SA TOGA STUPNJA SVIJESTI STIŽE U RODNO MJESTO ISTINE.
  IMA JEDNA BOSANSKA NARODNA SENTENCIJA KOJA KAŽE: NIJE SVAČIJE U PO’NOĆ KROZ SELO PJEVATI.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 25 lipnja, 2021, 20:10

   POŠTOVANI UREDNIČE ,IZNENEDIO SIMA SVOJIM ODGOVOROM DA SI MOJE KOMENTARE DEKLARIRAO ,ANONIMUSIMA, DAKLE, NISI IMAO PETLJE ,ONE INTELEKTUALNE I DRUŠTVENO-POLITIČKE DA MOJE KOMENTARE IMENUJEŠ PO AUTORU KAO UVIJEK,GODINAM. JEDINI PORTAL KOJI ME NIJE PODCIJENIO JE BIO I OSTAO;DALAMACIJA DANAS, KOJA JE UPRAVO DANAS OBJAVILA,PROVJERIOSAM DVA MOJA KOMENTARA POD MOJIM IMENOM,NIE SE BOJALA OVE STEPINČEVSKE HORDE TERORISTA ,FACEBOO-CA,KRŠČANSKE NARAVI .

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code